Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές: Τι ώρα θα έχουμε το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ευρωεκλογές: Τι ώρα θα έχουμε το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών μίλησε για το βράδυ των ευρωεκλογών αλλά και για την επιστολική ψήφο

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή γύρω στις 21:00 αναμένεται να υπάρξει η πρώτη ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Για μικρότερα κόμματα υπάρχει πιθανότητα να κριθεί λίγο αργότερα για το αν ξεπεράσουν ή όχι τον πήχη του 3% και εκλέξουν ευρωβουλευτή, υπογράμμισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Για την επιστολική ψήφο

Για την επιστολική ψήφο, είπε ότι λήγει σήμερα η ημερομηνία για ραντεβού παράδοσης του φακέλου από τους εκλογείς στις προκαθορισμένες εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ μπορεί οι φάκελοι να παραδοθούν και αύριο στις εν λόγω εταιρείες ή να σταλούν μέσω άλλων εταιρειών που τυχόν επιλέξουν οι ψηφοφόροι, αν τους εγγυηθούν ότι θα παραδοθούν εμπρόθεσμα.

Τόνισε πάντως ότι όσοι ψηφοφόροι εντός ελληνικής επικράτειας δεν ψηφίσουν μέσω επιστολής, θα λάβουν ένα μήνυμα το Σάββατο ότι θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία μετά τις 11:00 σε εκλογικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν.

Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί 138.000 φάκελοι με επιστολικές ψήφους, εκ των οποίων 35.370 είναι από το εξωτερικό, από το σύνολο των περίπου 50.000 Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν παραλάβει φακέλους για συμμετοχή με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές.

Περί εκλογικών τμημάτων

Ερωτηθείς εάν όλοι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με εκείνα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του περασμένου φθινοπώρου, ο κ. Μπαλέρμπας είπε ότι πάρα πολλοί θα είναι σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα και κάλεσε τους εκλογείς να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και το πεδίο «Μάθε που ψηφίζεις» για να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024