Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποκαλύπτει τις ταινίες που τον έκαναν δισεκατομμυριούχο

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποκαλύπτει τις ταινίες που τον έκαναν δισεκατομμυριούχο

Οι πολλές επιτυχίες του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στη βιομηχανία του κινηματογράφου συνέβαλλαν στο να γίνει δισεκατομμυριούχος - Όμως ποιες είναι αυτές;

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της τηλεόρασης τις τελευταίες δεκαετίες και η επιτυχία του στο Χόλιγουντ μεταφράστηκε σε πλούτο.

«Τα συντηρητικά στοιχήματα – το είδος που θα απέδιδε 4% το χρόνο, ας πούμε – δεν με ενδιέφεραν»

Ο Σβαρτσενέγκερ πιθανόν να είχε πολλούς επικριτές όταν μεταπήδησε στην υποκριτική από το bodybuilding, αλλά αυτό απέδωσε καρπούς.

Θα ήταν παραπάνω από δίκαιο να πούμε ότι είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους στο Χόλιγουντ και όταν ήρθε στον κινηματογράφο, ήταν σίγουρα σε θέση να καθηλώσει τους θεατές.

Φωτογραφία: Netflix

Αρχικά ο Σβαρτσενέγκερ δυσκολευόταν να πάρει ρόλους λόγω της βαριάς αυστριακής προφοράς του, αλλά όταν εισχώρησε στην βιομηχανία, κατάφερε να μετατρέψει κάθε ταινία που συμμετείχε σε κερδοφόρα επιτυχία.

Η ταινία έγινε μεγάλη επιτυχία και ο ίδιος κατέληξε να πάρει 35 εκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερα από όσα θα έπαιρνε με μισθό για την ταινία. Αυτό αποδείχτηκε τόσο καλή συμφωνία γι’ αυτόν που το στούντιο δεν θα το ξανακάνει ποτέ

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει γυρίσει περίπου πενήντα ταινίες, οι οποίες έχουν αποφέρει συνολικά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office.

Αυτό έχει οδηγήσει και σε προσωπικό πλούτο, χάρη στην ικανότητά του να αναλαμβάνει κινδύνους και να κλείνει καλές συμφωνίες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, ο 76χρονος σήμερα διαθέτει 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

O πλούτος και οι ταινίες

Μιλώντας το 2016, ο πρωταγωνιστής του Εξολοθρευτή δήλωσε ότι τα στελέχη των στούντιο δίσταζαν να γυρίσουν την πρώτη του κωμωδία Twins, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο εξαιρετικός Ντάνι ντεΒίτο.

Αντί να πάρει μισθό, προτίμησε να βάλει στην τσέπη του σχεδόν το 20% των ακαθάριστων εσόδων.

Η ταινία έγινε μεγάλη επιτυχία και ο ίδιος κατέληξε να πάρει 35 εκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερα από όσα θα έπαιρνε με μισθό για την ταινία. Αυτό αποδείχτηκε τόσο καλή συμφωνία γι’ αυτόν που το στούντιο δεν θα το ξανακάνει ποτέ.

Στην κορυφή βρίσκεται το «Εξολοθρευτής 2: Η Μέρα Κρίσης» του 1991, το οποίο συγκέντρωσε 520.881.154 δολάρια.

Φωτογραφία: Netflix

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «Εξολοθρευτής: Γένεσις» του 2015 που απέφερε 440.603.537 δολάρια.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται μια άλλη ταινία του franchise, το «Εξολοθρευτής 3: Η εξέγερση των μηχανών» του 2003, το οποίο είχε εισπράξεις $433.371.112.

Το 1994, η ταινία «Αληθινά ψέματα» αποδείχθηκε επίσης επιτυχημένη και απέφερε 378.882.411 δολάρια.

Και στην πέμπτη θέση βρίσκεται το «Οι Αναλώσιμοι 2», το οποίο απέφερε 314.975.955 δολάρια.

Ρισκάρει;

Αλλά πέρα από την επιτυχία του στον κινηματογράφο, ο σταρ δήλωσε ότι η οικονομική του επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υγιή του όρεξη για ρίσκο.

Στο βιβλίο του «Total Recall», ανάφερε: «Τα συντηρητικά στοιχήματα – το είδος που θα απέδιδε 4% το χρόνο, ας πούμε – δεν με ενδιέφεραν. Ήθελα μεγάλες επενδύσεις που ήταν ενδιαφέρουσες, δημιουργικές και διαφορετικές».

Έτσι, ο bodybuilder που έγινε κινηματογραφικός αστέρας και μετά κυβερνήτης έχει σίγουρα πάρει μερικά ρίσκα και έχει βγει λίγο πολύ κερδισμένος αποκομίζοντας εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια.

*Με πληροφορίες από: Unilad

Sports in

Ολυμπιακή Ομάδα γεμάτη χαμόγελα και προσδοκίες

Μία φωτογράφιση που πήραν μέρος οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024