Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα επιλέξετε το σωστό σύστημα συναγερμού για το σπίτι σας

Πώς θα επιλέξετε το σωστό σύστημα συναγερμού για το σπίτι σας

Επειδή η ασφάλεια του σπιτιού είναι υψίστης σημασίας, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γα να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα συναγερμού.

Πρωταρχικό μέλημα όλων είναι η ασφάλεια και η προστασία τόσο η δική μας όσο βρισκόμαστε στο σπίτι όσο και του περιεχομένου που αφήνουμε πίσω όταν το εγκαταλείπουμε. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τα καταφέρουμε είναι να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα ασφαλείας που θα κρατήσει εκτός κάθε επίδοξο διαρρήκτη.

Εύλογα λοιπόν, μπορεί να αναρωτιέστε ποιος είναι ο καταλληλότερος συναγερμός ή τι άλλο θα πρέπει να γνωρίζετε πριν να καταλήξετε στην επιλογή σας.

Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να καταφέρετε να προστατευθείτε αποτελεσματικά, επιλέγοντας τον καλύτερο τύπο μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε συναγερμούς.

Τι πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά συναγερμού

Ενώ κάθε τύπος έχει τα υπέρ και τα κατά του, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν να καταλήξετε στην τελική σας επιλογή. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Σκεφτείτε και προσδιορίστε ποιες είναι οι περιοχές του σπιτιού που χρειάζονται προστασία.
  2. Διαβάστε για τους διαφορετικούς τύπους συναγερμών.
  3. Εξετάστε τόσο το κόστος της εγκατάστασης όσο και εκείνο της συντήρησης, το οποίο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο συστήματος και τα τετραγωνικά του σπιτιού.
  4. Αναζητήστε τις πρόσθετες λειτουργίες, καθώς πολλά συστήματα συναγερμού διαθέτουν έξτρα λειτουργίες όπως οι αισθητήρες κίνησης, η απομακρυσμένη πρόσβαση αλλά και οι ανιχνευτές θραύσης για έξτρα ασφάλεια.
  5. Συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο εξειδικευμένο επαγγελματία που θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει στην επιλογή σας.
  6. Μην διστάσετε να διαβάσετε κριτικές πελατών που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει ένα σύστημα συναγερμού που σας ενδιαφέρει.
  7. Δοκιμάστε το σύστημα συναγερμού που σας ενδιαφέρει, προτού το αγοράσετε.

Γιατί να επιλέξω τον ενσύρματο συναγερμό;

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες και πιο αξιόπιστες λύσεις για την ασφάλεια του σπιτιού. Ο συγκεκριμένος τύπος περιλαμβάνει την εγκατάσταση φυσικών συσκευών ασφαλείας, όπως είναι οι αισθητήρες πόρτας και οι ανιχνευτές κινήσεις, γύρω από την ιδιοκτησία σας.

Είναι συνήθως πιο αξιόπιστοι από τους ασύρματους που βασίζονται στην σύνδεση Wi-Fi ενώ σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, διαθέτει εφεδρική μπαταρία.

Ωστόσο ίσως να μην είναι αρκετά ισχυρή για να διατηρηθεί το σύστημα σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι μετά από λίγες ώρες θα απενεργοποιηθεί, μέχρι να αποκατασταθεί το ρεύμα.

Γιατί να επιλέξω τον ασύρματο συναγερμό;

Ο συγκεκριμένος τύπος λειτουργεί χρησιμοποιώντας ραδιοσυχνότητες για την επικοινωνία μεταξύ των εξαρτημάτων του κι έτσι δεν υπάρχει ανάγκη για περίπλοκη καλωδίωση. Εγκαθίσταται σχετικά εύκολα και μπορεί να συνδεθεί με πόρτες ασφαλείας και παράθυρα, ανιχνευτές κίνησης και συναγερμούς καπνού.

Τα συστήματα ασύρματου συναγερμού είναι πιο οικονομικά ενώ τα περισσότερα προσφέρουν απομακρυσμένη πρόσβαση με τηλεχειρισμό από το κινητό ή τον υπολογιστή σας και προηγμένες λειτουργίες, όπως επιλογές ευαισθησίας για τα κατοικίδια.

Συνήθως συνδέονται ασύρματα στο Wi-Fi του σπιτιού ή ακόμα και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Τα εν λόγω συστήματα χρησιμοποιούν συνήθως μια κάρτα SIM για την μετάδοση των δεδομένων, η οποία επιτρέπει και τον απομακρυσμένο έλεγχο.

Εάν θέλετε να επενδύσετε σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού, αναζητήστε για συστήματα που προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες όπως οι ανιχνευτές κινήσεις και θραύσης, η ροή ζωντανής ροής βίντεο από τις κάμερες του σπιτιού, οι ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024