Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τελευταία στροφή πριν τις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Στο φουλ οι μηχανές πολιτικών αρχηγών και κομμάτων

Τελευταία στροφή πριν τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Στο φουλ οι μηχανές πολιτικών αρχηγών και κομμάτων

Κόντρα Μητσοτάκη - Κασσελάκη μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές. Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Καύσωνας» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές. Σκληρή αντιπαράθεση στο φίνις της προεκλογικής διαδικασίας με την αποχή και την τελική κατανομή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων να αποτελούν αστάθμητους παράγοντες που δεν αποκλείεται να βγάλουν εκπλήξεις.

Η τελευταία εβδομάδα κορυφώνεται με τις κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων πριν από αυτές όμως ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κυριακή (02/06), παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη υποδεχόμενους τους εκπροσώπους του Τύπου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Αναμένοντας τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής κατάστασης Κασσελάκη

Μεταξύ άλλων προκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει το πόθεν έσχες αφού εισήλθε στην πολιτική πρεσβεύοντας τη λογική των «καθαρών χεριών» και «ενδιαφέρει τους πολίτες» το πως ένας αρχηγός έχει δημιουργήσει την περιουσία του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εμφανίστηκε πρόθυμος να βάλει τέλος στην αναμονή. Με ένα βίντεο και μια αναλυτική ανάρτηση ανταποκρίθηκε στο μπαράζ δηλώσεων από την κυβερνητική πλειοψηφία για το πόθεν έσχες ανακοινώνοντας ότι θα δώσει απαντήσεις.

Θεσσαλονίκη: Το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη θα μάθουμε τη Δευτέρα

«Η στιγμή έφτασε», έγραψε και προανήγγειλε πως τη Δευτέρα (03/06) στην ομιλία της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει όλη του την περιουσιακή κατάσταση. «Θα μπορούσα να περίμενα μέχρι την 1η Ιουλίου, που είναι η προθεσμία από το νόμο. Παρόλα αυτά, όλα θα είναι στη διάθεσή σας», έγραψε.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο νωρίτερα έχει προκαλέσει τον πρωθυπουργό θέτοντας εφτά ερωτήματα προ της διακαναλικής ζητώντας απαντήσεις που δεν πήρε για θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων, τα Τέμπη, την ακρίβεια και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντ’ αυτού άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει πως «δεν έχει ακούσει καμία πρόταση από τον Στέφανο Κασσελάκη γύρω από τις ευρωπαϊκές πολιτικές» επαναλαμβάνοντας την αισιοδοξία του ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προσεγγίσει τον εκλογικό πήχη, που έχει θέσει.

Κυριαρχία της ΝΔ και άνετα στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με μια από τις τελευταίες έρευνες κοινής γνώμης που είδαν το φως της δημοσιότητας η κυβερνητική παράταξη, κινείται στην εκτίμηση ψήφου, εντός του 33% που έχει θέσει ως στόχο ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση αποτελέσματος, η ΝΔ συγκεντρώνει  33,3% (μέση τιμή). Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 16,4% (μέση τιμή) και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 12,1%.

Ακολουθούν με 8,7% η Ελληνική Λύση, με  7,5% το ΚΚΕ, με 4,6% η Πλεύση Ελευθερίας και με 3,6% η Νίκη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δίνουν μάχη για το 3%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Marc, για το Πρώτο Θέμα η διαφορά μεταξύ ΝΔ και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια επίπεδα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από τις Σέρρες, κάλεσε του πολίτες «να μην επιλέξουν με πυξίδα τον φόβο για τα χειρότερα, γιατί να είναι σίγουροι ότι θα έρθουν πολύ χειρότερα» αλλά «να επιλέξουν με πυξίδα την ελπίδα για τα καλύτερα».

Εκτίμησε πως «είναι η ώρα της δημοκρατικής παράταξης με το νέο της πολιτικό προσωπικό, με το σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με το πολιτικό της ήθος», να ξανα οικοδομήσει «την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της ελπίδας και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες», γιατί «και αξίζουμε και μπορούμε περισσότερα».

Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στις Σέρρες

Μιλώντας στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε τη δύναμη προκειμένου να «διαμορφώσουμε τις συνθήκες και στις επόμενες εθνικές εκλογές να υπάρχει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή, που θα μπορεί να βάλει τέλος στην αλαζονεία».

ΚΚΕ

Ισχυρό ΚΚΕ για να «κοντύνει» η Νέα Δημοκρατία και να αποτύχει η «αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία» ζητάει ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το εκλογικό σώμα, σημειώνοντας ότι ζητούμενο είναι «να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις βασισμένες στις κατευθύνσεις της ΕΕ».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Κουτσούμπας, τονίζει ότι «όσο πιο δυνατό βγει από αυτήν τη μάχη το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός απέναντι στα δύσκολα που έχει να αντιμετωπίσει και σε όσα έρχονται από τις 10 Ιουνίου».

Ο επικεφαλής του κόμματος του Περισσού ζητάει «να μη σκορπίσει η ψήφος σε δυνάμεις που εξαντλούν την παρέμβασή τους σε λαϊκίστικα σόου στη Βουλή», ενώ, βέβαια, εκτίμησε, «κανένα πολιτικό μήνυμα δεν μπορεί να σταλεί με την αποχή».

Νέα Αριστερά

Η απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις στην ΕΕ αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν μπορεί παρά να είναι η στήριξη της Αριστεράς, ήταν το μήνυμα του Αλέξη Χαρίτση στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ενόψει των ευρωεκλογών, ζητώντας τη στήριξη των πολιτών στη Νέα Αριστερά που θέλει να δώσει τη μάχη «ώστε να επιστρέψει το περιεχόμενο στην πολιτική με όρους προστασίας των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναλύοντας τα δεδομένο τόνισε πως «οι κρίσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι υπαρξιακού χαρακτήρα (η ειρήνη, η κλιματική δικαιοσύνη, η άνοδος της ακροδεξιάς, το δημοκρατικό έλλειμμα και η κοινωνική περιθωριοποίηση)».

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νάσος Ηλιόπουλος

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς δήλωσε ότι «η κοινωνία χρειάζεται μια πολιτική πρόταση που θα απαντά με αριστερούς όρους στις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους lifestyle ούτε με μια  πολιτική κενού περιεχομένου».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024