Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η τιτανομαχία και η «κατάρα» που θέλει να σπάσει ο Τσιτσιπάς (vids)

Η τιτανομαχία και η «κατάρα» που θέλει να σπάσει ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός τον Αλκαράθ, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει και τα πέντε ματς που έχουν δώσει οι δύο τενίστες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον μαχητικό και καταπληκτικό για σχεδόν δύο σετ Ματέο Αρνάλντι, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση στου Ιταλού με 3-1 σετ και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας τενίστα είδε τον αντίπαλό του να προηγείται με σετ και μπρέικ και μάλιστα να σερβίρει για να κάνει το 2-0, αλλά δεν πτοήθηκε. Παρέμεινε ψύχραιμος και κατάφερε να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ, όπου επικράτησε με 7-4 και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Στα επόμενα δύο σετ ο Στέφανος κυριάρχησε στο κορτ και έφτασε σχετικά εύκολα στο 3-1, που του έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του γαλλικού όπεν, όπου την Τρίτη (4/6) θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος απέκλεισε τον Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ (3-0).

Αυτή θα είναι η έκτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες, με τον Κάρλος Αλκαράθ να έχει κερδίσει και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια.

H «κατάρα» του Αλκαράθ

Μάλιστα, τελευταία φορά που έπαιξαν ήταν πέρσι στο Ρολάν Γκαρός, όπου ο Ίβηρας (Νο.3 στην ATP), επικράτησε εύκολα με 3-0. Ο Αλκαράθ πήρε το πρώτο σετ με 6-2, το δεύτερο με 6-1 και το τρίτο με 7-6 (5).

Πέρσι οι δύο τενίστες είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης, όπου και πάλι είχε νικήσει ο Κάρλος Αλκαράθ. Αυτή τη φορά με 2-0 (6-3, 6-4).

Ο Ισπανός τενίστας έχει ακόμα τρεις νίκες κόντρα στον Τσιτσιπά. Το 2022 και πάλι στη Βαρκελώνη, αυτή τη φορά για τα προημιτελικά με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2), την ίδια χρονιά στο Μαϊάμι με 2-0 και το 2021 στο US Open με 3-2 σετ (6-3, 4-6, 7-6 [2], 0-6, 7-6 [5]).

Ο Ίβηρας έχει πάρει τον… αέρα του Στέφανου και έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα για τον συμπατριώτη μας, ο οποίος καλείται να σπάσει την «κατάρα» του Αλκαράθ. Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει ο Τσιτσιπάς στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

«Νιώσει πιο άβολα αυτή τη φορά»

Ο Έλληνας τενίστας γνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά έχει τον ρυθμό, την ποιότητα και την εμπειρία για να αποκλείσει τον Αλκαράθ και να προκριθεί στην τελική 4άδα του γαλλικού όπεν. Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει να βγάλει τον Ισπανό έξω από την comfort zone του, όπως ανέφερε και ο ίδιος μετά τη νίκη επί του Ματέο Αρνάλντι. «

Έχει πει στο παρελθόν ότι του αρέσει να παίζει εναντίον μου, ελπίζω αυτή τη φορά να του αρέσει λίγο λιγότερο (γέλια). Ελπίζω να μπορέσω να τον κάνω να νιώσει πιο άβολα αυτή τη φορά, αυτός είναι ο στόχος μου μπαίνοντας στο ματς και ελπίζω πως θα αξιοποιήσω τις ευκαιρίες μου και θα παίξω σε μια ωραία ατμόσφαιρα όπως σήμερα, αυτές είναι οι στιγμές που θέλεις ως τενίστας», ανέφερε για τη μάχη με τον Αλκαράθ.

Ο Τσιτσιπάς θα τα δώσει όλα απέναντι στον Ισπανό για να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει το ταξίδι του στο φετινό Ρολάν Γκαρός. Ένα τουρνουά το οποίο του ταιριάζει, με τον Στέφανο να ψάχνει στη γαλλική πρωτεύουσα το πρώτο του τρόπαιο επιπέδου Grand Slam.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024