Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα προστατευτεί η ακεραιότητα της Έρευνας; Απαντήσεις σε συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα

Πώς θα προστατευτεί η ακεραιότητα της Έρευνας; Απαντήσεις σε συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα

Περισσότεροι από 800 σύνεδροι θα συζητήσουν μια ποικιλία θεμάτων, μεταξύ άλλων τις συνέπειες της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην έρευνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Κυριακή 2 Ιουνίου το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας που πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα.

Τις επόμενες τρεις ημέρες, περισσότεροι από 800 σύνεδροι από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σε ένα ευρύ ρεπερτόριο θεματικών, όπως οι συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών, η ανοιχτή επιστήμη, η ανανέωση των πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών με μαθήματα που προωθούν την υπεύθυνη έρευνα και η επέκταση των εφαρμογών της ακεραιότητας της έρευνας σε τομείς όπως η καινοτομία.

Από αριστερά, ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Χατζηγεωργίου, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαϊδης και ο καθηγητής ΕΜΠ και διοργανωτής του συνεδρίου Κώστας Χαριτίδης

Το πεδίο της Ακεραιότητας της Έρευνας αντιπροσωπεύει ένα πλαίσιο γνώσεων που έχει ως στόχο την κωδικοποίηση καλών ερευνητικών πρακτικών που προωθούν την παραγωγή και δημοσίευση αξιόπιστων ερευνητικών αποτελεσμάτων. Είναι ένα άκρως διεπιστημονικό ερευνητικό πεδίο που προωθείται από μία σχετικά ολιγάριθμη αλλά πολύ ενεργή επιστημονική κοινότητα, αναφέρουν οι οργανωτές του συνεδρίου.

Όπως επισημαίνουν, το παγκόσμιο συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τις διοργανώσεις προηγούμενων ετών, με βάση τον όγκο των εργασιών το πλήθος των συμμετεχόντων.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα για τα Παγκόσμια Συνέδρια για την Ακεραιότητα της Έρευνας (World Conferences on Research Integrity Foundation).

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024