Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αγωνία για τους αναποφάσιστους και υποσχέσεις με ολίγον κινδυνολογία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αγωνία για τους αναποφάσιστους και υποσχέσεις με ολίγον κινδυνολογία

Τους αναποφάσιστους που στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και αμφιταλαντεύονται αν θα στηρίξουν εκ νέου το κυβερνών «κυκλώνει» ο πρωθυπουργός με λίγο από κινδυνολογία και πολλές υποσχέσεις.

Τα τελευταία μέτρα για τις ευρωεκλογές διανύει η χώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αγωνιά να πείσει τους αναποφάσιστους που στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και αμφιταλαντεύονται αν θα στηρίξουν εκ νέου το κυβερνών.

Θέτοντας τα πολιτικά μηνύματα της κάλπης έβαλε μπόλικες υποσχέσεις στο καλάθι και φρόντισε να σπείρει τους σπόρους της καχυποψίας για το αύριο της χώρας αν αποδοκιμαστεί η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές.

Το βράδυ εκλογών ο πρωθυπουργός αναμένει να βγουν και συμπεράσματα ως προς την κατανομή των πολιτικών δυνάμεων εντός της χώρας

«Το σύνθημά μας είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη και έχω προτάξει στον πολιτικό μου λόγο τη μεγάλη σημασία να έχει η Ελλάδα ισχυρή φωνή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, εκεί όπου θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Αλλά μην έχουμε και καμιά αμφιβολία ότι το βράδυ εκλογών θα βγουν και συμπεράσματα ως προς την κατανομή των πολιτικών δυνάμεων εντός της χώρας. Έχετε δίκιο να λέτε ότι ίδια θα είναι κυβέρνηση και την επόμενη μέρα, όμως το πολιτικό μήνυμα θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων» ανέφερε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Nα αφήσουν κατά μέρος τα παράπονα»

Κοιτάζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους τόνισε πως «πρέπει να αποκρούσουμε την νέα έκφανση του λαϊκισμού που φαίνεται ότι σηκώνει κεφάλι, δηλαδή κάποιοι να τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν, αλλά και να επαναφέρουν την τοξικότητα που είχαμε αφήσει στο παρελθόν». Και συνέχισε λέγοντας πως «όσο πιο ισχυρή είναι Νέα Δημοκρατία το βράδυ εκλογών τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το βράδυ των εκλογών του περασμένου έτους είχε χαρακτηρίσει το 41% που απέσπασε η Νέα Δημοκρατία μεγάλη τιμή και όχι λευκή επιταγή και έχοντας στο μυαλό του την ψήφο διαμαρτυρίας είπε ότι «τα όποια μηνύματα δυσαρέσκειας, τα έχω ήδη λάβει. Δεν περιμένω το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να τα εμπεδώσω καλύτερα» καλώντας τους ψηφοφόρους να δουν «την μεγάλη εικόνα και να αφήσουν κατά μέρος τα παράπονα».

Ερωτηθείς για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ο πρωθυπουργός δεν έδειξε και μεγάλη μετριοπάθεια και είπε ότι: «Τους τελευταίους 11 μήνες υλοποιήσαμε με ταχύτητα πολλές μεταρρυθμίσεις, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα και αυξήσαμε τους μισθούς. Ή πρώτη μας κυβέρνηση ήταν μια κυβέρνηση διαχείρισης κρίσεων. Τώρα θα μπούμε στα βαθιά για να αντιμετωπίσουμε χρονιές παθογένειες του κράτους και να κάνουμε άλματα εκσυγχρονισμού. Η κυβέρνηση μας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια όμως έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας και να κάνουμε παρεμβάσεις εν κινήσει όταν αυτές απαιτούνται».

Απέρριψε εκ νέου τη μείωση ΦΠΑ

Στο μέτωπο της ακρίβειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέμεινε ότι οι μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς και μειώσεις στους φόρους αποτελούν την συνταγή για την διαχρονική στήριξη του εισοδήματος και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έκρυψα ποτέ ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί σχεδόν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Εξού και κάναμε παρεμβάσεις στην ίδια την λειτουργία της αγοράς».

Σε ερώτηση, μάλιστα, γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει ή δεν καταργεί το ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η μείωση του ΦΠΑ, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και όποιος την εισηγείται οφείλει να μας υποδείξει ποιους φόρους θα αυξήσει και ποια επιδόματα θα περικόψει. Συμπλήρωσε δε, ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει στο τελικό προϊόν επικαλούμενος, όπως είπε, την μείωση του ΦΠΑ στον καφέ που δεν αποτυπώθηκε και στην τελική τιμή του προϊόντος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του φορολόγησε τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας, γι’ αυτό και όπως είπε συγκρατήθηκαν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για τις τράπεζες σημείωσε ότι καμιά χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τις έχει φορολογήσει και ότι η Ιταλία που προσπάθησε να το κάνει το πήρε πίσω άρον άρον.

Σε ερώτηση για το υψηλό κόστος των ενοικίων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αγορά των ακινήτων πηγαίνει καλά, κάτι που είναι θετικό όπως είπε, για τους ιδιοκτήτες και προβληματικό για τους ενοικιαστές.

Στο μεταναστευτικό πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί μία πολιτική αυστηρής φύλαξης των συνόρων. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν θα μπαίνει όποιος θέλει στην Ελλάδα, ούτε και οι διακινητές θα καθορίζουν ποιος θα μπαίνει στη χώρα.

Πόθεν έσχες

Σχετικά με το περιβόητο ζήτημα του πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ο κύριος Κασσελάκης επέλεξε να κάνει το δικό του πόθεν έσχες θέμα της τελευταίας εβδομάδος της προεκλογικής περιόδου. Θα μπορούσε πάρα πολύ απλά να το είχε καταθέσει. Έπρεπε να το έχει ήδη καταθέσει από τον προηγούμενο χρόνο. Είναι καινούργιος αρχηγός και εδώ ας κάνουμε μια διάκριση μεταξύ του πρώτου πόθεν έσχες, το οποίο προσδιορίζει την περιουσιακή κατάσταση ενός πολιτικού και του δικού μας πόθεν έσχες. Εγώ καταθέτω 20χρόνια πόθεν έσχες και το δικό μου πόθεν έσχες έχει γίνει φύλλο και φτερό, διότι και εγώ και η σύζυγός μου στοχοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αρχειοθετήθηκε ομόφωνα και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή πόθεν έσχες».

Σχετικά με το ζήτημα των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση για προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, «είναι βαθιά προσβλητικά».

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του αρχηγού του, Πέτρου Κανδύλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του με τον αρχηγό της ομάδας χάντμπολ, Πέτρο Κανδύλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024