Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Η αφρικανική σκόνη «ανάχωμα» στην άνοδο της θερμοκρασίας - Καυτές προβλέψεις για 40άρια στην Αθήνα

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη «ανάχωμα» στην άνοδο της θερμοκρασίας – Καυτές προβλέψεις για 40άρια στην Αθήνα

Τρίτη και Τετάρτη θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους - Στο «κόκκινο» από αύριο ο υδράργυρος, πού θα «χτυπήσει» 40άρια

Συννεφιά και αφρικανική σκόνη εμπόδισαν σήμερα τον υδράργυρο να «σκαρφαλώσει» σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι για σήμερα Δευτέρα (03/06).

Όπως έγραψε στην πλατφόρμα του «Χ» ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς: «Η συννεφιά και η σκόνη ανασταλτικός παράγοντας σήμερα για να σημειωθούν ευρέως πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε αρκετές περιοχές».

Επομένως, μπορεί σήμερα να γλιτώσαμε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς δεν θα συμβεί το ίδιο και τις επόμενες μέρες.

«Την Τρίτη και την Τετάρτη όμως κατά τόπους θα έχουμε 35 με 38 βαθμούς, την Πέμπτη 34 με 36°C και την Παρασκευή 32 με 34°C, με επικράτηση βοριάδων 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο» γράφει στο X ο Θοδωρής Κολυδάς.

Θερμοκρασίες καύσωνα προβλέπει ο Τσατραφύλλιας για το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου – Πού θα «χτυπήσει» 40άρια ο υδράργυρος

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια μέχρι τις 15 Ιουνίου θα σημειωθούν εκτεταμένα και διαδοχικά κύματα ζέστης που θα παραπέμπουν σε θερμοκρασίες καύσωνα, ωστόσο, το βράδυ ο καιρός θα δροσίζει.

«Το πρώτο κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη 4/6 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες (37 με 40 βαθμούς) να εκδηλώνονται στις εξής περιοχές: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Πελοπόννησο» έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σε αυτήν τονίζει πως «οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 08/06».

Η αφρικανική σκόνη περιορίζεται στα νότια αύριο – Η πρόγνωση

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για αύριο Τρίτη (04/06) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι, αρχικά στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, με ένταση 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βορειοδυτική χώρα όπου θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 38, στο ανατολικό Αιγαίο τους 36 και στις υπόλοιπες περιοχές τους τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024