Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αυτόνομη οδήγηση: Μαζικές δοκιμές ξεκινούν στους δρόμους της Κίνας

Αυτόνομη οδήγηση: Μαζικές δοκιμές ξεκινούν στους δρόμους της Κίνας

Αυτόνομα οχήματα «επιπέδου 3» θα κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους.

Εννέα κατασκευαστές αυτοκινήτων έλαβαν το πράσινο φως από την κινεζική κυβέρνηση για δοκιμές οχημάτων με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, καθώς η εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει την απόστασή της από τον «αυτόματο πιλότο» της Tesla.

Οι δοκιμές αυτόνομης οδήγησης του λεγόμενου επιπέδου 3 θα πραγματοποιηθούν σε δημόσιους δρόμους από την BYD, τη Nio και κρατικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Changan Automobile, η GAC και η SAIC, ανέφερε την Τρίτη το υπουργείο Βιομηχανίας.

Στις δοκιμές θα λάβουν επίσης μέρος εταιρείες υπηρεσιών μετακίνησης, αναμεταδίδει το Reuters.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών που εξέδωσε τον Νοέμβριο η Κίνα για την προώθηση των αυτόνομων οχημάτων.

Οι οδηγοί που συμμετέχουν στις δοκιμές θα επιτρέπεται να απομακρύνουν τα χέρια από το τιμόνι, με τους κατασκευαστές να αναλαμβάνουν την ευθύνη για θέματα ασφάλειας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο έχουν ορίσει πέντε επίπεδα αυτόνομης οδήγησης, από τον αυτόματο έλεγχο ταχύτητας στο επίπεδο ένα μέχρι τα πλήρως αυτόνομα οχήματα στο επίπεδο πέντε.

Η Tesla ετοιμάζεται κι αυτή να λανσάρει στην κινεζική αγορά το λογισμικό «Full Self Driving» που ήδη προσφέρει στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για σύστημα επιπέδου δύο, το οποίο απαιτεί από τον οδηγό να έχει τα χέρια διαρκώς στο τιμόνι, όμως ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ υποστηρίζει ότι τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα δεν απέχουν πολύ στο μέλλον.

Αυτόνομη οδήγηση επιπέδου δύο προσφέρουν ήδη τουλάχιστον 10 αυτοκινητοβιομηχανίες και προμηθευτές στην Κίνα, ανάμεσά τους η Huawei και η Xpeng.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024