Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τα «άσχημα» flat παπούτσια που φορούν οι πάντες αυτή τη στιγμή

Τα «άσχημα» flat παπούτσια που φορούν οι πάντες αυτή τη στιγμή

Σίγουρα δεν είναι το πιο κομψό υπόδημα αλλά από την άλλη φοριέται από όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να είναι μέσα στα πράγματα. Οπότε, τα συμπεράσματα (και η επιλογή) δικά σας,

Η τάση των διάφανων υποδημάτων με πλέξη ξεκίνησε στα τέλη του 2018, όταν η αγαπημένη της βιομηχανίας Bottega Veneta παρουσίασε τις διάφανες ελαστικές γόβες της στη συλλογή Pre-Fall 2019 (υπό τον πρώην δημιουργικό διευθυντή Daniel Lee).

Στη συνέχεια, ήρθαν οι επίπεδες φόρμες, μέσω της εκδοχής που μοιάζει με κάλτσα της The Row, ενώ ο Alaïa ακολούθησε το 2022 με την περίφημη πλέον δικτυωτή εκδοχή της.

Δείτε το βίντεο με τα Alaia Mesh Ballet Flats 

Ευκολοφόρετα, ε;

Υπερβολικό αλλά και λίγο πολωτικό, το στυλ, χωρίς αμφιβολία, έφτασε επίσημα στον πυρετό της δόξας το περασμένο καλοκαίρι, με σχεδόν κάθε It girl να ποστάρει mesh flats (έτσι λέγονται επισήμως) από πολυτελείς σχεδιαστές και indie labels στα feeds του Instagram.

Και η τάση, η οποία είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολη στο να φορεθεί, ανεβαίνει και πάλι τώρα που το καλοκαίρι ήρθε με γοργούς ρυθμούς.

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα παπούτσια, που κάνουν μια τόσο έντονη δήλωση μόδας, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη θέση τους στη σκηνή του στυλ για τόσο πολύ καιρό;

Μήπως παραείναι «φωνακλάδικα»; Ήσυχα αλλά και ζωηρά;

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα παπούτσια, που κάνουν μια τόσο έντονη δήλωση μόδας, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη θέση τους στη σκηνή του στυλ για τόσο πολύ καιρό;

Όχι για τη στιλίστρια Dione Davis με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία συνεργάζεται με μάρκες όπως οι Agmes, The RealReal και Another Tomorrow.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Κρίμα μπαλαρίνα 

«Πρόκειται για μια αναζωογονητική εκδοχή ενός παπουτσιού σε στυλ μπαλαρίνας, αλλά λίγο διαφορετικό στη μύτη», λέει η ειδικός στο TZR, αναφέροντας επίσης τον θόρυβο γύρω από την balletcore τάση.

Έχει δίκιο: Αυτή η σιλουέτα εξακολουθεί να εκπέμπει την ίδια γλυκιά, θηλυκή ατμόσφαιρα, χωρίς να μοιάζει ακριβώς σαν να έχετε μόλις ολοκληρώσει μια πρόβα χορού.

Αλλά δεν θα το ωραιοποιήσουμε

Για μερικές, το να δείχνετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στον κόσμο μέσω ενός διάφανου φλατ μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, ακόμα και καθόλου ασφαλές. Έτσι, αν διστάζετε να δοκιμάσετε αυτά τα «μπέιμπς», η Davis προσφέρει μια ιδέα για το styling:

«Το καλοκαίρι, δοκιμάστε το με ένα μακρύ φαρδύ παντελόνι από λινό ή βαμβακερή ποπλίνα», σημειώνει. «Αφήνοντας λίγο από το πλέγμα των παπουτσιών να ξεπροβάλλει από τα μπατζάκια». Εναλλακτικά, αν σας αρέσει η διαχρονική τάση των κοντών σορτς, η Davis λέει ότι το ύφος του παπουτσιού αυτού ταιριάζει υπέροχα και με τα θρασύτατα σλιπ.

Μερικές ακόμα ιδέες στάιλινγκ

Ένα διχτυωτό φλατ μπορεί να αναβαθμίσει αμέσως έναν απλό συνδυασμό φούτερ με κουκούλα και τζιν σε ίσια γραμμή – ακόμη περισσότερο αν το παπούτσι είναι σε έντονο κόκκινο χρώμα, όπως το παραπάτω μοντέλο της Proenza Schouler (το οποίο έχει τη σφραγίδα έγκρισης της Davis). Για να απογειώσετε περαιτέρω την εμφάνιση, κουβαλήστε μια ευρύχωρη δερμάτινη τσάντα.

Αν βρίσκεστε σε φάση preppy στυλ, ξεκινήστε το ντύσιμό σας με ένα μπλουζάκι με κουμπιά, όπως αυτό το baby blue από την Polo Ralph Lauren. Στη συνέχεια, για μια δροσερή ιδέα styling, συνδυάστε ένα ζευγάρι κολάν με τιράντες με τα διχτυωτά υποδήματά σας. Τέλος, φορέστε μια υφασμάτινη κορδέλα για το κεφάλι. Αν και διακριτικό, το αξεσουάρ κάνει πραγματικά τη διαφορά, όπως φαίνεται παραπάνω.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024