Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ξέσπασε ο Νάγκελσμαν: «Πρέπει να ξυπνήσουμε»

Ξέσπασε ο Νάγκελσμαν: «Πρέπει να ξυπνήσουμε»

«Έκρηξη» από τον Τζούλιαν Νάγκελσμαν, με αφορμή δημοσκόπηση του δημόσιου δικτύου ARD.

Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Τζούλιαν Νάγκελσμαν, χαρακτήρισε «ρατσιστική» μια έρευνα που έγινε με ερώτηση εάν οι οπαδοί της «Νατσιονάλμανσαφτ» θα ήθελαν να δουν περισσότερους λευκούς παίκτες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο 36χρονος πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου είπε ότι «πρέπει να ξυπνήσουμε» μετά τη δημοσκόπηση του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ARD, στην οποία το 21% των 1.304 ερωτηθέντων απάντησε θετικά.

Τα σχόλια του Νάγκελσμαν απηχούσαν εκείνα του Γερμανού διεθνούς μέσου Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος καταδίκασε τη δημοσκόπηση ως «απολύτως ρατσιστική» και «τρέλα για έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα».

Η έρευνα διεξήχθη ως μέρος ενός ντοκιμαντέρ του ARD με τίτλο «Ένωση, Δικαιοσύνη και Διαφορετικότητα – Η Εθνική ομάδα μεταξύ Ρατσισμού και Ταυτοποίησης», στο οποίο σημερινά και πρώην μέλη της Εθνικής Γερμανίας -συμπεριλαμβανομένων των Τζέραλντ Ασαμόα, Σκόντραν Μουστάφι και Τζόναθαν Τα- συζητούν τις εμπειρίες τους για το ρατσισμό.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είπε ότι η έρευνα ανατέθηκε για τη λήψη μετρήσιμων δεδομένων σχετικά με τις συμπεριφορές γύρω από τη φυλή στην εθνική ομάδα, με τον αθλητικό διευθυντή του ARD να δηλώνει ότι είναι «απογοητευμένος από τα αποτελέσματα» και να προσθέτει πως σε κάθε περίπτωση, «αποτελούν επίσης έκφραση της κοινωνικής κατάστασης στη Γερμανία σήμερα».

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024