Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φέτος το καλοκαίρι, οι τάσεις της μόδας ορίζονται... από την Silicon Valley

Φέτος το καλοκαίρι, οι τάσεις της μόδας ορίζονται… από την Silicon Valley

Ώρα να κρεμάσετε τα σακάκια σας

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που κυνηγούν την τελευταία λέξη της μόδας;

Εάν ναι, και φυσικά θέλετε να εντυπωσιάζετε τους γύρω σας με καθετί που φοράτε, τότε μάλλον είναι η στιγμή να στρέψετε το βλέμμα σας στα ισχυρά ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας.

Ναι, σωστά σκεφτήκατε. Μιλάμε για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, τον Τζεφ Μπέζος και τον Bill Gates.

Φέτος οι εν λόγω κύριοι αλλάζουν τα δεδομένα της καλοκαιρινής μόδας στο γραφείο και απορρίπτουν τον κλασικό συνδυασμό του τζιν με το t-shirt.

Σε αντίθεση με τους εργαζομένους του οικονομικού τομέα —οι οποίοι συνήθως πρέπει να είναι επαγγελματίες— ο κλάδος της τεχνολογίας είναι γνωστός για τον πιο χαλαρό κώδικα ένδυσης. Ωστόσο, φέτος οι εργαζόμενοί της πάνε ένα βήμα παρακάτω και προσλαμβάνουν στυλίστες για να τους βοηθήσουν με τις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Ορισμένοι πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, ενώ άλλοι δεν βιάζονται τόσο στο να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους μπλουζάκια, αναφέρουν στυλίστες στο San Francisco Standard.

Οι γκουρού της μόδας προτείνουν ζωηρά χρώματα και υφάσματα που αναπνέουν

πηγή: instagram

«Αν καταφέρεις να τους κάνεις να δοκιμάσουν κάτι καινούριο και λάβουν αμέσως μετά κάποιο κομπλιμέντο, αυτό τους διευκολύνει πολύ στο να συνεχίσουν να ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα τους», σημειώνει ο σύμβουλος εικόνας Eddie Hernandez.

Όχι άλλοι γκρι τόνοι

Τέρμα το μαύρο, το άσπρο ή το γκρι.

Ο Hernandez λέει ότι αποθαρρύνει τους πελάτες του απ’ το να επιλέγουν τις μονότονες αποχρώσεις και τους ζητά να προτιμήσουν έντονα χρώματα το 2024.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι εργαζόμενοι ίσως θελήσουν να βάλουν στην άκρη τα σακάκια τους και να φορέσουν ένα πιο απλό μπλουζάκι.

Για εκείνους που θέλουν πιο πολυτελείς επιλογές, συστήνεται για παράδειγμα ένα t-shirt Niels Standard των 80 δολαρίων από το Norse Project. Για χαμηλότερα εισοδήματα η επιλογή παρόμοιου στυλ φθηνότερα, θα μπορούσε να γίνει από άλλες μάρκες όπως τα Uniqlo και Abercrombie & Fitch.

Ο Bill Gates επέλεξε εμφάνιση με σπορ σορτς και αθλητικά παπούτσια Adidas, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας στα 40α γενέθλια του Mark Zuckerberg. Αφήστε το αυτό για το Σαββατοκύριακο, λένε οι στυλίστες, και αντ’ αυτού, προτείνουν τρόπους για να παραμείνει κανείς  δροσερός και να εξακολουθεί να δείχνει μοντέρνος στο γραφείο.

πηγή: instagram

Τα χαλαρά ρούχα που «αναπνέουν» διατηρούν το σώμα δροσερό, ενώ παράλληλα τηρούν τον εταιρικό ενδυματολογικό κώδικα.

Στην τάση των καλοκαιρινών ρούχων γραφείου για φέτος, το Cosmopolitan συμπεριέλαβε κυρίως maxi φορέματα, ολόσωμες φόρμες με φαρδιά πατζάκια και ελαφριά πουκάμισα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας μπορούν να πάρουν σημειώσεις από τον Ζάκερμπεργκ για το πώς τα κοσμήματα μπορούν να απογειώσουν την εμφάνισή τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta έχει γίνει αντικείμενο viral memes από τότε που πρόσθεσε ένα κολιέ στις εμφανίσεις του.

Σε υψηλόμισθους που ξεκινούν συλλογή ρολογιών, προτείνεται ένα Rolex Explorer, αν κανείς θέλει μια «καθαρή, χαμηλού προφίλ εμφάνιση». Το ρολόι ξεκινά από περίπου 7.000 δολάρια.

Σε συνδυασμό με το ρολόι, η μάρκα κοσμημάτων Ritani προτείνει τα βραχιόλια και κολιέ που απογειώνουν ένα ντύσιμο.

Η Ρία Παπασηφάκη, αντιπρόεδρος ηλεκτρονικού εμπορίου της Ritani, δήλωσε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της πλατφόρμας X (πρώην Twitter) Linda Yaccarino είναι ένα παράδειγμα της τάσης να φοράει αξεσουάρ από λευκόχρυσο και να βάζει ογκώδη βραχιόλια.

«Μας αρέσει να το αποκαλούμε ‘powerhouse’ look», δήλωσε η κ. Παπασηφάκη στο Business Insider.

Sports in

Ο Ρισασέ στο νούμερο 1 του NBA Draft – Αναλυτικά όλη η λίστα

Ο Ζακαρί Ρισασέ στο νούμερο 1 του Draft του NBA και στους Ατλάντα Χοκς – Ποιοι είναι οι υπόλοιποι της λίστας…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024