Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το πόθεν έσχες που παρουσίασε ο Κασσελάκης - Η πρόκληση στον Μητσοτάκη

Αυτό είναι το πόθεν έσχες που παρουσίασε ο Κασσελάκης – Η πρόκληση στον Μητσοτάκη

Πυρά του Στέφανου Κασσελάκη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη - Τον κάλεσε να καταθέσει τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023

Το πόθεν έσχες του παρουσίασε κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ταυτόχρονα προέβαλλε σε πίνακα εισοδήματα, καταθέσεις, δανειακές συμβάσεις κ.α. που είχε κατά το 2023 συγκριτικά με εκείνα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2021.

Στο πόθεν έσχες που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δύο οθόνες στην ομιλία του στο Βασιλικό Θέατρο αναγράφεται ότι το συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές και ακίνητα ανέρχεται σε 2.067,139.00 εκατομμύρια δολάρια έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Σημειώνεται ότι στο πόθεν έσχες που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περιλαμβάνεται και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μάκμπεθ.

Για τον Τάιλερ Μάκμπεθ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε. Εδώ, εμένα».

Ακολούθως οι καταθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μάκμπεθ ανέρχονται σε 21,858.89 χιλιάδες δολάρια σε πέντε διαφορετικά τραπεζικά ιδρύματα. Στην UBS διαθέτει το ποσό των 224 δολαρίων στην JP Morgan Chase 20.982,70 χιλιάδες δολάρια και στην Eurobank 38 ευρώ. Ο Τάιλερ Μάκμπεθ, έχει καταθέσεις 470,89 δολαρίων στη Chase και 139,36 δολαρίων στην Regions Bank.

Οι δανειακές υποχρεώσεις και οι οφειλές ανέρχονται συνολικά σε 1,831,880.78 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αφορά δάνειο από την Cross Country Mortgage. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό αφορά φοιτητικό δάνειο του Τάιλερ Μάκμπεθ από την Aidvantage.

Οι συμμετοχές σε επιχειρήσεις είναι αυτή στην Osios LLC με μετοχικό κεφάλαιο 500.000 χιλιάδων δολαρίων, στην Pura Vita με 15.000 χιλιάδες ευρώ και συμμετοχή μέσω της Osios στην Tiptree Marine με κεφάλαιο 211,090,00 χιλιάδες δολάρια.

Για αυτήν την περίπτωση ανέφερε κατά την ομιλία του πως «βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος».

Όσον αφορά τα επενδυτικά προϊόντα, έχει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην UBS αξίας 2,681,934.96 εκατ. δολαρίων και μετοχές σε εταιρείες εισηγμένες στο NYSE μέσω της Interactive Brokers αξίας 358,548,19 χιλιάδων δολαρίων.

Διαθέτει τρία ακίνητα, ένα στις ΗΠΑ αξίας άνω των 2 εκατ. δολαρίων που αποκτήθηκε το 2022. Το δεύτερο είναι στις Σπέτσες, όπου είναι γονικής παροχής από το 1990 αξίας άνω των 300.000 χιλιάδων ευρώ και ένα τρίτο διαμέρισμα που αποκτήθηκε το 2008 αξίας 100.000 χιλιάδων ευρώ. Το πρόσφατο νεοαποκτηθέν οίκημα -που παρουσίασε σε συνέντευξη στο MEGA- δεν αναγράφεται καθώς αποκτήθηκε το 2024.

Τέλος, διαθέτει δύο επιβατικά ΙΧ, που αποκτήθηκαν το 2022 και το 2023. Το πρώτο είναι αξίας άνω των 100.000 χιλιάδων δολαρίων και το δεύτερο άνω των 250.000 χιλιάδων δολαρίων.

Δείτε το πόθεν έσχες που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης:

Το πόθεν έσχες που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης

Στη συνέχεια παρουσίασε στις οθόνες, κατά την ομιλία του, τα εισοδήματά του το 2023 σε σύγκριση με αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2021, όπως και τις καταθέσεις, δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές, συμμετοχές σε κάθε είδους επιχειρήσεις, επενδυτικά προϊόντα, ακίνητα, οχήματα και θυρίδες.

Σε αυτά που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει εισοδήματα 1,94 εκατ. ευρώ το 2021, συγκριτικά με 1,9 εκατ. ευρώ (μετατροπή από δολάρια) του Στέφανου Κασσελάκη το 2023.

Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει 2,04 εκατ. ευρώ καταθέσεις, συγκριτικά με τις 20,1 χιλιάδες ευρώ (μετατροπή από δολάρια) του Στέφανου Κασσελάκη το 2023.

Όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακρίνεται να έχει 1,04 εκατ. ευρώ το 2021, συγκριτικά με τις 1,69 εκατ. ευρώ (μετατροπή από δολάρια) του Στέφανου Κασσελάκη το 2023.

Τα επενδυτικά προϊόντα του Κυριάκου Μητσοτάκη ανερχόταν σε 24,5 χιλιάδες ευρώ το 2021, συγκριτικά με 2,8 εκατ. ευρώ (μετατροπή από δολάρια) του Στέφανου Κασσελάκη το 2023.

Τα ακίνητα του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2021 ήταν 39, τα οχήματα 4 ενώ διέθετε και τρεις θυρίδες. Αντίστοιχα ο Στέφανος Κασσελάκης το 2023 είχε 3 ακίνητα, 2 οχήματα και καμία τραπεζική θυρίδα.

Δείτε τον πίνακα:

Η σύγκριση Κασσελάκη – Μητσοτάκη που προέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Πυρά Κασσελάκη κατά Μητσοτάκη και κάλεσμα να καταθέσει το δικό του πόθεν έσχες

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση του πόθεν έσχες.

«Η πρώτη μου αλήθεια λοιπόν είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Και δε θα ήθελα να είμαι. Γιατί επαγγελματίας πολιτικός στη χώρα κατάντησε να σημαίνει να λες ψέματα, να μιλάς ξύλινα χωρίς να λες τίποτα, να εκμεταλλεύεσαι αξιώματα και να προσθέτεις κάθε χρόνο κι άλλα σπιτάκια στο πόθεν έσχες σου», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «έρχονται σε έναν άνθρωπο που έβγαλε με τον μόχθο του τα χρήματα του και, για φτηνή κομματική προπαγάνδα, τον αποκαλούν «απατεώνα» και του ζητούν το πόθεν έσχες του ενώ η προθεσμία υποβολής του λήγει στις 30 Ιουνίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ποιο είναι το άκρον άωτον του παραλόγου: Ζητούν επίμονα από μένα να υποβάλω το πόθεν έσχες μου -που δεν ήμουν στην Ελλάδα και δεν είχα σχέση με την πολιτική και το δημόσιο χρήμα- ενώ το σύστημα δεν λειτουργεί για τους ίδιους!».

Δείτε βίντεο από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη:

Πρόσθεσε πως «είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί, που δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουμε το πόθεν έσχες μας όλοι οι υπόχρεοι».

Χαρακτήρισε τον νόμο για το πόθεν έσχες ως ντροπιαστικό. «Ένα πόθεν αίσχος όπου δημοσιεύουν οι πολιτικοί τις αμύθητες περιουσίες τους και κανείς δεν ξέρει από πού απέκτησαν τα χρήματα», υπογράμμισε.

Δεσμεύτηκε στη συνέχεια ότι «δεν θα καταθέσω μόνο το πόθεν έσχες αυτού του κατάπτυστου νόμου, που δηλώνεις δεκάδες σπίτια αλλά όχι πώς τα απέκτησες, και θεωρείσαι νόμιμος. Θα παρουσιάσω δημόσια -όταν θα έχω όλα τα έγγραφα από το IRS, διότι τα έχω ζητήσει ήδη- κάθε μου περιουσιακό στοιχείο και πώς απέκτησα τα εισοδήματα μου από το πρώτο μου μέχρι το τελευταίο μου δολάριο», όπως και ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος για το πόθεν έσχες θα αλλάξει. «Όποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει το πόθεν της περιουσίας του, δε θα έχει θέση στην πολιτική», υπογράμμισε.

Ανέφερε επίσης πως «στο κόμμα που ενώ χρωστάει μισό δισ. ευρώ, βρίσκει -πώς άραγε;- και πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ και μια πανάκριβη διαδικτυακή καμπάνια. 172.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα έχει ξοδέψει η ΝΔ μόνο στη Google – τα διπλάσια από ό,τι όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζί στην Ελλάδα Περισσότερα από όλα τα κόμματα στη Γερμανία».

Συνέχισε λέγοντας ότι «είμαι λοιπόν από σήμερα ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία του, όχι… προπέρσινα ξινά σταφύλια».

Τέλος, αναρωτήθηκε «πώς ο κ. Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή; Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή; Και πού είναι η off shore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers; Γιατί δεν τη βλέπω; Και πού είναι το σπίτι του Βολταίρου;», καταλήγοντας πως «κάπου χάθηκε στο μέτρημα».

Κασσελάκης: Κύριε πρωθυπουργέ περιμένω τα περιουσιακά σας στοιχεία για το 2023

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ανήρτησε νέο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάσει τα περιουσιακά στοιχεία του έως το 2023.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτηση:

«Σας παρουσιάζω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία.

Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, ό,τι απέκτησα ήταν με κόπο, μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια κέρδος για τους επενδυτές μου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή;

Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή;

Πού είναι η off shore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers; Γιατί δεν τη βλέπω δηλωμένη;

Πού είναι το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Περιμένω τα περιουσιακά σας στοιχεία για το 2023. Έχετε μείνει στο 2021.

Να σας στείλω το εξελάκι να το συμπληρώσετε;

Να ξέρουν τουλάχιστον οι πολίτες πόσα σπίτια προστέθηκαν στη Monopoly των ακινήτων σας».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024