Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκίδα: Δικηγόρος περνά από Πειθαρχικό λόγω... TikTok - «Είναι χυδαίο και λυπηρό», καταγγέλλει

Χαλκίδα: Δικηγόρος περνά από Πειθαρχικό λόγω… TikTok – «Είναι χυδαίο και λυπηρό», καταγγέλλει

Φέρεται να κατηγορείται πως μέσα από την πλατφόρμα δίνει δωρεάν νομικές συμβουλές και προμοτάρει τον εαυτό της

Η νεαρή δικηγόρος Μαρία Καρλή, κλήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας να δώσει εξηγήσεις και να περάσει από Πειθαρχικό Συμβούλιο για τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok, σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας και εκφράζοντας τη νομική της άποψη.

«Storytime για το πώς νιώθω που είμαι η πρώτη δικηγόρος στην Ελλάδα που διώκομαι για το TikTok. Ναι, έχω αυτήν την πρωτιά, ενώ υπάρχουν άπειροι δικηγόροι», αναφέρει η ίδια σε βίντεό της.

Μιλώντας στο Live News εξηγεί ότι η φερόμενη κατηγορία που έχει είναι ότι παραβιάζει τις διατάξεις του κώδικα περί δικηγόρων όπου συνίσταται σε παράνομη διαφήμιση και παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών.

Η Μαρία Καρλή φέρεται να κατηγορείται πως μέσα από το TikTok δίνει δωρεάν νομικές συμβουλές και προμοτάρει τον εαυτό της.

«Εγώ που ανοίγω την κάμερα του κινητού μου, όπως κάνουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, και εκφράζω την άποψή μου εγώ παραβιάζω τον κώδικα; Εγώ ρωτώ εσάς, όταν συνάδελφοι δικηγόροι βρίσκονται σε εκπομπές τηλεοπτικές, σχολιάζουν και αναγράφεται η ιδιότητά τους δεν προβαίνουν σε παράβαση;», αναρωτιέται.

«Το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι πολύ περήφανη»

Επιπλέον, μετά από τη συνεδρίαση του δικηγορικού συλλόγου τέθηκε το ζήτημα ότι η νεαρή δικηγόρος έχει αναρτήσει βίντεο στην πλατφόρμα του TikTok μέσα στην αίθουσα των δικηγόρων στο Δικαστικό Μέγαρο, με την ίδια να διαψεύδει.

«Είναι πολύ χυδαίο και λυπηρό γιατί εγώ είμαι ένα παιδί που από το πρωί μέχρι το βράδυ στην κυριολεξία είμαι σε ένα δικηγορικό γραφείο. Το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι πολύ περήφανη με ευθιξία, αξιοπρέπεια και ήθος. Εγώ λοιπόν που από τον Νοέμβριο του 23 σχολιάζω την επικαιρότητα τους ενόχλησα;», αναφέρει.

Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο με ενημερωτικό περιεχόμενο.

Η Μαρία Καρλή ισχυρίζεται πως δέχεται μία προσωπική επίθεση με σκοπό την στοχοποίησή της. «Από τη στιγμή που είμαι σε έναν δικηγορικό σύλλογο εγγεγραμμένη και αυτός κινείται άδικα εις βάρος μου και στοχοποιώντας εμένα προσωπικά θα δώσω τις εξηγήσεις τις οποίες πρέπει να δώσω, θα υποστώ ό,τι πρέπει να υποστώ. Τέλος ο εκφοβισμός, τέλος ο σεξισμός από οποιανδήποτε χώρο και αν προέρχεσαι», τονίζει.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ακόμα εξετάζεται.

«Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο με ενημερωτικό περιεχόμενο. Όταν συνάντησα όλα αυτά από τον δικηγορικό σύλλογο που ανήκω, ενώ υπάρχει και άλλη δικηγόρος από τον συγκεκριμένο σύλλογο, που αναρτά βίντεο, αναρωτήθηκα μήπως η επιλεκτικότητα της δίωξής μου μήπως καταδεικνύει κάτι άλλο; Θα έπρεπε όλοι οι δικηγόροι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Είμαστε στην  εποχή της τεχνολογίας, είναι δυνατόν οι νέοι δικηγόροι να μην έχουν την ελευθερία της έκφρασης στον λόγο;», επισημαίνει η δικηγόρος.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024