Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα μιλήσω στο παιδί για το σεξ: 15 βιβλία που σου λύνουν τα χέρια

Πώς θα μιλήσω στο παιδί για το σεξ: 15 βιβλία που σου λύνουν τα χέρια

Κάνε τη συζήτηση με το παιδί σου πιο εύκολη και ξεκάθαρη, λύνοντάς του όλες τις απορίες που μπορεί να έχει!

Σε πολλές χώρες του κόσμου, η σεξουαλική αγωγή είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα στα σχολεία. Μέχρι να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα, άνοιξε τον διάλογο γύρω από το σεξ, μέσα από παιδικά βιβλία που βοηθούν στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στην καλύτερη κατανόηση του σώματός τους.

Μεγαλώνοντας τα παιδιά έχουν όλο και περισσότερες απορίες γύρω από το σώμα τους και την ερωτική ζωή, το πώς έρχονται στον κόσμο τα μωρά και πολλά ακόμη ερωτήματα. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι απαραίτητη στην παιδική και εφηβική ηλικία και πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με προσεκτικό λόγο. Τα παρακάτω βιβλία θα σε κατευθύνουν να μιλήσεις σωστά στο παιδί σου για τα δύο φύλα, το σώμα και το σεξ. Μπορείτε να τα διαβάσετε μαζί και να πιάσετε κουβέντα με αφορμή αυτά. Όσο δύσκολη κι αν σου φαίνεται τώρα αυτή η συζήτηση, τα βιβλία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης θα σου λύσουν τα χέρια.

Αποκλειστικά για Αγόρια 

Φίλοι, μουσική, αποσμητικό και ξυριστική μηχανή. Όλα αυτά γίνονται ξαφνικά πιο σημαντικά από τους γονείς, τους κανόνες και το σχολείο. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Αυτό το βιβλίο έχει να κάνει με τις ορμόνες, την τριχοφυΐα, τα ξεσπάσματα οργής, την «πρώτη φορά» αλλά και τη δομή του εγκεφάλου. Ένας οδηγός συμβουλών 32 μόλις σελίδων για αγόρια, με ξεκάθαρα λόγια και αστείες εικόνες.

Οδηγός Εφηβείας Για Επαναστάτριες 

Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός εφηβείας που συντροφεύει τις νεαρές επαναστάτριες του σήμερα στην κατάκτηση μιας νέας ελευθερίας!

Αγαπημένη μου επαναστάτρια,
Το βιβλίο αυτό μιλά για σένα, για τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σου και για την επιθυμία σου να μεγαλώσεις. Μιλά για τη σύγχυση που βιώνεις κάθε μέρα, για το σώμα σου που αναπτύσσεται τόσο γρήγορα, ώστε πολλές φορές δυσκολεύεσαι να το αναγνωρίσεις, καθώς και για τα νέα συναισθήματα και τις αισθήσεις που σε αιφνιδιάζουν. Ο οδηγός αυτός περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την εφηβεία, το μεταβατικό στάδιο, δηλαδή, από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, με τις αναπόφευκτες μεταμορφώσεις, κρίσεις και ανακαλύψεις που κουβαλά μαζί της. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εφόδιο στο συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινά ώστε να νιώσεις μεγαλύτερη σιγουριά.

Αποκλειστικά για Κορίτσια 

Τι θέλεις να κάνεις και με ποιον; Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα, ποιος μπορεί να σε βοηθήσει; Ένα βιβλίο που συντροφεύει τα κορίτσια στην εφηβική τους ηλικία, και μιλά με ξεκάθαρο και χιουμοριστικό τρόπο για τις κρίσεις γέλιου και ζήλιας, την «πρώτη φορά», τις ορμόνες, την τριχοφυΐα, την οικογένεια και τους φίλους.

Μιλώντας για το σεξ στην κόρη μου 

Ίσως να προκαλεί κατάπληξη, ακόμα και να φαντάζει ανάρμοστο, το ότι ένας πατέρας εξηγεί το σεξ στην κόρη του. Όμως, ρόλος του δεν είναι επίσης να φωτίσει τον δρόμο που θα ακολουθήσουν τα παιδιά του στη ζωή; Στο ανθρώπινο είδος, βιολογικές ανάγκες και πολιτιστικές αναπαραστάσεις είναι αναπόσπαστες. Το σεξ είναι μια συνθήκη του έρωτα, αναγκαία αλλά όχι ικανή. Έτσι, το σεξ μπορεί να εξηγηθεί μόνο υπό το φως του έρωτα έτσι όπως τον κάνουμε. Η αναγνώριση του άλλου· η επιθυμία και η ηδονή, που είναι δύο αλληλένδετα στοιχεία στο παιχνίδι των συναντήσεων· η αναπαραγωγή με σκοπό τη διαιώνιση του είδους· τόσα μυστηριώδη φαινόμενα που αποκαλύφθηκαν σε τούτη τη συζήτηση ανάμεσα σε πατέρα και κόρη.

Σώος και αβλαβής από τον έρωτα 

Το βιβλίο αυτό θα εξερευνήσει μαζί σου τον κόσμο των αγοριών και θα σου πει τι έχουν στο μυαλό τους αυτές οι σουσουράδες που λέγονται κορίτσια. Θα διευκολύνει έτσι την επικοινωνία σου με το άλλο φύλο και θα σε προστατεύσει από απογοητεύσεις, παρεξηγήσεις και δυσάρεστες τριβές.

Το Θαυμαστό Σώμα μας: Πώς Γίνονται τα Μωρά;

Η μαμά έχει μέσα στην κοιλιά της ένα μωρό. Μα πώς μπήκε το μωρό στην κοιλιά; Πώς μεγαλώνει; Πότε θα βγει από εκεί; Και πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από όμορφες ιστοριούλες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, δίνονται απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Από την πρώτη στιγμή που έρχονται στον κόσμο, τα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα που συμβαίνουν στο σώμα τους: με τα ποδαράκια τους περπατούν, με τα χεράκια τους πιάνουν και αγκαλιάζουν. Αργότερα, εξερευνούν τα συναισθήματά τους και ψάχνουν απαντήσεις για τον κόσμο. Τα βιβλία της σειράς «Το θαυμαστό σώμα μας» κάνουν όλη αυτή την εξερεύνηση πιο εύκολη.

Ειδικά σχεδιασμένα για μικρά παιδιά, έχουν πλούσια εικονογράφηση και περιλαμβάνουν παραδείγματα από την καθημερινότητα αλλά και ευκολονόητες εξηγήσεις για όλα τα θαυμαστά που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους, να μάθουν να το φροντίζουν, να το αγαπούν και να το προστατεύουν από νωρίς και για όλη τους τη ζωή.

Το Θαυμαστό Σώμα μας: Τα Ναι και τα Όχι 

Πότε λες ναι και πότε λες όχι; Πότε θέλεις πράγματι να κάνεις κάτι και πότε όχι; Μπορείς εσύ να ακούσεις πότε κάποιος λέει όχι; Ποια είναι τα ευχάριστα μυστικά και ποια τα δυσάρεστα μυστικά; Αυτό το βιβλίο σού μαθαίνει ότι εσύ έχεις τον έλεγχο του σώματός σου. Από την πρώτη στιγμή που έρχονται στον κόσμο, τα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα που συμβαίνουν στο σώμα τους: με τα ποδαράκια τους περπατούν, με τα χεράκια τους πιάνουν και αγκαλιάζουν. Αργότερα, εξερευνούν τα συναισθήματά τους και ψάχνουν απαντήσεις για τον κόσμο.

Μιλάμε για το Σεξ 

Δύο αδελφάκια, η Χαρά και ο Παύλος, παρατηρούν την οικογένειά τους και αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το σώμα, το σεξ, τον έρωτα, την εφηβεία, την εγκυμοσύνη και πολλά άλλα. Με οδηγό αυτό το βιβλίο, οι γονείς θα μπορέσουν να μιλήσουν στα παιδιά τους με ειλικρίνεια και σαφήνεια για θέματα που προκαλούν την περιέργειά τους, θα τα βοηθήσουν να λύσουν τις απορίες τους και θα συμβάλουν στην υγιή σεξουαλική τους ανάπτυξη.

Κάτι αλλάζει… 

Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τα παιδιά από 9 έως 13 χρόνων γύρω από τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα, καθώς και όλες τις απαντήσεις που αναζητούν οι γονείς τους. Ένας διαφορετικός οδηγός γύρω από τη σεξουαλικότητα, χρήσιμος σε κάθε γονιό.

Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι 

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από νωρίς για τα όρια του σώματος, τόσο του δικού τους όσο και των υπολοίπων. Αυτή η γνώση θα αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξή τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και τις προσδοκίες τους από τη συμπεριφορά των άλλων. Το συγκεκριμένο βιβλίο προσεγγίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα με εύληπτο και φιλικό προς τα παιδιά τρόπο, προσφέροντάς τους οικεία σενάρια για να σκεφτούν και να συζητήσουν. Περιλαμβάνεται επίσης μια ενότητα με ερωτήσεις προς συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το πρώτο μου βιβλίο για το σεξ 

To πρώτο μου βιβλίο για το σεξ ενημερώνει τα παιδιά για το σεξ και τη σεξουαλικότητα με τρόπο άμεσο, τρυφερό και σαφή και αποτελεί τον τέλειο οδηγό για τους γονείς που θέλουν να δίνουν σωστές απαντήσεις στις πιο άβολες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά τους. Αναλύονται οι κοινωνικές και σεξουαλικές σχέσεις, οι ανατομικές διαφορές ανδρών και γυναικών, οι αλλαγές κατά την εφηβεία, η γονιμοποίηση και η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, η δημιουργία οικογένειας, ενώ ξεδιαλύνονται λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το σεξ. Με θαυμάσια εικονογράφηση και κείμενα γραμμένα από ειδικούς, το βιβλίο αυτό αποτελεί την καλύτερη επιλογή προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά μας τον εαυτό τους και τους άλλους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα για εκείνες τις διαφορές που μας κάνουν μοναδικούς.

Κορίτσια και Αγόρια 

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε». Κορίτσι ή αγόρι; Η ομορφιά της ζωής κρύβεται τόσο στις ομοιότητες όσο και στις διαφορές των δύο φύλων. Συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον, ζούμε καλύτερα μαζί. Τόσο απλά!

Αγαπώ το Σώμα μου Γιατί… 

Όλοι έχουν από ένα σώμα και κάθε σώμα είναι όμορφο. Το σώμα σου σε πάει εκεί όπου θέλεις να πας. Το σώμα σου είναι το πρώτο σου σπίτι. Και το σώμα σου είναι διαφορετικό από το σώμα οποιουδήποτε άλλου! Αυτό το βιβλίο για μικρά παιδιά είναι μια ωδή στο ανθρώπινο σώμα και στις δυνατότητές του. Η αγάπη, ο σεβασμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας κάθε σώματος είναι όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο μας τόσο υπέροχο!

Μα… Τι μου Συμβαίνει; 

Το βιβλίο αυτό δίνει απαντήσεις σε όλες εκείνες τις αμήχανες ερωτήσεις για τις αλλαγές που παρατηρεί ένα παιδί στο σώμα του και στην ψυχολογική του διάθεση κατά την προεφηβεία και την εφηβεία.

Τι είναι η εφηβεία; Πότε και πώς αρχίζει; Τι αλλάζει στο σώμα; Τι σημαίνει ανάπτυξη; Τι είναι οι ορμόνες; Πώς νιώθει; Γιατί έχει κόντρες με την οικογένειά του; Τι αλλάζει στις σχέσεις του με τους άλλους; Πώς ανακαλύπτει τα ερωτικά συναισθήματα; Πώς θα είναι ασφαλές; Τι σημαίνει παρενόχληση; Πώς θα είναι υγιές και ευτυχισμένο;

Το Σώμα μου Είναι Δικό μου 

Γεια σας! Είμαι η Κλάρα και έχω κάτι πολύ ξεχωριστό! Είναι το σώμα μου και ανήκει μόνο σ’ εμένα. Είμαι περήφανη για εμένα και το σώμα μου. Μερικές φορές θέλω να νιώθω κοντά σε κάποιον. Υπάρχουν όμως στιγμές που δε θέλω να με αγγίζει κανένας. Όποτε πάει κάποιος να με αγγίξει και δε μου αρέσει, τότε λέω: «Σταμάτα! Μη με αγγίζεις! Δεν το θέλω!»

Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν σωστή εικόνα για το σώμα τους και να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και τους άλλους, αλλά και το πώς να βάζουν όρια.

Όλα τα παραπάνω βιβλία και πολλά ακόμη θα τα βρεις στο SHOPFLIX.GR ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να διαλέξεις αυτό που θα αγαπήσει περισσότερο το παιδί σου!

Sports in

Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 67-65: Νίκη της Εθνικής παρά τις απουσίες

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 67-65 το Πουέρτο Ρίκο στο τελευταίο της εν Ελλάδι φιλικό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά τις σημαντικές απουσίες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024