Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η αναβάθμιση των υποδομών στο επίκεντρο της δημάρχου Σπετσών

Η αναβάθμιση των υποδομών στο επίκεντρο της δημάρχου Σπετσών

Η Δήμαρχος Σπετσών, Ευγενία Φραγγιά, παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Η Ευγενία Φραγγιά, δήμαρχος Σπετσών, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο cityhub, δείχνει έτοιμη να ανταπεξέλθει των προκλήσεων της πρώτης της θητείας στο τιμόνι του δήμου. Εμφανίζεται δε βέβαιη ότι θα υπάρξει ανταπόκριση των υπηρεσιών του δήμου Σπετσών στις απαιτήσεις των τουριστών.

Πρώτη θητεία. Πρώτες προτεραιότητες;

Στην πρώτη μου θητεία ως Δήμαρχος Σπετσών, οι κύριες προτεραιότητές μου είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές του νησιού, να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες προς τους δημότες και να ενισχύσουμε την τουριστική μας προσφορά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα ευνοεί την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας. Επενδύουμε επίσης στην εκπαίδευση και την υγεία, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

Θα αντεπεξέλθει το προσωπικό του δήμου στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση στο νησί;

Το προσωπικό του δήμου είναι καλά εκπαιδευμένο και προετοιμασμένο για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Έχουμε αναβαθμίσει τις δομές μας και ενισχύσει τη συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι τουρίστες θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Επιπλέον, έχουμε εφαρμόσει νέες τεχνολογίες και συστήματα διαχείρισης για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Υπάρχει τρόπος ένας νησιώτικος δήμος να διεκδικεί με αποτελεσματικότητα χρηματοδοτήσεις από προγράμματα;

Ναι, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για έναν νησιωτικό δήμο να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις από προγράμματα. Η συνεργασία με ειδικούς συμβούλους και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων είναι βασικοί παράγοντες επιτυχίας. Επίσης, η συμμετοχή σε δίκτυα και συμμαχίες με άλλους δήμους και φορείς μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά μας στις διαδικασίες χρηματοδότησης. Η συνεχής επιμόρφωση και η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ευκαιρίες είναι κρίσιμες.

Παραγωγή τοπικών προϊόντων

Σε ποιους τομείς υπάρχει προοπτική ανάπτυξης πέρα του τουρισμού;

Πέρα από τον τουρισμό, οι Σπέτσες έχουν δυνατότητες ανάπτυξης σε τομείς όπως η αλιεία, η γεωργία και η παραγωγή τοπικών προϊόντων. Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η ανάπτυξη της ναυτιλίας μπορούν επίσης να προσφέρουν νέες ευκαιρίες. Η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν επίσης τομείς με σημαντικές προοπτικές για το νησί μας.

Έχει επηρεαστεί η κοινωνία σας από τις ανατιμήσεις αγαθών και πώς το αντιμετωπίζετε;

Η κοινωνία των Σπετσών, όπως και πολλές άλλες περιοχές, έχει επηρεαστεί από τις ανατιμήσεις αγαθών. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Προωθούμε την τοπική παραγωγή και κατανάλωση, ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με τις τοπικές επιχειρήσεις για να διατηρήσουμε τις τιμές όσο το δυνατόν πιο προσιτές. Η δημιουργία κοινωνικών προγραμμάτων και η παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη αποτελούν βασικές μας δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024