Στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης γυναίκας, που δολοφονήθηκε από τον 39χρονο φίλο της κόρης της στη Χαλκίδα, το μεσημέρι της 17ης Μάϊου, μπήκε η κάμερα του MEGA.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού, έχει υποστηρίξει πως σκοπός του ήταν να αποσπάσει χρήματα, καθότι είχε οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν από τον εθισμό του στον τζόγο. Έτσι, βρήκε ένα αντικλείδι, φυλαγμένο σε γλάστρα στον περίβολο του σπιτιού, μπήκε στο εσωτερικό και άρχισε να ψάχνει για τα χρήματα. Όμως, όχι αναίμακτα, αφού άφησε πίσω του νεκρή τη μητέρα της φίλης του. Όπως φαίνεται και στα πλάνα του MEGA, οι κηλίδες από το αίμα της άτυχης γυναίκας βρίσκονται ακόμη στα σκαλοπάτια.

Πώς έγινε το φονικό

Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, ο 39χρονος, παρακολουθώντας τα πάντα, κατάλαβε πως η φίλη του έφυγε για δουλεία. Έτσι, αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Πήρε τα κλειδιά από τη γλάστρα και προχώρησε στα ενδότερα. Δεν περίμενε, όμως, ότι θα βρει μπροστά του την 63χρονη γυναίκα, η οποία τον αναγνώρισε αμέσως. Όπως είπε  ο δράστης στους αστυνομικούς, φοβήθηκε και αποφάσισε να της κλείσει στο στόμα.

Την πέταξε από τη σκάλα και άρχισε να την μαχαιρώνει στον αυχένα

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο 39χρονος έσπρωξε από τη σκάλα τη γυναίκα και άρχισε να την μαχαιρώνει με ένα κουζινομάχαιρο στον αυχένα. Ανενόχλητος, και αφού είχε αποτελειώσει την 63χρονη, άρχισε να ψάχνει για τα χρήματα, κάνοντας άνω – κάτω το υπνοδωμάτιο.

Αφού σκότωσε τη γυναίκα, άρχισε το ψάξιμο. Βρήκε αυτό που ήθελε και έφυγε ανενόχλητος

Σε ένα καφέ κουτί, στο εσωτερικό της ντουλάπας, κατάφερε και βρήκε αυτό που ζητούσε: Τις οικονομίες της παιδικής του φίλης.

Αμέσως μετά, πήρε το δρόμο της εξόδου, περνώντας δίπλα από το άψυχο κορμί της γυναίκας που δολοφόνησε. Βγήκε με προσοχή, για να μη γίνει αντιληπτός από κανέναν.

Πριν για… καφέ και μετά για… κούρεμα

Η τραγική ιστορία, όμως, δεν σταματά εκεί. Το ίδιο πρωί, πριν γίνει το μοιραίο συμβάν, ο δράστης είχε πάει σε καφετέρια με την κόρη του θύματος και δύο ώρες μετά στέρησε τη ζωή από την 63χρονη, όπως δείχνει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Ένα ακόμη σοκαριστικό στοιχείο είναι πως –κατά δήλωσή του- ο 39χρονος, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία, πήγε ατάραχος για κούρεμα, χωρίς τίποτα να προδίδει αυτό που έγινε στο διαμέρισμα της Χαλκίδας. Για δύο και πλέον εβδομάδες έπαιζε θέατρο, μέχρι που το στυγνό έγκλημα στη Χαλκίδα αποκαλύφθηκε και ο ίδιος αναγκάστηκε να ομολογήσει.