Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οι Χούθι λένε ότι εκτόξευσαν νέο τύπο πυραύλου με την ονομασία Παλαιστίνη κατά της Εϊλάτ

Ισραήλ: Οι Χούθι λένε ότι εκτόξευσαν νέο τύπο πυραύλου με την ονομασία Παλαιστίνη κατά της Εϊλάτ

Ο εκπρόσωπος των Χούθι ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκε νέου τύπου πύραυλος κατά της Εϊλάτ και ότι η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, ενώ το Ισραήλ ανέφερε ότι αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι εξαπέλυσαν επίθεση με νέου τύπου βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του λιμανιού Εϊλάτ στο Ισραήλ (στη φωτογραφία αρχείου από Houthi Media Office via Reuters, επάνω, πύραυλος των Χούθι στη διάρκεια παρέλασης στη Σαναά της Υεμένης).

Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία είπε ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά «βαλλιστικός πύραυλος (με την ονομασία) Παλαιστίνη» και ότι η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία.

Η Εϊλάτ έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη επιθέσεις με πυραύλους των Χούθι

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow 3 αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε προς την Ερυθρά Θάλασσα, λίγη ώρα αφότου είχαν ηχήσει οι σειρήνες συναγερμού στην Εϊλάτ προκειμένου οι κάτοικοι να σπεύσουν στα καταφύγια.

Η Εϊλάτ έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη επιθέσεις με πυραύλους που εκτοξεύουν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης σ’ ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Αξονας της αντίστασης»

Επίσης, από τα μέσα Νοεμβρίου, το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό ένοπλο κίνημα Ανσάρ Αλλάχ («Υποστηρικτές του Θεού»), πιο γνωστό με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, των Χούθι, έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών και κατόπιν πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν, τονίζοντας πως δρα σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο τον καταστροφικό πόλεμο του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου.

Τόσο οι Χούθι όσο και η Χαμάς ανήκουν στον λεγόμενο «άξονα της αντίστασης», χαλαρή συμμαχία οργανώσεων που εχθρεύονται το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη.

Οι ΗΠΑ — ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο — συγκρότησαν τον Δεκέμβριο διεθνή δύναμη για την προστασία της ναυσιπλοΐας σ’ αυτή τη θαλάσσια περιοχή στρατηγικής σημασίας. Ναυτική δύναμη ανέπτυξε επίσης νωρίτερα φέτος η ΕΕ.

Από τον Ιανουάριο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, συχνά σε συνεργασία μ’ αυτές της Βρετανίας, πλήττουν οπλικά συστήματα και εγκαταστάσεις των Χούθι στην Υεμένη.

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024