Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία δήμου Πυλαίας Χορτιάτη με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Συνεργασία δήμου Πυλαίας Χορτιάτη με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, με το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη στο Δημαρχείο Πανοράματος από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η παροχή ψηφιακών εργαλείων και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Παρόντες στη συνάντηση ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Φάνης Παππάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τζόλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη Μ. Γεράνης, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιδήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς Δήμων καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Δήμο μας. Υπογράψαμε το μνημόνιο συνεργασίας με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών που εδώ και χρόνια παρέχει στους πολίτες ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, που αποτελεί κεντρικό μεταρρυθμιστικό στόχο για όλη τη χώρα» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, καλωσορίζοντας τον Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου, έναν άνθρωπο που, όπως είπε, «έγραψε τη δική του πολύ σημαντική ιστορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Καϊτεζίδης, τόνισε επίσης: «Αξιοποιώντας τα εργαλεία που μας παρέχει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εμπλουτίζουμε τις ψηφιακές μας υπηρεσίες έτσι ώστε οι συνδημότες μας να έχουν όλο τον Δήμο στο κινητό ή τον υπολογιστή τους, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν πλήθος διαδικασιών από την άνεση του σπιτιού τους, χωρίς μετακινήσεις, ουρές, ταλαιπωρία και αναμονή».

«Μετατροπή των πόλεων μας σε Smart Cities»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε τα εξής: «Επισκέπτομαι για πρώτη φορά το Δημαρχείο ενός από τους καλύτερους δημάρχους της χώρας, ενός δημάρχου που ενέπνευσε κι εμάς, τους λίγο νεώτερους. Και τον επισκέπτομαι σε μια εξαιρετική συγκυρία ως Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη είναι ο πρώτος Δήμος που κάνει πράξη όλα όσα έχουμε σχεδιάσει και σχεδιάζουμε για μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση.

»Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με κάθε νέο έργο, με κάθε νέα δράση μας επιτυγχάνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Επιθυμούμε το ψηφιακό άλμα να ενδυναμωθεί και να συμμετέχουν σε αυτό και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Στην κατεύθυνση αυτή “τρέχουμε” το πρόγραμμα για την μετατροπή των πόλεων μας σε Smart Cities ώστε οι Δήμοι να αποκτήσουν εφαρμογές με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών τους. Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη είναι από τους πρώτους που έχουν εντάξει και έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση των έργων. Με πόρους λοιπόν του ΕΣΠΑ άνω των 235 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύουμε τους Δήμους και τους δίνουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα τεχνολογικά εργαλεία».

Only in

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να προβάρει το κοστούμι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και η εδραίωση στη δεύτερη θέση στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Η «σκιώδης κυβέρνηση» και η ορμή από τις εσωκομματικές εκλογές

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024