Ο Έντσο Μαρέσκα είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Τσέλσι και θα διαδεχτεί τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στον πάγκο των «μπλε».

Ο πρώην τεχνικός της Λέστερ, την οποία οδήγησε ξανά στην Premier League μετά τον υποβιβασμό της, υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών (με οψιόν για ακόμη ένα) με την Τσέλσι, την οποία καλείται να επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών.

Οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ιταλού προπονητή, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει από τον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής.

«Το να ενταχθείς στην Τσέλσι, έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, είναι όνειρο για κάθε προπονητή… Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με μια πολύ ταλαντούχα ομάδα παικτών και προσωπικού για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα συνεχίσει την παράδοση επιτυχίας του συλλόγου και θα κάνει τους οπαδούς μας περήφανους», ήταν τα πρώτα λόγια του Μαρέσκα ως προπονητής της Τσέλσι.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ο Μαρέσκα με τη Λέστερ στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, είχε 36 νίκες, 4 ισοπαλίες και 13 ήττες σε 53 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι 31 νίκες, οι 4 ισοπαλίες και οι 11 ήττες ήταν στο πρωτάθλημα, με την Λέστερ να ολοκληρώνει τη Championship με 97 πόντους και ανεβαίνει στα σαλόνια της Premier League.

Μια εξαιρετική σεζόν για τη βρετανική ομάδα και τον Μαρέσκα, που δείχνει εξαιρετικά στοιχεία σε αυτά τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.