Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Σάλος με την επίθεση σε βάρος της Καρυστιανού από στέλεχος της ΝΔ

Λέσβος: Σάλος με την επίθεση σε βάρος της Καρυστιανού από στέλεχος της ΝΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ - Η επίμαχη ανάρτηση «κατέβηκε»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αήθης επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού  από στέλεχος της ΝΔ στη Λέσβο, σε ανάρτηση που ανέβασε,  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε στο νησί, για τα Τέμπη με κύριους ομιλητές την πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» και τον Παύλο Ασλανίδη.

Ο Νίκος Κατράνης, στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, εξόργισε με την ανάρτησή του, στην οποία φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την χαροκαμένη μάνα ότι «εργαλειοποιεί» τον θάνατο της κόρης της στα Τέμπη «για  λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη».

Αήθης επίθεση

Στο κείμενο, εν μέσω τρομολαγνικών αναφορών, κατηγορεί επίσης την κ. Καρυστιανού ότι δεν έχει μιλήσει άλλους «τραγικούς και άδικους θανάτους», της προσάπτει «κομματικό κατήφορο» και καταλήγει (διατηρούμε την ορθογραφία του κ. Κατράνη:

«Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιείσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνίας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος .

Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ.».

Ο κ. Κατράνης, αμείβεται από τον δήμο ως Συμπαραστάτης του Δημότη

Εικόνα από το Facebook

Σημειώνεται πως ο κ. Νίκος Κατράνης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα sto nisi, αμείβεται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου ως Συμπαραστάτης του Δημότη.

Η επίμαχη ανάρτηση μετά τις έντονες αντιδράσεις δεν υπάρχει πλέον στο προφίλ του στελέχους της ΝΔ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΔΕΕΠ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας:

«Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν, έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη.

Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι».

Ανακοίνωση και από ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει μνημείο υποκρισίας την ανακοίνωση της τοπικής Ν.Δ

Να αποπεμφθεί από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης ΝΔ, περί δήθεν καταδίκης δημόσιας ανάρτησης του στελέχους της Νικολάου Κατράνη, δεν είναι μόνο μνημείο υποκρισίας, αφού πλήθος στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και υποψήφιος Βουλευτής, αντέδρασαν με like και καρδούλες στην ανάρτηση αυτή, αλλά αποτελεί και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών και του αγώνα των συγγενών τους, χαρακτηρίζοντας τα όσα συνταρακτικά έχουν αποκαλυφθεί για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος, ως «θεωρίες συνωμοσίας».

Δεν θα ασχοληθούμε με τον κύριο Κατράνη και τα όσα χυδαία ανέφερε στην ανάρτησή του, γιατί θα του δώσουμε αξία. Περιμένουμε όμως από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρο, να θυμηθεί ότι δεν εκλέχθηκε ως στέλεχος της ΝΔ, ούτε ως υποψήφιος αυτής και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του Δήμου, αποπέμποντας τον κ. Κατράνη από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024