Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πώς το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έγινε μειονέκτημα στους τελικούς της Basket League (vids)

Πώς το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έγινε μειονέκτημα στους τελικούς της Basket League (vids)

Ο Ολυμπιακός και η μεγάλη ατυχία που τον ακολουθεί όλη τη χρονιά θα τον αναγκάσει να πορευτεί στους τελικούς της Basket League χωρίς το μεγάλο του «όπλο» τη φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ δύσκολη σεζόν από άποψη τραυματισμών και ατυχίας, έπαιξε ελάχιστα παιχνίδια πλήρης και παρόλα αυτά κατάφερε να ανταπεξέλθει και να φτάσει μέχρι το Final Four της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση τόσο στο ξεκίνημα της χρονιάς, όσο και κατά τη διάρκεια αυτής, για αυτό και βγήκε δύο φορές στην αγορά και απέκτησε τρεις παίκτες. Φίλιπ Πετρούσεφ, Ναζ Μήτρου-Λονγκ και στη συνέχεια Μόουζες Ράιτ ανέβασαν το επίπεδο των Πειραιωτών και επανέφεραν την ομάδα στο Final Four, όπου κατέλαβε την 3η θέση.

Η δύσκολη διαχείριση του Γιώργου Μπαρτζώκα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός «χτίστηκε» από τον Μπαρτζώκα το καλοκαίρι με σκοπό να δώσει έμφαση στη γραμμή των ψηλών, το δίδυμο των Φαλ και Μιλουτίνοφ, μαζί με τον ερχομό του Ράιτ «εκτόξευσαν» το επίπεδο, ενώ και στο «4» είναι οι Πίτερς και Πετούσεφ, με «μπαλαντέρ» τον Λουκ Σίκμα που είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο ελληνικό πρωτάθλημα τη χρονιά, αφού είχαν πληρότητα στο «4» και στο «5». Όμως ο τραυματισμός του Μουσταφά Φαλ που χάνει τη χρονιά και τους τελικούς, αλλά και το γεγονός ότι λόγω των ξένων που επιτρέπονται στην Basket League έπρεπε να μείνουν εκτός λίστας οι Λουκ Σίκμα, Μόουζες Ράιτ και Ίγκνας Μπραζντέικις, έχουν αφήσει τον Ολυμπιακό στο «5» μόνο με τον Μιλουτίνοφ και τον Τανούλη.

Η ατυχία και οι… αλχημείες

Στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό που θα κρίνουν τον πρωταθλητή, ο Μπαρτζώκας καλείται να κάνει… αλχημείες και να βρει λύσεις εκ των έσω, αφού δεν μπορεί να υπολογίσει σε όλους τους παραπάνω, κάτι που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να πάει με τον Πετρούσεφ στο «5» και με τον Παπανικολάου στο «4», ενώ είναι πιθανό να δοκιμάσει και πιο κοντά σχήματα, μιας και λογικά θα βγει το… λάδι του Μιλουτίνοφ.

Με λίγα λόγια το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού όταν ξεκινούσε η χρονιά, αλλά και κατά τη διάρκεια της, έχει γίνει μειονέκτημα λόγω των τραυματισμών και των ατυχιών. Ουσιαστικά, από εκεί που είχε την πιο πλήρη γραμμή ψηλών στη Euroleague, μετά τη Ρεάλ, έχει μείνει με τρεις παίκτες για δύο θέσεις (Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ, Πίτερς) και τον «Παπ» σε ρόλο… μπαλαντέρ.

Τα ματς είναι κάθε δύο μέρες και η ενέργεια που θα καταναλώνεται τεράστια, με τους Πειραιώτες πλέον να υστερούν και να περιμένουν την… υπέρβαση από τον Πετρούσεφ που θα αγωνιστεί περισσότερο από ποτέ. Κάτι που φυσικά θα γίνει και με τον «Μίλου». Το παιχνίδι από μέσα προς τα έξω δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί στους τελικούς και ο λόγος είναι ότι θα λείπει και ο Φαλ και ο Σίκμα, ενώ δεν θα υπάρχει και η ενέργεια που προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Αυτό που συνέβη και φυσικά δεν μπορούσε να γνωρίζει ο Μπαρτζώκας είναι η επιλογή των ξένων και η ατυχία χτύπησε… κόκκινο. Παρόλα αυτά, ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο επιβιώνει. Και αυτή τη φορά στους τελικούς μπαίνει ως το απόλυτο αουτσάιντερ και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Κόντρα στο Περιστέρι στα ημιτελικά, οι Πειραιώτες δοκίμασαν σχήματα, έπαιξαν με χαμηλές πεντάδες και χωρίς τον Μιλουτίνοφ, ο Μπαρτζώκας έχει «τρικ» και ξεκάθαρο πλάνο παρά τις απουσίες και είχε χρόνο και να δουλέψει χωρίς τον Φαλ, που δεδομένα είναι μια τεράστια απώλεια, αφού είναι κλειδί τα τελευταία χρόνια στο παιχνίδι της ομάδας. Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Ο Ολυμπιακός έχει και μειονέκτημα έδρας και μειονέκτημα στη γραμμή ψηλών και αριθμητικά δεν βγαίνει, όμως έχει δείξει ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό οι ερυθρόλευκοι έχουν το know how…

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νέες φονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ολόκληρη η Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τις εχθροπραξίες, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίπτει πρόταση για εκεχειρία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024