Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένο Βασίλειο: Κόντεψε να πεθάνει δύο φορές κατά τη διάρκεια του τοκετού – «Αισθανόμουν τόσο άρρωστη…»

Ηνωμένο Βασίλειο: Κόντεψε να πεθάνει δύο φορές κατά τη διάρκεια του τοκετού – «Αισθανόμουν τόσο άρρωστη…»

Η ίδια δηλώνει πως έχει αποδεχτεί τα όσα συνέβησαν και έχει προχωρήσει παρακάτω, ωστόσο η σκέψη πολλές φορές του τοκετού της προκαλεί άγχος

Η 36χρονη Keeley Wilson, μητέρα δύο παιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο έζησε τον απόλυτο τρόμο κατά τη διάρκεια της γέννησης της δεύτερης κόρης της, καθώς υπέστη καρδιακή ανακοπή δύο φορές.

Παρά τις προόδους της ιατρικής, ο τοκετός εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο επικίνδυνες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο οργανισμός λόγω μιας σειράς δυνητικά θανατηφόρων επιπλοκών.

Η Wilson τελικά κατάφερε να φέρει στη ζωή το υγιέστατο κοριτσάκι της με καισαρική, και σήμερα μοιράζεται την τελευταία της ανάμνηση λίγα δευτερόλεπτα προτού σταματήσει η καρδιά της.

Σημειώνεται πως η καισαρική τομή ήταν επιλογή της ίδιας, καθώς είχε υποβληθεί εκτάκτως σε επέμβαση και στην γέννηση της πρώτης της κόρης.

«Νομίζω είναι δίκαιο να πω ότι πέθανα δύο φορές»

Την ώρα που ο γιατρός ξεκίνησε την τομή, η Wilson θυμάται το μηχάνημα που μετρά τους καρδιακούς παλμούς να ευθυγραμμίζεται. Σύμφωνα με τους γιατρούς έμεινε αναίσθητη για περίπου δύο λεπτά, προτού χάσει ξανά τις αισθήσεις της και ξυπνήσει τελικά από τον ήχο του κλάματος του μωρού της.

Αναπολώντας το περιστατικό η Wilson δήλωσε: «Νομίζω είναι δίκαιο να πω ότι πέθανα δύο φορές».

«Θυμάμαι τον αναισθησιολόγο να στέκεται από πάνω μου και να λέει το όνομά μου ξανά και ξανά»

Η Wilson με την δεύτερη κόρη της Sophia

«Η τελευταία μου ανάμνηση ήταν ότι αισθανόμουν τόσο άρρωστη, και μετά είδα τους παλμούς να πέφτουν και άκουσα εκείνο τον μακρόσυρτο ήχο και όλοι να πατάνε κουμπιά. Μετά θυμάμαι τον αναισθησιολόγο να στέκεται από πάνω μου και να λέει το όνομά μου ξανά και ξανά», περιέγραψε.

«Πόναγα τόσο πολύ μετά»

Την επόμενη ημέρα —αφού μια ακτινογραφία θώρακα επιβεβαίωσε ότι είχε υποστεί κάταγμα πλευρών από την τεχνητή αναπνοή— η Wilson πήρε εξιτήριο και γύρισε σπίτι της, όπου πάλευε με τους πόνους για έξι μήνες.

«Πονούσα τόσο πολύ μετά», θυμάται.

«Με την τομή θα μπορούσα να τα καταφέρω, αλλά τα σπασμένα πλευρά ήταν μαρτύριο. Ένιωσα ότι πήρα εξιτήριο αρκετά νωρίς γιατί ήμουν ακόμη σε κατάσταση σοκ!», εξηγεί.

«Δεν μπορούσα να κουνηθώ, έπρεπε να κοιμάμαι στηριγμένη κάπου για περίπου δύο μήνες λόγω του πόνου στο στήθος μου. Δεν μπορούσα να σηκώσω το μωρό μου και πονούσε ακόμη και όταν το είχα ξαπλωμένο στο στήθος μου, αυτό με στεναχώρησε τόσο πολύ», συμπλήρωσε.

Αποκάλυψε πως η όλη εμπειρία του τοκετού την άφησε με μετατραυματικό στρες.

«Ακόμα νιώθω μπερδεμένη. Μπορώ να αποδεχτώ πως συνέβη και έχω προχωρήσει, αλλά όταν το σκέφτομαι, νιώθω ακόμα το σοκ», κατέληξε η νεαρή μητέρα.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024