Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μαραθώνας: Άγριο έγκλημα εξετάζουν οι Αρχές πίσω από τη σορό με το βαρίδι στον Σχινιά

Μαραθώνας: Άγριο έγκλημα εξετάζουν οι Αρχές πίσω από τη σορό με το βαρίδι στον Σχινιά

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και οι δράστες να θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα.

Το ενδεχόμενο ενός άγριου εγκλήματος εξετάζουν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό σορού στην θάλασσα κοντά στην παραλία του Σχινιά στον Μαραθώνα.

Το γεγονός ότι το πτώμα βρέθηκε με ένα βαρίδι 10 κιλών δεμένο στο πόδι είναι το πρώτο στοιχείο που κάνει τους έμπειρους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Κομβικό σημείο στην πορεία των ερευνών είναι αρχικά να ταυτοποιηθεί ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός και φυσικά να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου. Αν δηλαδή ο άνδρας βρέθηκε στη θάλασσα ενώ είχε πεθάνει ή πνίγηκε έχοντας δεμένο στο πόδι τον δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών.

Τα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα είναι ότι ο άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 40-50 ετών, φορούσε τα ρούχα του και συγκεκριμένα αθλητική φόρμα, φέρει τατουάζ στο πόδι που ίσως βοηθήσει στην ταυτοποίησή του και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Επίσης από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται ότι ο θάνατος έχει επέλθει αρκετές ημέρες πριν ίσως και πριν ένα μήνα. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι σορός φούσκωσε και βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας παρά το βάρος που ήταν δεμένο πάνω της.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Αστυνομία για τον εντοπισμό του πτώματος, εξετάζονται δηλώσεις εξαφάνισης που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες καθώς και κάποιες υποθέσεις που ίσως βοηθήσουν στην ταυτοποίηση της σορού.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και οι δράστες να θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα, πρακτική που παραπέμπει σε μαφιόζικες μεθόδους.

Τι λέει το Λιμενικό

Σύμφωνα με το Λιμενικό η σορός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε απόσταση 100 με 150 μέτρα από την ακτή στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά στον Μαραθώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την παραλία «Δικαστικά».

Η σορός ανασύρθηκε από δύτη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ¨ΣΩΤΗΡΙΑ¨.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού «πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 40-45 ετών, ο οποίος είχε στο πόδι του δεμένο με σχοινί έναν δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών. Από τη Λιμενική Αρχή της Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024