Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα στοιχεία για το «Κωσταλέξι» της Καλαμάτας - Τι λέει η ανάδοχη μητέρα

Νέα στοιχεία για το «Κωσταλέξι» της Καλαμάτας – Τι λέει η ανάδοχη μητέρα

Είναι ένα κλουβί από παλέτες που δημιούργησαν οι γονείς της μέσα στο σπίτι τους στην Καλαμάτα γιατί, όπως αναφέρουν, υπάρχει κίνδυνος να βλάψει τον εαυτό της και τους γύρω της.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας με την 29χρονη που ήταν κλεισμένη σε κλουβί για επτά χρόνια σε σπίτι στην Καλαμάτα.

Είναι ένα κλουβί από παλέτες που δημιούργησαν οι γονείς της μέσα στο σπίτι τους γιατί, όπως αναφέρουν, υπάρχει κίνδυνος να βλάψει τον εαυτό της και τους γύρω της.

Η θετή μητέρα της 29χρονης έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, αναφέροντας πως οι συνθήκες που ζει η 29χρονη είναι μια χαρά. Μαζί με τον σύζυγο της υιοθέτησαν το κορίτσι όταν ήταν 22 μηνών από ένα ίδρυμα των Αθηνών. Το κορίτσι με τα χρόνια άρχισε να γίνεται πιο επιθετικό. Έφτανε, σύμφωνα με το MEGA, να παίρνει μέχρι και 25 χάπια την ημέρα.

«Είχε εξεταστεί τρεις φορές το 2022 και είχε διαγνωστεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση»

Από τα 22 της, ζει μέσα σε μία ξύλινη κατασκευή κλειδωμένη με λουκέτο. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με τη μητέρα να ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας για να τη βγάλει σιγά σιγά έξω.

Τι είχε διαπιστωθεί από την εισαγγελική παρέμβαση

Κατά τις πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, το 2022 μετά από εισαγγελική παρέμβαση είχε γίνει αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας.

«Διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς του προσώπου και ο αυτοτραυματισμός του», ήταν το πόρισμα της κοινωνικής υπηρεσίας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αστυνομικοί επισκέφτηκαν την εν λόγω κατοικία και μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση ψυχιάτρου του γενικού νοσοκομείου Καλαμάτας διαπιστώθηκαν πως «είχε εξεταστεί τρεις φορές το 2022 και είχε διαγνωστεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση, μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική».

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο πόρισμα, ενώ πριν δύο χρόνια οι αρμόδιες αρχές έκριναν πως δεν έχρηζε νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική, οι εικόνες αυτές ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση με την εισαγγελική παρέμβαση να μοιάζει και πάλι μονόδρομος.

Διερεύνηση για παράνομη κατακράτηση ατόμου

Η καθημερινότητα σήμερα είναι κάτι παραπάνω από μαρτυρική. Και για τους θετούς γονείς μα πάνω από όλα για το ίδιο το κορίτσι που ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Σε αυτή τη συνέντευξη που είχε δώσει η μητέρα τον Αύγουστο του 2020, δήλωνε πως δεν ήθελε η 25χρονη τότε Μαριάννα να πάει σε δομή. «Εμείς δεν θέλουμε να φύγει, δεν υπάρχει δομή. Αν επιτεθεί σε κάποιον, θα μου το σκοτώσουν», είχε πει.

«Θέλω να πάει σε δομή»

Η ανάδοχη μητέρα μίλησε στο MEGA τονίζοντας πως θέλει να πάει σε δομή το παιδί.

«Πάντα είχαμε προβλήματα από τότε που γίναμε ανάδοχοι αλλά ζητούσαμε βοήθεια και δεν είχαμε. Θέλω να πάει σε δομή γιατί το παιδί μου είναι αξιοθαύμαστο και θα πρέπει να βοηθηθεί. Αλλά εξαρτάται την δομή. Δεν είναι φυσιολογικό μια μάνα να φροντίζει το παιδί της και μετά να το κλειδώνει. Ξέρετε πόσο άσχημα νιώθω εγώ γι΄ αυτό; Το παιδί πάντα πήγαινε στον γιατρό και ο ψυχίατρος έρχεται. Το κράτος το ξέρει. Το επίδομα που παίρνουμε είναι 313 ευρώ από το ΚΕΠΑ. Αυτό που λένε κλουβί είναι απλά κάγκελα για να μην πέσει το παιδί το βράδυ. Εγώ είμαι πάντα δίπλα, της. Εγώ θέλω να πάει κάπου το παιδί μου, γιατί πρέπει να κάνει εξετάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024