Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μαγνησία: Συναγερμός για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Μαγνησία: Συναγερμός για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Εκτός από τα δύο χωριά του Ρήγα Φεραίου, κρούσματα γαστρεντερίτιδας υπάρχουν και στον Βόλο

Δυσάρεστες είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τη Μαγνησία που πλήττεται από κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω σαλμονέλας στο νερό.

Μια ασθενής από την περιοχή του Αλμυρού, που εισήχθη χθες το απόγευμα, στο νοσοκομείο του Βόλου, με σηπτικό σοκ απεβίωσε σήμερα 3 Ιουνίου νωρίς το πρωί, με τους γιατρούς να εξετάζουν το κατά πόσο σχετίζεται με τα κρούσματα στη Μαγνησία.

Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα 91 ετών, σύμφωνα με το gegonotanews. Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που μετέβη στις 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Το πρώτο περιστατικό που καταγράφηκε στο Στεφανοβίκειο εισήχθη την περασμένη Δευτέρα  στο Νοσοκομείο του Βόλου με συμπτώματα σαλμονέλας. Μετά από δύο ημέρες, την Τετάρτη εισήχθησαν στο Νοσοκομείο δύο ακόμη παιδιά από το Στεφανοβίκειο με σαλμονέλα, ενώ πολλοί κάτοικοι που προσβλήθηκαν αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα με συμβουλές.

«Κρούσματα και σε Βόλο »

Σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται επίσημα στοιχεία από το νοσοκομείο, κρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφονται στον Βόλο και άλλες περιοχές, πλην των χωριών Ριζόμυλου, Σταφανοβίκειου.

Αναλυτικά: Την Παρασκευή  έγινε εισαγωγή 11 ατόμων εκ των οποίων τα 4 με συμπτώματα σαλμονέλας. Τα 11 περιστατικά προέρχονταν από Ριζόμυλο (4) , Ανακασιά (3), Στεφανοβίκειο (2) και Βόλος 2. Από τα 11 άτομα στα 4 δόθηκαν οδηγίες και αποχώρησαν, ενώ τα υπόλοιπα 7 νοσηλεύτηκαν στην παιδιατρική και τα τρία εξ ευτών πήραν εξιτήριο το Σάββατο.

Το Σάββατο ωστόσο έγιναν 10 εισαγωγές και συγκεκριμένα 3 από Ριζόμυλο, 2 από Στεφανοβίκειο, τρεις από Βόλο, μια από την Μακρινίτσα και μια από Αγιο Γεώργιο. Από τις 10 εισαγωγές , οι τρεις ασθενείς εισήχθησαν στην  παιδιατρική , ένα άτομο στη ΜΕΘ και στα υπόλοιπα 7 δόθηκαν οδηγίες και αποχώρησαν.

Την Κυριακή καταγράφηκαν δέκα ακόμα εισαγωγές. Συγκεκριμένα δύο από τον Βόλο , μια από Στεφανοβίκειο, μια από Νέα Ιωνία, μια από Λάρισα , μια από Πτελεό, μια από Μεγάλο Μοναστήρι , μια από Αλμυρό και μια από Κιλελέρ.

Αποφασίστηκε η εισαγωγή 4 ατόμων στην Β΄παθολογική , εκ των οποίων ο ένας υπέγραψε και έφυγε και μια ασθενής απεβίωσε από τον Αλμυρό λόγω σηπτικού σοκ.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024