Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Επιτέθηκαν ξανά στο «Αϊζενχάουερ» - Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα drone και δύο πυραύλους

Χούθι: Επιτέθηκαν ξανά στο «Αϊζενχάουερ» – Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα drone και δύο πυραύλους

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Γάζα

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως χθες Σάββατο κατέρριψαν πάνω από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (UAS) και δυο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους (ASBMs) που εξαπολύθηκαν από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, σε δυο διακριτές επιχειρήσεις.

Οι Χούθι δεν αποκλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε συμπαράσταση για τους Παλαιστίνιους

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε πλοία που κινούνταν στην περιοχή, διαβεβαίωσε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, Κεντρική Διοίκηση).

Το drone καταστράφηκε χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε, ενώ ακόμη δυο τέτοια συστήματα θεάθηκαν να πέφτουν στη θάλασσα, όπως διευκρίνισε.

Το βράδυ, δυνάμεις της CENTCOM αναχαίτισαν «επιτυχώς» δυο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, συνέχισε.

Οι πύραυλοι είχαν εκτοξευθεί «προς την κατεύθυνση του USS Gravely», αμερικανικού αντιτορπιλικού κλάσης Άρλι Μπερκ, και «καταστράφηκαν σε νόμιμη άμυνα», χωρίς ούτε σε αυτή την περίπτωση να αναφερθούν «τραυματισμοί ή ζημιές», συμπλήρωσε.

Τι είχαν ανακοινώσει οι Χούθι

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» με πυραύλους και drones, καθώς και σε ένα αντιτορπιλικό.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, συνεχίζουν τις επιθέσεις οι Χούθι

Από τα μέσα Νοεμβρίου, το υποστηριζόμενο από το Ιράν υεμενίτικο σιιτικό ένοπλο κίνημα Ανσάρ Αλλάχ («Υποστηρικτές του Θεού»), πιο γνωστό με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, των Χούθι, έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών και κατόπιν πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, τονίζοντας πως δρα σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο, συγκρότησαν τον Δεκέμβριο διεθνή δύναμη για την προστασία της ναυσιπλοΐας σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή στρατηγικής σημασίας. Ναυτική δύναμη αναπτύχθηκε επίσης νωρίτερα φέτος από την ΕΕ.

Και από τον Ιανουάριο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, δρώντας σε πολλές περιπτώσεις σε συνεργασία με αυτές της Βρετανίας, πλήττουν θέσεις και εγκαταστάσεις των Χούθι στην Υεμένη. Σε αντίποινα, οι αντάρτες ανακοίνωσαν πως διευρύνουν πλέον τις επιθέσεις τους και θα στοχοποιούν επίσης αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά κι εμπορικά πλοία.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024