Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η αυτοκριτική Κασσελάκη - Από το «κρατίδιο» μέχρι την υπερπροβολή

Η αυτοκριτική Κασσελάκη – Από το «κρατίδιο» μέχρι την υπερπροβολή

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην υπερπροβολή και «σε δικά του λάθη». Τα δύο πράγματα που έχει μετανιώσει

Η δημοσιοποίηση στοιχείων από το πόθεν έσχες κέντρισε τα βλέμματα στη χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη από το Βασιλικό Θέατρο, στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο εκτός από όσα ανέφερε περί αυτού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προχώρησε ταυτόχρονα σε αυτοκριτική για πεπραγμένα του στον δημόσιο πολιτικό βίο.

Αρχικώς ο Στέφανος Κασσελάκης εκτόξευσε μύδρους κατά του κυβερνώντος κόμματος λέγοντας πως «δημιουργήθηκε για μένα μία δημόσια εικόνα που δεν είναι πάντα η πραγματική μου εικόνα. Η προπαγάνδα της ΝΔ κατασκεύασε για μένα την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν κόπιασε ποτέ, που όλα του ήρθαν εύκολα».

«Θα πάω στην κάλπη με όλη μου την αλήθεια», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Συνέχισε λέγοντας ότι «μόνο έτσι μπορούν να με καταστήσουν ανώδυνο αντίπαλο απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που πραγματικά δεν κόπιασε ποτέ, που είναι ζάπλουτος και που τα βρήκε όλα έτοιμα».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην απειρία του, που συνέβαλε στο να παρουσιάζεται ως ανώδυνος αντίπαλος. «Κάποιες φορές συνέβαλα κι εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας. Από υπερβολή ή από απειρία να χειριστώ τη δημοσιότητα και τον τηλεοπτικό φακό», υπογράμμισε.

Επικαλέστηκε διαφορετικές παραστάσεις στη ζωή του, ζώντας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, λέγοντας ότι «στην Αμερική το να δείξεις τα σπίτια σου είναι η απόλυτη διαφάνεια: Αυτός είμαι. Δεν έχω τίποτα να σας κρύψω. Αυτό όμως στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε επιδειξιομανία και αυτοπροβολή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι η ζωή του είναι γεμάτη από ρωγμές. «Από κορυφώσεις και μεγάλες πτώσεις», είπε και πρόσθεσε πως μερικοί θα αναρωτηθούν «σιγά βρε Στέφανε, ξεριζώθηκες για να πας στο καλύτερο λύκειο των ΗΠΑ».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Βασιλικό Θέατρο, στη Θεσσαλονίκη

Οι δύο πρόσφατες αναφορές – Τα παιδιά «αρσενικού γένους» και το «κρατίδιο»

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «οι μεγάλες αλήθειες όμως δεν αφορούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορούν πρωτίστως εμένα. Και η αυτοκριτική πρέπει να είναι γενναία. Θα μου πείτε: «Τώρα, Δευτέρα πριν από τις εκλογές θα κάνεις την αυτοκριτική σου;». Φυσικά. Αυτός είμαι. Θα πάω στην κάλπη με όλη μου την αλήθεια».

Όμως οι αναφορές σε πράγματα που έχει μετανιώσει ξεκίνησαν νωρίτερα, σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει το προηγούμενο διάστημα.

Στις 22 Μαΐου στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» τόνισε πως έχει μετανιώσει για πολλά πράγματα και ανέφερε ειδικότερα ότι ήταν λάθος αυτό που επισήμανε περί δυο παιδιών αρσενικού γένους.

«Έχω μετανιώσει πολύ για αυτό το οποίο είχα πει χαλαρά σε συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη, περί δυο παιδιών αρσενικού γένους, όταν στην πραγματικότητα δεν είναι καν κάτι το οποίο το πίστευα τότε ή τώρα. Ήταν κάτι το οποίο είπα λανθασμένα σε μια χαλαρή στιγμή, σαν κάτι το οποίο είναι παρόμοιο με την εμπειρία τη δική μου και του Τάιλερ με τ’ αδέρφια μας. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω τις γυναίκες. Και εξάλλου δεν είναι αυτό το οποίο θα κάναμε και στην πράξη. Άρα αυτό το μετανιώνω γιατί δεν ανταποκρίνεται στο ποιος είμαι», είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά.

Ακολούθως στις 1 Ιουνίου, μιλώντας στον YouTuber Fipster, αναφέρθηκε στο λεκτικό ολίσθημα περί «κρατιδίου» που προέβη κατά την προεκλογική περίοδο ανάδειξης νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είπε χαρακτηριστικά πως έχει μετανιώνει «που δεν μπόρεσα να μεταφράσω τον όρο ψευδοκράτος», γεγονός που τότε είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον ίδιο να ζητεί άμεσα συγγνώμη.

Το σημερινό πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου ο Στέφανος Κασσελάκης στις 14:00 θα επισκεφθεί την Έκθεση «Ποσειδώνια» που διοργανώνεται στο Metropolitan Expo του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη στις 18:45 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ANT1».

Τέλος, στις 19:30 θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Sports in

Ο Ντόρσεϊ μπορεί να ξεπεράσει τον… εαυτό του

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να παίξει καλύτερα απ' την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024