Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Έκκληση των μεσολαβητών σε Ισραήλ και Χαμάς για μια συμφωνία εκεχειρίας

Πόλεμος στη Γάζα: Έκκληση των μεσολαβητών σε Ισραήλ και Χαμάς για μια συμφωνία εκεχειρίας

Το Κατάρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αίγυπτος μετέχουν εδώ και μήνες σε συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός

Οι μεσολαβητές από το Κατάρ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ και την παλαιστινιακή Χαμάς να «οριστικοποιήσουν» μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη βάση του σχεδίου που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Ως μεσολαβητές στις συζητήσεις για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων και των κρατουμένων, το Κατάρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αίγυπτος καλούν από κοινού τη Χαμάς και το Ισραήλ να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία βάσει των αρχών που διατύπωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν», σύμφωνα με κοινή δήλωσή τους που εκδόθηκε στο Κάιρο και τη Ντόχα.

Οι διαπραγματεύσεις «βούλιαξαν» τον Μάιο

Το Κατάρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αίγυπτος μετέχουν εδώ και μήνες σε συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ πρότεινε έναν νέο οδικό χάρτη τριών φάσεων προς μια πλήρη κατάπαυση του πυρός

Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν στις αρχές Μαΐου όταν το Ισραήλ άρχισε τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ πρότεινε έναν νέο οδικό χάρτη τριών φάσεων προς μια πλήρη κατάπαυση του πυρός, με την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση των τριών διαμεσολαβητριών χωρών, οι αρχές που διατυπώθηκαν στην ομιλία του Τζο Μπάιντεν «συγκεντρώνουν τις  απαιτήσεις όλων των μερών σε μια συμφωνία που εξυπηρετεί πολλά συμφέροντα».

«Αυτή η συμφωνία προσφέρει έναν οδικό χάρτη για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και το τέλος της κρίσης», προστίθεται.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024