Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Ο κόσμος είναι μπαϊλντισμένος από τη συζήτηση για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλο

Κουτσούμπας: Ο κόσμος είναι μπαϊλντισμένος από τη συζήτηση για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλο

«Δεν μπορεί να γίνεται αυτή η συζήτηση την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, ενώ ο πολίτης δεν έχει ένα ευρώ να πάει φαγητό στο σπίτι του» είπε ο κ. Κουτσούμπας για την αντιπαράθεση για το πόθεν έσχες

Κάλεσμα στο λαό «να κάνει αυτό που σκέφτεται», να ψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, απεύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην αποψινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, τόνισε πως πρέπει «να έρθουν όλοι στο Σύνταγμα και την Κυριακή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη».

«Ο κόσμος είναι κουρασμένος και μπαϊλντισμένος για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλον. Ο κόσμος ξέρει και πόσο πλούσιοι είναι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης»

Υπογράμμισε πως η αποχή θα μετρήσει αρνητικά στο εκλογικό αποτέλεσμα, και αυτός που δεν θα πάει να ψηφίσει, θα το βρει μπροστά του, γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στο θέμα με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

«Να κάνουν Δικαιοσύνη και αρμόδιοι τη δουλειά τους»

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Πρέπει να συμβαίνει με πιο καθαρό τρόπο. Εγώ ξέρω για μένα και για όλους τους βουλευτές του ΚΚΕ τι γίνεται. Είναι υποχρεωμένος ο άλλος να πει ότι αυτό το διαμέρισμα το είχε ο πατέρας μου, το έφτιαξε το 1980 κ.ο.κ. Η γυναίκα μου πήρε το εφάπαξ καθώς βγήκε στην σύνταξη, είναι εκπαιδευτικός, κάπου 20.000 ευρώ, θα φανεί ότι είναι στην τράπεζα από εκείνη την πηγή».

Αφήνοντας υπονοούμενα σχετικά με τους ελέγχους στα πόθεν έσχες των βουλευτών, που γίνονται τα τελευταία χρόνια από ορκωτούς λογιστές, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε «Κάποιοι από τους ελεγκτές που παίρνουν λεφτά κάτω από το τραπέζι, αν υπάρχουν, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι άλλοι αρμόδιοι να κάνουν την δουλειά τους».

Σκοτεινά σημεία

Συγκεκριμένα για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουτσούμπας είπε «όταν ο κ. Κασσελάκης βγαίνει και λέει όλα αυτά, χωρίς να λέει από που βρέθηκαν… Ήδη έπρεπε να το έχει κάνει, να έχει υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες. Εγώ όταν βγήκα Γραμματέας του κόμματος, παρότι δεν ήμουν βουλευτής, το έκανα στον πρώτο μήνα. Λογικό είναι να σκέφτεται ο κόσμος “γιατί δεν το κάνει;”, Μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα; Γιατί πάει στην Θεσσαλονίκη και λέει έχω αυτά και αυτά, χωρίς κάποιος να μπορεί να ελέγξει ούτε το πόθεν ούτε το έσχες;».

«Ο κόσμος είναι εξοργισμένος, κουρασμένος και μπαϊλντισμένος από τη συζήτηση για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλον. Ο κόσμος ξέρει και πόσο πλούσιοι είναι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι χρόνια βουλευτής και έχει ελεγχθεί πολλές φορές. Για τον κ. Κασσελάκη έχει αυτή την πορεία αυτούς τους μήνες, υπάρχουν σκοτεινά σημεία εδώ… Μένει να δούμε πως τα έχει αυτά, προφανώς ήθελε να ρυθμίσει και κάποιες υποθέσεις που απαγορεύονται για αρχηγούς κομμάτων και για αυτό εγώ πιστεύω ότι καθυστερεί», επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συμπλήρωσε πάντως ότι «Δεν μπορεί να γίνεται αυτή η συζήτηση την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, ενώ ο πολίτης δεν έχει ένα ευρώ να πάει φαγητό στο σπίτι του. Είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η συζήτηση την υπόλοιπη εβδομάδα, θα δείτε πόσο θα πάει η αποχή».

Για την αποχή

Ερωτηθείς για τον φόβο της μεγάλης αποχής την Κυριακή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ επηρεάζονται από τις εξελίξεις και από την συζήτηση που γίνεται.

Στην αποχή μετρούν δύο στοιχεία: από την μια είναι αυτοί που δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και τις εξελίξεις, είναι και ο καιρός και το παίρνει πιο χαλαρά ο κόσμος, από την άλλη είναι και μια άποψη ότι με την αποχή εκφράζω την δυσφορία μου, αλλά η αποχή δεν μετράει στο εκλογικό αποτέλεσμα ή για να το πω αλλιώς θα μετρήσει αρνητικά, γιατί την Κυριακή θα βγουν ευρωβουλευτές και αυτοί που απέχουν δεν θα έχουν συμμετοχή σε αυτό και μετά δεν θα μπορούν να πουν πχ. η ΝΔ παίρνει αντιλαϊκά μέτρα».

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ

«Πρέπει όλοι να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες τους και να ξεπεράσουν αυτό το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των άλλων κομμάτων και να πάνε να ψηφίσουν και να ψηφίσουν σωστά, να ψηφίσουν ΚΚΕ», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε πως έχει αρχίσει να γίνεται διακριτό ένα ρεύμα αντίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική και νομίζουμε πως θα συνεχιστεί στις ευρωεκλογές. Επισήμανε ακόμη πως το ΚΚΕ έχει ριζική και κάθετη αντίθεση με αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν είναι των λαών αλλά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των λόμπι της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Συμπλήρωσε πως μαζί με άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που συνεργαζόμαστε, λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Για την ακροδεξιά υπογράμμισε πως χρησιμοποιείται ως μπαμπούλας, προσθέτοντας πως είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος, το οποίο τους δημιουργεί, τους αμολάει και μετά τους μαζεύει. Όπως είπε, ο Μακρόν ακολουθεί τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές με την Μελόνι.

Για την ακρίβεια τόνισε πως δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να ζήσει με αυτούς τους μισθούς και τις συντάξεις, πρέπει να πάνε πάρα πολύ ψηλά. Υπογράμμισε ακόμη πως η συνθήκη του Μάαστριχτ έχει λιανίσει τον εργαζόμενο λαό με την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024