Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών πλήττει την κεντρική χώρα

Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών πλήττει την κεντρική χώρα

Σεισμός που αξιολογήθηκε από 5,9 έως 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία πριν λίγο.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών συγκλόνισε την κεντρική Ιαπωνία τη Δευτέρα, αλλά δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Η δόνηση με χαμηλό εσταικό βάθος, που σημειώθηκε στις 6:31 π.μ., είχε επίκεντρο τη χερσόνησο «Νότο», όπου ένας καταστροφικός σεισμός την 1η Ιανουαρίου σκότωσε περισσότερους από 213 ανθρώπους.

Η Ιαπωνία, βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο δακτύλιο της φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στις χώρες όπου καταγράφονται πολλές από τις ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις στην υφήλιο.

Ο σεισμός της Πρωτοχρονιάς του 2024

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την κεντρική Ιαπωνία, πολύ κοντά στο σημείο που έδωσε τον σημερινό σεισμό, λίγο μετά τις 16.00 τοπική ώρα (9.00 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Το μέγεθός της δόνησης καταγράφηκε αρχικά στους 7,4 βαθμούς προτού αναθεωρηθεί προς τα πάνω, στους 7,5 βαθμούς, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) και εν τέλει «κλείδωσε» στους 7,6 βαθμούς σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι και κύματα έως και 5 μέτρων χτύπησαν τις ακτές.

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας είχε αναφέρει πως δεν είχαν προβλήματα στη λειτουργία πυρηνικών σταθμών κατά μήκος της Θάλασσας της Ιαπωνίας, περιλαμβανομένων των πέντε ενεργών αντιδραστήρων στις μονάδες της Kansai Electric Power στο Όχι και στην Τακαχάμα στη νομαρχία Φουκούι.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου από τον σεισμό της Πρωτοχρονιάς.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024