Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η Σαουδική Αραβία δεν θα συμμετέχει στην ειρηνευτική σύνοδο της Ελβετίας

Ουκρανία: Η Σαουδική Αραβία δεν θα συμμετέχει στην ειρηνευτική σύνοδο της Ελβετίας

Η Σαουδική Αραβία δεν θα επιθυμούσε να συμμετάσχει στη σύνοδο της 15ης και 16ης Ιουνίου, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελβετία, καθώς θα είναι απούσα η Ρωσία, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έλαβε την απόφαση να μη συμμετάσχει στην ειρηνευτική σύνοδο για την Ουκρανία που θα οργανωθεί στην Ελβετία εντός του μήνα, δήλωσαν χθες Κυριακή πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου στο Ριάντ.

Αναβλήθηκε επίσκεψη του Ζελένσκι στη Σαουδική Αραβία όπου θα συναντούσε τον πρίγκιπα διάδοχο

Η Σαουδική Αραβία δεν θα επιθυμούσε να συμμετάσχει στη σύνοδο της 15ης και 16ης Ιουνίου καθώς θα είναι απούσα η Ρωσία, εξήγησαν οι πηγές αυτές, που εκφράστηκαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν. Δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο από το παλάτι.

Επίσκεψη του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βασίλειο, που επρόκειτο να γίνει το Σαββατοκύριακο, αναβλήθηκε για μετά τη σύνοδο, δήλωσε εξάλλου χθες πηγή του dpa στην ουκρανική πρεσβεία στο Ριάντ.

Ο κ. Ζελένσκι αναμενόταν να κάνει ολιγόωρη επίσκεψη στην Τζέντα προχθές Σάββατο για να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο και de facto ηγέτη της χώρας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (δεξιά, στη φωτογραφία αρχείου από Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court via Reuters, επάνω, με τον Ζελένσκι).

Στη σύνοδο έχουν προσκληθεί κάπου 160 χώρες από την Ελβετία, όμως η Ρωσία δεν έλαβε πρόσκληση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ιδέα Ζελένσκι

Η Ελβετία σκοπεύει να εμπλέξει «όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες» από διάφορες περιοχές του κόσμου που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν το όραμά τους για το πώς θα πρέπει να διεξαχθεί η διαδικασία διευθέτησης.

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα έχει επιτυχία. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις», είχε δηλώσει η πρόεδρος της Ελβετίας, Βιόλα Αμχερντ.

Η ιδέα της συνόδου, βέβαια, ανήκει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επέμεινε να μην κληθεί η Ρωσία στη Σύνοδο για την Ειρήνη (περισσότερα εδώ).

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024