Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Το γάντι στον Μητσοτάκη πετάει ο Κασσελάκης: Να παρουσιάσει και ο πρωθυπουργός το πόθεν έσχες του

Το γάντι στον Μητσοτάκη πετάει ο Κασσελάκης: Να παρουσιάσει και ο πρωθυπουργός το πόθεν έσχες του

Όπως είχε προαναγγείλλει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε την περιουσιακή του κατάσταση (2023) και προκάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από το Βασιλικό Θέατρο, πλησίον του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε την περιουσιακή του κατάσταση (2023) και προκάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε εισαγωγικά «σήμερα θα πούμε αλήθειες» και η πρώτη του αλήθεια ήταν: «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν θα ήθελα να είμαι. Είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα» και συμπλήρωσε με νόημα «δεν πήρα ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα» καρφώνοντας την Νέα Δημοκρατία και λέγοντας πως οι «πειρατές» δεν βρίσκονται στην Κουμουνδούρου άλλα «σε κόμματα που χρωστούν 500 εκατ. ευρώ».

Μίλησε για το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που «τρόμαξαν την κυβέρνηση». Ένα πρόγραμμα «που κοστολογήθηκε από το ΓΛΚ στα 2,7 δισ. ευρώ» δικαιώνοντας το κόμμα της Κουμουνδούρου και καταρρίπτοντας την κινδυνολογία του κόμματος της Πειραιώς, όπως είπε.

Αφιέρωσε χρόνο από την ομιλία του για να κάνει την αυτοκριτική του. Δημιουργήθηκε για μένα μια δημόσια εικόνα που δεν είναι πραγματική, είπε, αποδίδοντας αυτό στην  «προπαγάνδα της ΝΔ» που τον «εμφάνιζε σαν έναν άνθρωπο που δεν κόπιασε ποτέ» αλλά και επειδή με δική του ευθύνη «κάποιες φορές» λόγω «απειρίας και υπερπροβολής» δεν διαχειρίστηκε σωστά την εικόνα του.

«Στην Αμερική το να δείξεις τα σπίτια σου είναι η απόλυτη διαφάνεια: Αυτός είμαι. Δεν έχω τίποτα να σας κρύψω. Αυτό όμως στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε επιδειξιομανία και αυτοπροβολή», είπε χαρακτηριστικά. 

Παρουσίασε τα περιουσιακά στοιχεία του που «αφορούν τον ίδιο και τον Τάιλερ» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και εκείνος το δικά του (2023) πριν τις ευρωεκλογές.

Αφού συνέκρινε την περιουσία του με αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη (2021) προανήγγειλε πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «αλλάξει ο νόμος για το πόθεν έσχες» και «όποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει το πόθεν δεν θα έχει θέση στην πολιτική».

Συνέχισε λέγοντας: «Είμαι λοιπόν από σήμερα ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία του, όχι… προπέρσινα ξινά σταφύλια».

Αναρωτήθηκε «πώς ο κ. Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή; Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή; Και πού είναι η off shore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers; Γιατί δεν τη βλέπω; Και πού είναι το σπίτι του Βολταίρου;», καταλήγοντας πως «κάπου χάθηκε στο μέτρημα!». 

Ανάταξη της χώρας

«Αν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη ΝΔ θα τα πηγαίναμε. Και το κυριότερο: Θα κοβόταν το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποσχόμενος ανάταξη της χώρας «ύστερα από τέτοια λαίλαπα» με πρόγραμμα «για κάθε τομέα της ζωής των πολιτών».

Ζήτησε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρήγμα για: Να στείλετε ηχηρό μήνυμα «αλαζονεία τέλος» στη ΝΔ για να μην έχουμε τρία χρόνια ασύδοτης «μοναρχίας» μπροστά μας.

Να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε «το μόνο κόμμα χωρίς εξαρτήσεις να γίνει η ισχυρή αντιπολίτευση που χρειάζεται η χώρα» και να δοθεί η δύναμη ώστε ανοίγοντας το κόμμα, με νέα στελέχη, με τους καλύτερους, «να γίνουμε η μεγάλη προοδευτική παράταξη και να εκπονήσουμε το πρόγραμμα που θα αναγεννήσει την Ελλάδα μας και τις ζωές μας».

Οι εκλογές της Κυριακής «είναι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια» είπε λίγο πριν κλείσει την ομιλία του και αναφερόμενος στη μέρα μετά την 9η Ιουνιού ανέφερε «θα έχουμε είτε πραγματική δημοκρατία είτε σκέτη αλαζονεία».

Παρότρυνε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια γιατί: «Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή τώρα. Μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών μας. Μια πατρίδα που δε θα σε πληγώνει αλλά θα σε κάνει υπερήφανο. Ένα κράτος που θα παρέχει ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες του».

Και κάλεσε τους παρευρισκόμενους: «Μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους. Μιλήστε τους για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση σήμερα και μία δημοκρατική κυβερνητική εναλλακτική στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Βοηθήστε τους να νικήσουν τον φόβο, χάρη στον οποίο κυβερνάει η ΝΔ. Στηρίξτε τους ώστε να βάλουν στη θέση του φόβου την ελπίδα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το νέο του πούλμαν (pics)

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το πούλμαν της νέας σεζόν, το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό και φυσικά… ερυθρόλευκο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024