Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
H «κατάρα» ξαναχτύπησε και ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε (0-3, vids)

H «κατάρα» ξαναχτύπησε και ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε (0-3, vids)

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Αλκαράθ και ολοκλήρωσε στα προημιτελικά την περιπέτειά του στο Ρολάν Γκαρός – 6η ήττα σε ισάριθμα ματς από τον Ισπανό.

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, με τον Ισπανό να παίρνει τη νίκη με 3-0 σετ (6-3, 7-6 [3], 6-4) και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος που απέκλεισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 3-0 σετ. Ο Ιταλός την ερχόμενη Δευτέρα θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την απόσυρση του Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς το πάλεψε κόντρα στον Ισπανό, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στην αναμέτρηση, με τον Αλκαράθ να είναι πιο αποτελεσματικός και να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γαλλικού Όπεν. Ο Στέφανος αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ ο Ισπανός θα συνεχίσει το ταξίδι του, με στόχο την κατάκτηση του πρώτου Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του.

Αυτή μάλιστα ήταν η 6η ήττα του Τσιτσιπά από τον Αλκαράθ σε ισάριθμα παιχνίδια.

Καλύτερος στο πρώτο σετ

Ο Κάρλος Αλκαράθ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, με τον Ισπανό λίγο αργότερα να φτάνει στο 3-1 και να κάνει σημαντικό βήμα για το 1-0 στα σετ. Ο Στέφανος προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει πίσω το μπρέικ, αλλά ο Ίβηρας βρήκε τις λύσεις και με 6-3 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Το πήρε στο τάι μπρέικ

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Αλκαράθ έκανε μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ του δεύτερου σετ και προηγήθηκε γρήγορα με 3-0. Ο Ισπανός μάλιστα λίγο αργότερα βρέθηκε στο 4-1, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε. Αντέδρασε και πήρε πίσω το μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Κάρλος προηγήθηκε με 5-1. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Ίβηρα, που έφτασε με μαθηματική ακρίβεια στο 7-3 και στο 2-0.

Τελείωσε το παιχνίδι ο Αλκαράθ

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 3-3, όταν ο Κάρλος Αλκαράθ πίεσε και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά για το 4-3. Στη συνέχεια ο Ισπανός κράτησε το σερβίς του και με 6-4 έκανε το 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024