Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Λαμία: Νέα δεδομένα για την υπόθεση δηλητηρίασης μαθητών - βρέθηκαν ληγμένα όσπρια και ζυμαρικά

Λαμία: Νέα δεδομένα για την υπόθεση δηλητηρίασης μαθητών – βρέθηκαν ληγμένα όσπρια και ζυμαρικά

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο της Λαμίας, το οποίο καταστράφηκε ολοκληρωτικά και φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», σε τμήματα του εργοστασίου που δεν είχαν καταστραφεί εντοπίστηκαν πρώτες ύλες  (ζυμαρικά και όσπρια) που είχαν λήξει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Έτσι, οι νέες πληροφορίες έρχονται να δώσουν νέα διάσταση στην υπόθεση.

Μένει να φανεί, αν τα όσπρικα και τα ζυμαρικά που βρέθηκαν σχετίζονται με τη δηλητηρίαση των μαθητών

Τα υλικά αυτά παρέμεναν στην επιχείρηση και πλέον αναμένεται να διερευνηθεί αν μέρος τους, είχε χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σχολικών γευμάτων. «Κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, πρώτες ύλες για την παρασκευή γευμάτων οι οποίες –σε ορισμένες περιπτώσεις– είχαν λήξει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η αντίδραση της εταιρίας

Η εταιρεία για την ώρα δεν έχει σχολιάσει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Από τη πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δέχεται πόλεμο από ανταγωνιστές και κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η εταιρία ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες ο όμιλος εταιρειών «Γιαννίτσης Logistics Α.Ε» έχει βρεθεί στο επίκεντρο εκτεταμένης αρνητικής δημοσιότητας, που έχει προκαλέσει πλήθος ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών, οι οποίοι διασύρουν τη φήμη του Ομίλου μας και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ούτε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά πρότυπα της έως τώρα πορείας μας».

Δύο άτομα στο κάδρο των ερευνών

Τους πυροσβέστες προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή η γρήγορα εξάπλωση της φωτιάς, η μυρωδιά βενζίνης όταν έφτασαν στο σημείο για την κατάσβεση, αλλά και το γεγονός πως δεν βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, που δεν φαίνεται να είχε καταστραφεί από τις φλόγες.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται δύο πρόσωπα, που φέρονται όχι μόνο να ήταν στο εργοστάσιο την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, αλλά με τις κινήσεις και τις πράξεις τους, να έπαιξαν ρόλο στην ταχύτατη εξάπλωσή της.

Η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό που ήταν κολλημένο στο κτίριο, σύμφωνα με την πυροσβεστική

«Οι ανακριτικοί υπάλληλοι πήραν δείγματα από το εσωτερικό του εργοστασίου, τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε αναζήτηση τυχόν εύφλεκτου υλικού. Δεν έχουν ωστόσο προκύψει αποτελέσματα», έγραφε ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, που ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος όπως λένε, να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Όπως, μάλιστα, είχε  αποκαλύψει το MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο μέρες πριν από τον εμπρησμό που διαπίστωσε η Πυροσβεστική, η εταιρεία είχε ζητήσει από την ασφαλιστική να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024