Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μουρίνιο εκτοξεύει τις μετοχές των τουρκικών ομάδων (pics)

Ο Μουρίνιο εκτοξεύει τις μετοχές των τουρκικών ομάδων (pics)

Η άφιξη του Ζοσέ Μουρίνιο στην Τουρκία έχει καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο μέσα σε λίγες μόνο ώρες...

Το «Mourinho effect» σαρώνει το τουρκικό χρηματιστήριο. Η συμφωνία του Ζοζέ Μουρίνιο με τη Φενερμπαχτσέ εκτόξευσε την τιμή της μετοχής του τουρκικού κλαμπ στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και τις μετοχές των υπολοίπων συλλόγων.

Η μετοχή της Φενέρ ενισχύεται κατά 9,97%, στις 136,80 τουρκικές λίρες πλησιάζοντας στα υψηλά 52 εβδομάδων (142,10).

Η άφιξη του διάσημου πορτογάλου προπονητή στο τουρκικό ποδόσφαιρο γεννά προσδοκίες πως θα συμπαρασύρει θετικά το πρωτάθλημα της χώρας, θα αυξήσει τα έσοδά του από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και θα προσφέρει ώθηση στις ομάδες για να διακριθούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Με αυτά τα δεδομένα η χρηματιστηριακή τάση επηρεάζει τις μετοχές όλων των ομάδων. Η μετοχή της Γαλατασαράι ενισχύεται κατά 4,9%, της Μπεσίκτας κατά 3,9% και της Τραμπζονσπόρ κατά 4,4%.

Όλη η Τουρκία σε ρυθμούς… Μουρίνιο

Οι εικόνες από το εκστασιασμένο πλήθος στο Ulker Stadium για την υποδοχή του 78ου προπονητή της Φενέρ βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, ενώ η υπογραφή του συμβολαίου του αποτελεί πρώτη είδηση στη γείτονα.

Γι’ αυτό φρόντισε και ο ίδιος ο Πορτογάλος λέγοντας προς τους φίλους της Φενέρ πως «αυτή η φανέλα είναι το δέρμα μου».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας. Κανονικά ένας προπονητής αγαπιέται μετά από νίκες. Σ’ αυτή την περίπτωση νοιώθω πως αγαπήθηκα πριν απ’ αυτές. Για μένα είναι μεγάλη ευθύνη. Σας υπόσχομαι πως απ’ αυτή τη στιγμή ανήκω στην οικογένειά σας. Αυτή η φανέλα είναι το δέρμα μου. Το ποδόσφαιρο είναι πάθος και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να νοιώσεις το πάθος», υπογράμμισε ο άλλοτε Special One.

Παρά τις υποσχέσεις που έδωσε πως «τα όνειρά σας είναι και δικά μου όνειρα», ο Μουρίνιο κράτησε χαμηλά την μπάλα για τις πιθανότητες η Φενέρ να προκριθεί στο League Stage του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί όπως είπε υπάρχουν τρεις προκριματικοί γύροι που πρέπει να περάσει ενώ θα απουσιάζουν από την προετοιμασία οκτώ παίκτες της που θα αγωνιστούν στο Euro 2024.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024