Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Δύο νεκροί σε δύο επιθέσεις κατά εκλογικών τμημάτων

Μεξικό: Δύο νεκροί σε δύο επιθέσεις κατά εκλογικών τμημάτων

Την ώρα που το Μεξικό βρίσκεται μπροστά στην στιγμή που θα αποκτήσει την πρώτη του γυναίκα πρόεδρο, οι εκλογές βάφτηκαν με αίμα, όπως και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Μεξικό κατά τη διάρκεια δύο επιθέσεων εναντίον εκλογικών τμημάτων στην πολιτεία Πουέμπλα, στα κεντρικά της χώρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της τοπικής κυβέρνησης.

Ένα από τα θύματα πέθανε κοντά στο εκλογικό τμήμα στο Κογιομεάπαν, αφότου άγνωστοι μπήκαν σε αυτό για να κλέψουν τις κάλπες. Το άλλο θύμα πέθανε εν μέσω επίθεσης σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Τλαπανάλα, διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Η ψηφοφορία ανεστάλη στο Κογιομεάπαν, όπως ανακοίνωσε η εκλογική αρχή της πολιτείας. Οι Μεξικανοί ψήφισαν την Κυριακή σε ιστορικές εκλογές που σταθμίζουν το φύλο, τη δημοκρατία και τον λαϊκισμό, καθώς χαράζουν την πορεία της χώρας που σκιάζεται από τη βία των καρτέλ.

Με δύο γυναίκες να ηγούνται της αναμέτρησης, το Μεξικό είναι πιθανό να εκλέξει την πρώτη του γυναίκα πρόεδρο, ένα σημαντικό βήμα σε μια χώρα που εδώ και καιρό χαρακτηρίζεται από την κουλτούρα του μάτσο και την βία κατά των γυναικών. Οι εκλογές είναι επίσης οι μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας, από πλευράς εκλόγιμων θέσεων (που ρυθμίζονται πληθυσμιακά).

Η ψήφος είναι ελεύθερη και μυστική αναγράφει η κάλπη, όμως είναι και αιματηρή.

Δημοψήφισμα για τις πολιτικές Ομπραδόρ, που θεωρήθηκε υπέρ των φτωχών, αλλά δεν μπόρεσε να ελέγξει τη βία των καρτέλ

Η συμμετοχή φάνηκε να είναι υψηλή, με μεγάλες ουρές ψηφοφόρων που προσπαθούσαν να ψηφίσουν νωρίς, καθώς μεγάλο μέρος της χώρας συνέχισε να υποφέρει από καύσωνα.

Σχεδόν 100 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν στην κούρσα για την αντικατάσταση του απερχόμενου Λόπες Ομπραδόρ. Οι ψηφοφόροι εξέλεγαν επίσης κυβερνήτες σε εννέα από τις 32 πολιτείες της χώρας και επέλεγαν υποψηφίους και για τα δύο σώματα του Κογκρέσου, χιλιάδες δημαρχίες και άλλα τοπικά αξιώματα.

Οι εκλογές θεωρούνται ευρέως ως δημοψήφισμα για τον Λόπες Ομπραδόρ, που επέκτεινε τα κοινωνικά προγράμματα αλλά απέτυχε σε μεγάλο βαθμό να μειώσει τη βία των καρτέλ στο Μεξικό. Τα καρτέλ, «έπαιξαν τα ρέστα τους» στις εκλογές με περισσότερους από 36 νεκρούς υποψηφίους.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024