Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Θρίαμβο για τους Εργατικούς και πανωλεθρία για τους Συντηρητικούς προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Θρίαμβο για τους Εργατικούς και πανωλεθρία για τους Συντηρητικούς προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Η πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Νησί έχουν οριστεί για τις 4 Ιουλίου

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας αναμένεται ότι θα κερδίσει με συντριπτική διαφορά τις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, και θα εξασφαλίσει άνετη πλειοψηφία 194 εδρών στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov, οι Εργατικοί αναμένεται να κερδίσουν 422 έδρες -221 περισσότερες σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2019- ενώ το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα μόνο 140 έδρες.

Μια προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις αρχές Απριλίου, έδινε στους Εργατικούς 403 έδρες, εφόσον οι εκλογές διεξάγονταν εκείνη την περίοδο.

Τουλάχιστον 12 από τα 26 μέλη του υπουργικού συμβουλίου που διεκδικούν την επανεκλογή τους κινδυνεύουν

Ένα κόμμα χρειάζεται περισσότερες από 320 έδρες για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, για τους Εργατικούς θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εδρών που έχουν καταγράψει ποτέ.

Αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι οι Εργατικοί προηγούνται με διαφορά 20 μονάδων από τους Συντηρητικούς.

Οι αρνητικές αυτές προβλέψεις για τους Συντηρητικούς σημαίνουν ότι πολλά από τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου του Σούνακ κινδυνεύουν τα χάσουν την έδρα τους. Τουλάχιστον 12 από τα 26 μέλη του υπουργικού συμβουλίου που διεκδικούν την επανεκλογή τους κινδυνεύουν.

Ανάμεσά τους ο καγκελάριος Τζέρεμι Χαντ, ο Γκραντ Σαπς ο υπουργός Άμυνας, η Πένι Μορντό η επικεφαλής των Κοινοτήτων, η Βικτόρια Πρέντις η γενική εισαγγελέας, ο Άλεξ Τσαλκ ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπουργός Ουαλίας και ο Τζόνι Μέρσερ ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων στο υπουργικό συμβούλιο.

O Ρίσι Σούνακ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας

Τηλεμαχία Σούνακ – Στάρμερ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θ’ αναμετρηθούν την επόμενη εβδομάδα στην πρώτη τηλεμαχία πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ITV ανακοίνωσε πως Σούνακ και Στάρμερ θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ντιμπέιτ που θα μεταδοθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ (τοπική ώρα, 11 μ.μ. ώρα Ελλάδος). Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια μίας ώρας και θα διεξαχθεί παρουσία κοινού στο στούντιο.

«Εκατομμύρια τηλεθεατές εκτιμούν τα προεκλογικά ντιμπέιτ. Τους προσφέρουν την ευκαιρία να δουν και ν’ ακούσουν τους αρχηγούς των κομμάτων να εκφράζουν δημοσίως τις θέσεις τους, να συζητούν ενώπιος ενωπίω και να δέχονται ερωτήσεις από ψηφοφόρους», σχολίασε ο διευθυντής ειδήσεων του ITV Μάικλ Τζέρμι.

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024