Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τα ψεύτικα σκουλαρίκια είναι η νέα τάση της μόδας;

Τα ψεύτικα σκουλαρίκια είναι η νέα τάση της μόδας;

Το πιο καυτό αξεσουάρ φαίνεται να είναι τα ψεύτικα σκουλαρίκια που καταλαμβάνουν τα πρόσωπά μας, το μανικιούρ και ακόμη και τις θηλές μας.

Ένα βίντεο με τον Τρόι Σιβάν να βγάζει το σκουλαρίκι από τις θηλές του μετά τα Grammys θα ήταν αρκετό για να αρρωστήσει οποιονδήποτε – μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι είναι ψεύτικο και το μόνο δέρμα που σκίζεται είναι το λατέξ που θυμίζει δέρμα.

Αυτή η αναγέννηση του piercing ακολουθεί επίσης ένα κύμα αντισυμβατικών προτύπων ομορφιάς που έχουν περάσει στην επικρατούσα τάση, από την τάση της άσχημης ομορφιάς μέχρι την άνοδο των goths

Ο Σιβάν δεν είναι ο μόνος που παίζει με τα προσωρινά σκουλαρίκια τον τελευταίο καιρό. Η Έμμα Τσάμπερλεϊν φόρεσε ψεύτικα σκουλαρίκια φρυδιών και medusa [πάνω από τα χείλη] στο σόου Alexander McQueen FW24 και η Doja Cat φοράει καρφιά στα ακρυλικά της νύχια.

Υποκουλτούρα ή αισθητική

Στην πασαρέλα, ψεύτικα σκουλαρίκια έχουν «πρωταγωνιστήσει» στα πρόσωπα μοντέλων όπως η Μπέλα Χαντίντ και η Αμέλια Γκρέι στην επίδειξη Balenciaga SS23.

Η συλλογή Industrial της Isamaya Beauty έρχεται επίσης με σκουλαρίκια από ανοξείδωτο ατσάλι που κοσμούν τη συσκευασία, τα οποία είναι όλα αφαιρούμενα και επαναχρησιμοποιήσιμα.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν τα σκουλαρίκια ένδειξη πλούτου

Πηγαίνοντας κόντρα στη συγκρατημένη αισθητική του καθαρού κοριτσιού (clean girl) και του τέλειου προσώπου στο Instagram, τα piercings σας επιτρέπουν να παίξετε με το στυλ πριν πάρετε μια μόνιμη απόφαση. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα προσωρινά σκουλαρίκια με καρφιά έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.

Η ομορφιά σήμερα δεν έχει να κάνει με το να δεσμευτείς σε μια συγκεκριμένη υποκουλτούρα ή αισθητική- έχει να κάνει με το να αλλάζεις την εμφάνισή σου για να εκφράσεις το πώς νιώθεις εκείνη την ημέρα.

Πανκ προσέγγιση

Τα σκουλαρίκια χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό ως μέσο αυτοέκφρασης- στην αρχαιότητα είχαν βαθιά πνευματική και θρησκευτική σημασία. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν τα σκουλαρίκια ένδειξη πλούτου. Πιο πρόσφατα στη Δύση, τα σκουλαρίκια έφτασαν να αντιπροσωπεύουν την αντικομφορμιστική προσέγγιση.

Το πανκ κίνημα της δεκαετίας του ’70 και του ’80 έκανε δημοφιλή τα σκουλαρίκια ως σύμβολο εξέγερσης ενάντια στο κατεστημένο.

«Στους καιρούς που διανύουμε, υπάρχει μια απεγνωσμένη ανάγκη για περισσότερες πανκ ιδέες και επανάσταση, και οι άνθρωποι ανταποκρίνονται μέσω των πολιτικών τους απόψεων και προσωπικού στυλ», εξηγεί η Alice Dodds, μακιγιέρ-καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει δημιουργήσει piercing looks για ονόματα όπως η Isamaya Ffrench, η Jordan Luca και η Chopova Lowena.

Αυτή η αναγέννηση του piercing ακολουθεί επίσης ένα κύμα αντισυμβατικών προτύπων ομορφιάς που έχουν περάσει στην επικρατούσα τάση, από την τάση της άσχημης ομορφιάς μέχρι την άνοδο των goths. «Νομίζω ότι έχουμε βαρεθεί την κατεργασμένη τελειότητα που μας πλασάρουν συνεχώς», εξηγεί η Dodds.

*Με πληροφορίες από: Dazed

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024