Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κουτσουπιά: Η υποψηφιότητα μου εκπροσωπεί μία νέα γενιά ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα

Κουτσουπιά: Η υποψηφιότητα μου εκπροσωπεί μία νέα γενιά ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα

Η Ωραιοζήλη Κουτσουπιά είναι νομικός, ειδικευμένη σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, και υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

«Η υποψηφιότητά μου εκπροσωπεί μία νέα γενιά ανθρώπων, με εμπειρία και τεχνικές γνώσεις, που θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα τους», τονίζει η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κ. Κουτσουπιά είναι νομικός, ειδικευμένη σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, και προειδοποιεί πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι τεχνητή νοημοσύνη δεν σημαίνει αντικειμενικότητα, δεν σημαίνει δικαιοσύνη, δεν σημαίνει αλήθεια. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει την αντικειμενικότητα, τη δικαιοσύνη και την ‘αλήθεια’ αυτού που σχεδίασε το μοντέλο που χρησιμοποιούμε».

Παράλληλα, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, ενώ τονίζει πως το δημογραφικό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί συντονισμένα από την Ευρώπη.

«Μέσα από την επιστημονική μου δράση προέκυψε η υποψηφιότητά μου. Θεωρώ ότι μεταξύ των 42 ονομάτων, η δική μου υποψηφιότητα εκπροσωπεί μία νέα γενιά ανθρώπων, με εμπειρία και τεχνικές γνώσεις, που θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα τους», ανέφερε η κ. Κουτσουπιά για τους λόγους που την οδήγησαν στην πολιτική, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί στις Βρυξέλλες στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και των επιστημών υγείας, σε αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες.

Παράλληλα, όπως είπε, «έχουμε συστήσει στην Αθήνα και με άλλους συναδέλφους το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης ‘Rythmisis’ στο οποίο είμαι πρόεδρος. Είναι ένα αντικείμενο για το οποίο έχω γράψει, έχω συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και έχω συντονίσει πολλές σχετικές πρωτοβουλίες».

Σε ερώτηση αν την ανησυχεί η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, απάντησε θετικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει γενικά να τρομοκρατούμαστε. Έχει πράγματι σημασία να δούμε ζητήματα αναφορικά ιδίως με την ηθική και με την απασχόληση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλά θέματα να ρυθμίσουμε σε αυτό το πλαίσιο, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, την ενημέρωσή μας, τη γνώση μας».

«Κομβικός ο ρόλος της ΕΕ στο δημογραφικό»

Αναφερόμενη στο δημογραφικό, τόνισε πως δεν θεωρεί ότι οι νέες τεχνολογίες θα μας λύσουν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας από μόνες τους. «Χρειαζόμαστε επιπλέον μέτρα άμεσης στήριξης και υποδομές. Καλώς ή κακώς, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό θα είναι κομβικός», σημείωσε, εξηγώντας πως «υπάρχουν πολιτικές που μπορούμε να κάνουμε και από μόνοι μας φυσικά, και ήδη στην Ελλάδα κάνουμε πιο πολλά από τις περισσότερες χώρες και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Είναι πολύ σημαντικό επίσης που χρησιμοποιούμε το Ταμείο Ανάκαμψης για να στηρίξουμε υποδομές υγείας και φροντίδας παιδιών για νέους γονείς. Αλλά το δημογραφικό είναι και ευρωπαϊκό θέμα και μπορεί καλύτερα να αντιμετωπιστεί ευρωπαϊκά, συντονισμένα».

«Έχω μιλήσει για μειώσεις φόρου εισοδήματος για νέες μητέρες, για κάθε νέο παιδί. Θα είναι πρόκληση για την Ευρώπη να στηρίξει οικονομικά μέτρα τέτοιου είδους, αλλά πιστεύω ότι εκεί είναι η λύση. Να στηρίζεις τη γυναίκα που κάνει οικογένεια, αλλά να της δίνεις και κίνητρο να επιστρέψει στην οικονομία, στη εργασία, ακόμη πιο δυνατή. Καλά τα επιδόματα, αλλά κανείς δεν κάνει παιδί για τα λεφτά. Οι μειώσεις φόρων είναι επίσης μέτρο που δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από μειονότητες που περιθωριοποιούν τη γυναίκα εκτός εργασίας. Αυτό δεν νομίζω πως είναι στη σωστή κατεύθυνση επίλυσης του δημογραφικού ούτε και στήριξης της γυναίκας», υπογράμμισε.

«Η ΝΔ πρέπει να εκπροσωπηθεί ισχυρά στην ΕΕ»

Τέλος, η Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, εξηγώντας γιατί επέλεξε να είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε, αρχικά, «γιατί είναι το κόμμα με το οποίο ανέκαθεν ταυτίζομαι, αλλά και διότι μοιράζεται την ίδια οπτική με εμένα σε αυτά τα θέματα».

«Μιλάμε επίσης για ευρωεκλογές και, ιδίως στην Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ιδιαίτερο εκτόπισμα. Είναι η μόνη αυτοδύναμη κυβέρνηση μεταξύ των αδελφών κομμάτων στο Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο δηλαδή ευρωπαϊκό κόμμα. Οπότε πρέπει πιστεύω να εκπροσωπηθεί ισχυρά», σημείωσε καταληκτικά.

Sports in

Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα στον Βόλο (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024