Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Αν έκανα μήνυση στον Μητσοτάκη θα έφευγε η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Αν έκανα μήνυση στον Μητσοτάκη θα έφευγε η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές «εμφανίζουν το θύμα ως θύτη» - «Κακώς ασχολούμαστε με τον Κασσελάκη»

Στην «πραγματική χρησιμότητα» των πολιτικών, σε αντιδιαστολή με τη χρήση των social media, εστίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας πως «η χρησιμότητά μας είναι να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών. Νομίζω ότι σε αυτόν τον στίβο μπορώ να προσφέρω πολλά».

Παρουσίασε ορισμένες από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της αύξησης του κόστους ζωής, όπως η σύσταση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών, ώστε να γίνονται εκστρατείες απέναντι στις πολυεθνικές που κερδοσκοπούν εις βάρος του λαού, την οποία αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία, όπως είπε, καθώς και πολλοί έλεγχοι στην αγορά και τεράστια πρόστιμα.

«Οι τράπεζες κέρδισαν από εμάς 3 δισ. ευρώ από χρεώσεις σε δύο χρόνια και το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι 41 εκατ. ευρώ. Είναι σα να τους λες ‘συνεχίστε να τα παίρνετε από τον κοσμάκη’», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Ανδρουλάκης στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ισχυρίζεται ότι κοστίζει 2 δισ. ευρώ για 11 εκατομμύρια πληθυσμό, όταν για 48 εκατομμύρια πληθυσμό στην Ισπανία κόστισε 2,2 δισ. ευρώ».

«Αδιανόητο από τη μία να παρουσιάζεται στην οθόνη το πόθεν έσχες των εκατομμυρίων, των φορολογικών παραδείσων και των offshore εταιρειών, ενώ από κάτω ανεμίζουν οι σημαίες της αριστεράς»

«Δεν πλήττει τον προϋπολογισμό, γιατί φέτος έχουμε 1,6 δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα από τον ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Το να βάλεις 500 εκατ. ευρώ στην άκρη για μειωμένο ΦΠΑ και άλλα 600 εκατ. ευρώ για ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι δύο μέτρα με τα οποία στηρίζεις και τις αδύναμες οικογένειες και τους αδύναμους συνταξιούχους», εξήγησε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, και προσέθεσε πως «είναι θεσμικά μέτρα και όχι τα pass της ομηρίας».

Άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για τη στεγαστική κρίση, που «δεν λαμβάνει υπόψιν εκείνους που δεν μπορούν ούτε να αγοράσουν, ούτε και να ενοικιάσουν» και έφερε ως παράδειγμα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία υλοποιούν προγράμματα κοινωνικών κατοικιών που ενοικιάζονται με πολύ χαμηλό κόστος.

«Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ: Τους τιμά ο σημερινός τους πρόεδρος;»

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στην Κρήτη, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου και χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «κακώς ασχολούμαστε με τον κ. Κασσελάκη. Όσο ασχολούμαστε, κερδίζει ο κ. Μητσοτάκης».

«Είναι τόσα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και εμείς ασχολούμαστε με τα συνεχιζόμενα σόου, όπως η στρατιωτική του θητεία, τα σπίτια, το πόθεν έσχες. Αυτό το συνεχιζόμενο προσωποκεντρικό σόου είναι πρωτοφανές για την Ελλάδα και το ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης γιατί τον βολεύει», υπογράμμισε.

Όσο για τις αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως «το να πηγαίνεις στο Ηράκλειο και να έχεις δίπλα σου έναν υπουργό του Καραμανλή, τον κ. Αντώναρο, τον ναύαρχο Αποστολάκη που ανακοινώθηκε υπουργός του κ. Μητσοτάκη, και εσύ ο ίδιος ήσουν έτοιμος να υπουργοποιηθείς από τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου σημειωτέον ήσουν οπαδός το 2019, πάει πολύ να μιλάς για τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Χαρακτήρισε ως αδιανόητο από τη μία να παρουσιάζεται στην οθόνη το «πόθεν έσχες των εκατομμυρίων, των φορολογικών παραδείσων και των offshore εταιρειών», ενώ από κάτω ανεμίζουν οι σημαίες της αριστεράς.

«Η αγένεια του κ. Κασσελάκη έγκειται στο ότι πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Ηράκλειο, να μου κάνει μία προσωπική επίθεση. Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ: Τους τιμά ο σημερινός τους πρόεδρος;», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν έκανα μήνυση στον Μητσοτάκη η υπόθεση θα έφευγε από τη Δικαιοσύνη»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε και για το ζήτημα των υποκλοπών, τονίζοντας ότι τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «εμφανίζουν το θύμα ως θύτη».

«Θα ήξερε κανείς τις υποκλοπές και το Predator, αν τον Ιούλιο του 2022 δεν είχα πάει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Ποιος πήγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Ποιος πήγε στην ελληνική Δικαιοσύνη; Ποιος έκανε μηνυτήρια αναφορά στη Βλάχου, στον Δημητριάδη και στην ΕΥΠ; Όλα αυτά τα έκανα εγώ. Δεν τα έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας ή οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων που παρακολουθούνταν. Ποιος έβγαλε αντισυνταγματικό τον νόμο της συγκάλυψης του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές; Εγώ. Όχι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν πήγαν στο ΣτΕ, αφού λένε ότι εγώ φοβάμαι και αυτοί όχι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για να καταλήξει πως εάν έκανε μήνυση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης, «θα έφευγε η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη, απ’ ευθείας θα πήγαινε στη Βουλή, και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα έμπαινε ασπίδα γύρω του και απλά ο κ. Μητσοτάκης θα έβγαινε λάδι».

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024