Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: «Λουκέτο» στο beach bar με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα – Αφαιρούνται οι 19 μεταλλικές κατασκευές

Ρόδος: «Λουκέτο» στο beach bar με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα – Αφαιρούνται οι 19 μεταλλικές κατασκευές

Σε σφράγιση του beach bar «SANTA MARINA» προχωρά ο Δήμος Ροδίων, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις με το beach bar «SANTA MARINA», καθώς όπως προκύπτει βάσει εγγράφου του Δήμου Ροδίων που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αποφασίστηκε η άμεση σφράγισή του, το πρωί της 20ης Ιουνίου.

Οι ξαπλώστρες έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους μέσα στη θάλασσα από την επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη Ρόδο και είναι η ίδια που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα ένα χρόνο πριν με τον «κολυμβητή-σερβιτόρο» και το πρωτόκολλο κατεδάφισης που είχε εκδοθεί πέρυσι.

Στην απόφαση δεν προσδιορίζεται η χρονική διάρκεια κατά το οποίο η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή

Κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου διενήργησε εκ νέου επιτόπιο έλεγχο και διαπίστωσε παράνομες κατασκευές (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Η επίμαχη απόφαση του δήμου για τη σφράγιση της επιχείρησης που πάρθηκε σήμερα (05/05) βασίζεται σε απόφαση της δημοτικής επιτροπής και φέρει την υπογραφή του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη. Στο έγγραφο δεν προσδιορίζεται η χρονική διάρκεια κατά το οποίο η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή.

Οι παραβάσεις, σύμφωνα με τον έλεγχο

Σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς «βρέθηκε να λειτουργεί έχοντας προβεί σε προγενέστερο χρόνο στην κατασκευή έμπροσθεν του καταστήματος, εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού-παραλίας, δαπέδου με μπετόν και πλακάκι, διαστάσεων 25μ. επί 15μ. περίπου, στεγαζόμενο με ξύλινη πέργκολα αντίστοιχων διαστάσεων καθώς και δεύτερη κατασκευή δαπέδου-επιπέδου με μπετόν και πλακάκι στην δεξιά πλευρά του καταστήματος που συνδέεται με 4 σκαλοπάτια με την πρώτη, διαστάσεων 45μ. επί 7μ. , στεγαζόμενη με ξύλινη πέργκολα αντίστοιχων διαστάσεων κι έχοντας αναπτύξει επί αυτών συνολικά 37 τραπέζια και 150 καρέκλες προς εξυπηρέτηση πελατών.

Η συνολική έκταση των κατασκευών αυτών είναι περί τα -690- τ.μ..

Τέλος, στερούνταν σχετικής έγκρισης από την αρμόδια υπηρεσία Αρχαιολογίας για την νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης (…) από τα οποία προκύπτει τροποποίηση των όρων λειτουργίας (επέκταση) του εν λόγω καταστήματός λόγω ανάπτυξης εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού-παραλίας (…)».

Η απόφαση για τη σφράγιση

Αποφασίστηκε η σφράγιση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος να πραγματοποιηθεί το πρωί της 20ης Ιουνίου και την προτροπή «ο ιδιοκτήτης να βρίσκεται στο κατάστημα του, προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία σφράγισης».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωνε νωρίτερα: «Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024