Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού - Στους 41,5 βαθμούς σκαρφάλωσε ο υδράργυρος

Το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού – Στους 41,5 βαθμούς σκαρφάλωσε ο υδράργυρος

Τo προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας είχε καταγραφεί στις 8 Ιουνίου 2019 στα Τρίκαλα, με το θερμόμετρο να δείχνει 39.2 °C

Νέες θερμοκρασίες – ρεκόρ κατέγραψε ο υδράργυρος σήμερα Τετάρτη, με την αφρικανική σκόνη να δημιουργεί ένα επικίνδυνο κοκτέιλ κάνοντας την ατμόσφαιρα ανυπόφορη.

Η επίσημη έλευση του καύσωνα φέτος συνοδεύεται ήδη από πολλά 40άρια και είμαστε ακόμα στον Ιούνιο

Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, και ειδικότερα στην περιοχή Γόρτυνα, όπου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 41,5 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι τo προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας είχε καταγραφεί στις 8 Ιουνίου 2019 στα Τρίκαλα (39.2 °C). Η επίσημη έλευση του καύσωνα φέτος συνοδεύεται ήδη από πολλά 40άρια, και είμαστε ακόμα στον Ιούνιο.

Στον σχετικό πίνακα του meteo.gr παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα το μεσημέρι.

Στην Πλώρα Ηρακλείου η θερμοκρασία έφτασε τους 41,3 βαθμούς, στη Λίνδο της Ρόδου τους 40,5, στο Πετροκεφάλι Μοιρών τους 39,9, στη Θήβα – Νέα Οδό και στη Σκάλα Μεσσηνίας τους 39,6, στη Βαγονιά Ηρακλείου και στις Στάβιες Ηρακλέιου τους 39,4.

Πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Πέμπτη

Αναμένονται αραιές νεφώσες πρόσκαιρα πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα νότια και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και στη δυτική και βόρεια Ελλάδα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024