Πώς θα προστατευτεί η ακεραιότητα της Έρευνας; Απαντήσεις σε συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα
Περισσότεροι από 800 σύνεδροι θα συζητήσουν μια ποικιλία θεμάτων, μεταξύ άλλων τις συνέπειες της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην έρευνα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Κυριακή 2 Ιουνίου το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας που πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα.
Τις επόμενες τρεις ημέρες, περισσότεροι από 800 σύνεδροι από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σε ένα ευρύ ρεπερτόριο θεματικών, όπως οι συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών, η ανοιχτή επιστήμη, η ανανέωση των πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών με μαθήματα που προωθούν την υπεύθυνη έρευνα και η επέκταση των εφαρμογών της ακεραιότητας της έρευνας σε τομείς όπως η καινοτομία.
Το πεδίο της Ακεραιότητας της Έρευνας αντιπροσωπεύει ένα πλαίσιο γνώσεων που έχει ως στόχο την κωδικοποίηση καλών ερευνητικών πρακτικών που προωθούν την παραγωγή και δημοσίευση αξιόπιστων ερευνητικών αποτελεσμάτων. Είναι ένα άκρως διεπιστημονικό ερευνητικό πεδίο που προωθείται από μία σχετικά ολιγάριθμη αλλά πολύ ενεργή επιστημονική κοινότητα, αναφέρουν οι οργανωτές του συνεδρίου.
Όπως επισημαίνουν, το παγκόσμιο συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τις διοργανώσεις προηγούμενων ετών, με βάση τον όγκο των εργασιών το πλήθος των συμμετεχόντων.
Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα για τα Παγκόσμια Συνέδρια για την Ακεραιότητα της Έρευνας (World Conferences on Research Integrity Foundation).
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις