Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Για πρώτη φορά ο Μπάιντεν αποκαλεί «κακοποιό» τον Τραμπ

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά ο Μπάιντεν αποκαλεί «κακοποιό» τον Τραμπ

Ο Τραμπ είναι και επίσημα ο πρώτος πρώην ή νυν πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται ερχόμενος αντιμέτωπος με ποινικές κατηγορίες και ο Μπάιντεν το χρησιμοποίησε περνώντας στην αντεπίθεση...

Ο Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Evelyn Hockstein) χαρακτήρισε χθες Δευτέρα, για πρώτη φορά, τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ «κακοποιό», μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, στο πέρας ιστορικής ποινικής δίκης του ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου.

«Πρώην πρόεδρος που είναι καταδικασμένος κακοποιός από τη δικαιοσύνη διεκδικεί την προεδρία»

«Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία, πρώην πρόεδρος που είναι καταδικασμένος κακοποιός από τη δικαιοσύνη διεκδικεί την προεδρία», είπε ο δημοκρατικός πρόεδρος στο Κονέκτικατ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης ενόψει της αναμέτρησής τους την 5η Νοεμβρίου.

«Οσο ενοχλητικό κι αν είναι αυτό, η ολομέτωπη επίθεσή του εναντίον του αμερικανικού δικαστικού συστήματος κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά», συνέχισε ο κ. Μπάιντεν, κρίνοντας ότι η προεκλογική εκστρατεία εισήλθε σε «αχαρτογράφητο έδαφος από την περασμένη εβδομάδα».

«Μεγαλύτερη απειλή αν εκλεγεί»

Σύμφωνα με τον δημοκρατικό πρόεδρο, ο Ντόναλντ Τραμπ θα εγείρει ακόμα μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική δημοκρατία αν εκλεγεί τον Νοέμβριο.

«Κάτι έσπασε μέσα του» όταν ηττήθηκε στις προηγούμενες εκλογές το 2020, είπε ο Τζο Μπάιντεν. Η ήττα «κυριολεκτικά τον τρελαίνει», έκρινε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατακεραύνωσε εξάλλου δηλώσεις του προκατόχου του την Κυριακή, όταν είπε πως η φυλάκισή του θα αποτελούσε «σημείο ρήξης» για τους οπαδούς του.

Οι δηλώσεις αυτές ηχούν πολύ βαριές στη χώρα, όπου ακόμη δεν έχει επουλωθεί το τραύμα της αιματηρής επίθεσης στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, όταν οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου προσπάθησαν να εμποδίσουν την τυπική επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Απέφευγαν τους χαρακτηρισμούς

«Λέει πως αν χάσει, θα έχουμε λουτρό αίματος στην Αμερική. Τι είδους άνθρωπος λέει κάτι τέτοιο;», είπε χθες ο Δημοκρατικός.

Αρχικά, ο Λευκός Οίκος περιορίστηκε να κρίνει πως «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου» στις ΗΠΑ, αποφεύγοντας να χαρακτηρίσει κακοποιό τον αντίπαλο υποψήφιο.

Ως χθες, η εκστρατεία του Δημοκρατικού επιδιδόταν σε ασκήσεις ισορροπίας όσον αφορά τις δικαστικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας τις επιθέσεις γι’ αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024