Η Ρεάλ και οι προπονητές που εκτοξεύονται στο Μπερναμπέου
Η Ρεάλ Μαδρίτης και η ιστορία της δείχνει πως εκτοξεύει τους ανθρώπους του πάγκου της, παρά συμβαίνει το αντίθετο
- Τεχνητή νοημοσύνη και ωδή στο γυμνό: Αυτές ήταν οι πιο τολμηρές φωτογραφίες την χρονιά του 2024
- Πρόστιμα και επιπλέον φόροι για όσους δεν κλείσουν εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του χρόνου
- Μαζική επίθεση με drones σε ρωσική πόλη 1.000 χλμ από τα σύνορα - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι
- Χιόνια σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης - Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες
Ολη η ιστορία με τη Ρεάλ και τις κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα με το αβγό και την κότα! Κάπως έτσι, καταλήγεις να μην έχεις ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα «ομάδα ή προπονητής», όταν ασφαλώς αναφέρεσαι στο Βασίλισσα.
Ισως να μην είναι μακριά από την αλήθεια η προσέγγιση πως παραπάνω βοηθά ή εκτοξεύει τους ανθρώπους του πάγκους της η Ρεάλ, παρά συμβαίνει το αντίθετο. Προσοχή: όχι πως δεν έχουν αξία, αλλά μόνο και μόνο η άσπρη φανέλα που σπέρνει τρόμο στους αντιπάλους και φέρνει τίτλους στο Μπερναμπέου, προσθέτει γαλόνια δόξας και εμπειρίας στους προπονητές.
Το φανερώνει η όλη διαδρομή τους: To ’98 και στην κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ της νέας εποχής, κόουτς των Μερένχες ήταν ο Γερμανός Γιούπ Χάινκες. Το 1-0 επί της Γιουβέντους έδωσε το τρόπαιο, αλλά ο άλλοτε ξεχωριστός επιθετικός πλήρωσε την κακή πορεία στο πρωτάθλημα και αποχώρησε καθώς βρέθηκε 11 πόντους πίσω από τη Μπαρτσελόνα.
Μετά, το τιμόνι δόθηκε στον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Τσάμπιονς Λιγκ το 2000 και το ’02 με τη Ρεάλ και ακολούθως έκανε ο Ισπανός το άλμα για την εθνική Ισπανίας. Κι εκεί κατέκτησε τόσο το Euro όσο και το Μουντιάλ, προτού αποσυρθεί (το 2016) από τους πάγκους και έχοντας ζήσει σπουδαίες στιγμές.
Ο Κάρλο Αντσελότι ήταν προπονητής το ’14 και στην επιτυχία επί της Ατλέτικο στην παράταση. Αργότερα, η σκυτάλη δόθηκε στον Ζινεντίν Ζιντάν. Με τον Ζιζού η Ρεάλ γιόρτασε τρία κολλητά (!) Τσάμπιονς Λιγκ, το ’16, το ’17 και το ’18, επίτευγμα προφανώς μοναδικό στα χρονικά. Ο Ζιζού αποχώρησε, δεν δοκίμασε όμως την τύχη του μακριά από τη Μαδρίτη.
Ο δε Αντσελότι επέστρεψε το ’21 και ενώ η πορεία του στην προπονητική δεν ήταν αυτό που λέμε «στα πάνω της». Στη Νάπολι (έμεινε για 1,5 χρόνο και ενώ είχε συμβόλαιο για τρία ) υπήρξε διαζύγιο,
ακολούθησε η Εβερτον, μια μεσαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και το 2021 ξανά η ευκαιρία που ανέμενε στη Ρεάλ. Εκεί, αναβαπτισμένος ο Ιταλός πολύπειρος προπονητής, έκανε το «δύο στα δύο» στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα σε μια τριετία και το όνομά του είναι συνώνυμο με αυτό των σπουδαιότερων οδηγών ομάδων στον κόσμο.
Είναι, ωστόσο, ξεκάθαρο, πως το ειδικό βάρος της Ρεάλ, παίζει πάντα τον ρόλο του. Για να μην ειπωθεί ότι αυτό είναι που μετρά στον υπέρτατο βαθμό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις