Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μαγνησία: Μόλυνση του νερού από κόπρανα έδειξαν οι έλεγχοι

Μαγνησία: Μόλυνση του νερού από κόπρανα έδειξαν οι έλεγχοι

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου καλείται να ενημερώσει τους κατοίκους και να προχωρήσει σε απολύμανση των δεξαμενών και αγωγών.

Το δίκτυο ύδρευσης των κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου στη Μαγνησία μολύνθηκε από σαλμονέλα, εντερόκοκκους και άλλα κολοβακτηρίδια που προέρχονται από κόπρανα, δείχνουν οι εργαστηριακές αναλύσεις του ΕΟΔΥ που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο δήμος Ρήγα Φεραίου, έπειτα από δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Επιστολή στον δήμο έστειλε την Δευτέρα και η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Μαγνησίας, η οποία ανέφερε ότι έχει «γνωστοποιήσει επανειλημμένως» στον δήμο τις επανορθωτικές ενέργειες που απαιτούνται.

Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ζήτησε από τον δήμο να προχωρήσει σε καθαρισμό και απολύμανση των δεξαμενών και αγωγών υδροδότησης και να αυξήσει τα επίπεδα χλωρίου ώστε να εξουδετερωθούν οι μικροοργανισμοί.

Επίσης, ζήτησε να ενημερωθούν οι πολίτες για την μικροβιολογική επιβάρυνση που διαπιστώθηκε και να γίνει παρακολούθηση του δικτύου ύδρευσης.

Από τον δήμο Ρήγα Φεραίου εκδόθηκε έπειτα η εξής ανακοίνωση: «Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στους οικισμούς Ριζομύλου και Στεφανοβικείου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Υγείας και ακολουθεί τις υποδείξεις τους. H Διεύθυνση Υγείας έλαβε δείγματα από τη δεξαμενή και τα δίκτυα ύδρευσης Ριζομύλου και Στεφανοβικείου και μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων μας απεστάλησαν στις 4/6/2024 και τα γνωστοποιούμε».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο Νοσοκομείο του Βόλου παραμένουν πέντε από τα εννέα παιδιά των που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Στην Παθολογική Κλινική εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ενήλικες, ενώ στη ΜΕΘ παραμένει ένας ηλικιωμένος με υποκείμενα νοσήματα που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024