Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας στο Σύνταγμα: Την Κυριακή το βράδυ όλοι οι εκβιασμοί επιστρέφονται

Κουτσούμπας στο Σύνταγμα: Την Κυριακή το βράδυ όλοι οι εκβιασμοί επιστρέφονται

«Τη λευκή επιταγή που ζητάτε, δεν θα την πάρετε» διεμήνυσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το βράδυ της Τετάρτης, από το Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση του κόμματος, βάζοντας ψηλά στην ομιλία του τα θέματα της ακρίβειας, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, των πυρκαγιών και των πλημμυρών, των αγροτών, αλλά και του πολέμου στη Γάζα.

Ενώνουμε τη φωνή μας «με όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας που παρακολουθούν αηδιασμένοι το σόου της καταγραφής εκατομμυρίων, ακινήτων και μετοχών, ενώ εκείνοι μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να βγάλουν το μήνα.

» Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς της Ευρώπης, που βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.

»Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες της Γερμανίας, που διαδήλωσαν ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Με τους εργάτες στο Βερολίνο που ζητούν φτηνή στέγη.

»Με το ένα εκατομμύριο εργαζόμενους της Γαλλίας, που γέμισαν την πλατεία της Βαστίλης, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του Μακρόν.

»Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λιμενεργάτες της Ιταλίας, που αρνήθηκαν να φορτώσουν τα δολοφονικά όπλα που κατευθύνονταν στην Ουκρανία και στο Ισραήλ.

»Με τους φοιτητές στη Δανία, την Ολλανδία, που μαζί με τους συμφοιτητές τους στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Κολούμπια και τα άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ύψωσαν τις γροθιές τους ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δική μας Ευρώπη

Για να τονίσει πως αυτή είναι «η δική μας Ευρώπη. Με τους λαούς που αγωνίζονται» σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα γίνει και η δική τους φωνή στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο.

«Μόνοι τους και όλοι μας! Την Ευρώπη των λαών την ονειρευόμαστε και τη χτίζουμε από σήμερα μέσα στους κοινούς αγώνες. Αύριο θα πάρει σάρκα και οστά, για να ζήσουν οι νεότερες γενιές σε μια ευρωπαϊκή ήπειρο χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά. Με μια ένωση, όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός θα είναι και η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων» σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή το βράδυ όλοι οι εκβιασμοί επιστρέφονται διαμήνυσε ο Κουτσούμπας.

Ο Μητσοτάκης θα πάρει την απάντηση του

Υπογραμμίζοντας ότι «θα πάρει την απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης που απειλεί τον λαό και τη νεολαία με αστάθεια, μνημόνια, σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς, έτσι και δεν ψηφίσουν το κόμμα του. Την είδαμε τη σταθερότητά σας κ. Μητσοτάκη. Τη ζήσαμε για τα καλά πέντε χρόνια τώρα και ειδικά τους τελευταίους μήνες».

Όπως είπε τη σταθερότητα τη ζει ο λαός κάθε μέρα στα σούπερ μάρκετ, τη ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά που εδώ και καιρό βιώνουν την ενεργειακή ακρίβεια, τη ζουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 13ωρα χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι αυτοαπασχολούμενοι που οδηγούνται στο λουκέτο με τη φοροληστεία που τους επιβάλετε, οι βιοπαλαιστές αγρότες που διώχνονται από το χωράφι, οι νέοι που αισθάνονται πως δεν έχουν διέξοδο.

Τη σταθερότητα σας τη ζούμε κάθε μέρα

Και πρόσθεσε «τη “σταθεροτητά” σας τη ζούμε κάθε μέρα με τη χώρα μας να μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους πολέμους της ΕΕ, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Ολόκληρες πόλεις και νομοί γίνονται ορμητήρια για επιθέσεις ενάντια σε άλλους λαούς και ο δικός μας λαός στόχος αντιποίνων».

Αναφέρθηκε επίσης στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες λέγοντας «τη “σταθερότητά” σας έζησε ο λαός στις περιοχές που κάηκαν, καταστράφηκαν. Στη Θεσσαλία που πνίγηκε, επειδή τα μέτρα προστασίας της ζωής κοστίζουν και δεν αποφέρουν κέρδη, όπως προβλέπουν οι οδηγίες της ΕΕ, τις οποίες εσείς ψηφίζετε και μετά εφαρμόζετε».

Ενώ μίλησε και για τα Τέμπη τονίζοντας πως τη σταθερότητα της κυβέρνησης «τη βιώνουν οι οικογένειες των 57 συνανθρώπων μας, που χάθηκαν τόσο άδικα στο έγκλημα των Τεμπών και σήμερα, μαζί με όλο τον λαό, εξοργίζονται από την προσπάθεια συγκάλυψής του».

Δεν θα σας περάσει

«Δεν θα σας περάσει!» ήταν το μήνυμα του Κουτσούμπα.

Που τόνισε πως «τη λευκή επιταγή που ζητάτε, για να έχετε τα χέρια σας λυμένα να συνεχίσετε την εγκληματική σας πολιτική, δεν θα την πάρετε».

«Εμείς δε σαστίσαμε μπροστά στο περιβόητο 41%. Δεν το αντιμετωπίσαμε μοιρολατρικά. Αντίθετα, το κονταίναμε κάθε μέρα, μέσα και έξω από τη Βουλή και την Ευρωβουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει πως «το παραδέχτηκε και ο Μητσοτάκης πως έχει ήδη κοντύνει η κυβέρνησή του, βάζοντας στο 33% τον πήχη για τις ευρωεκλογές».

«Την Κυριακή στην κάλπη δυναμώνουμε το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, την αντιλαϊκή ΕΕ και τα κόμματά της. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ» σημείωσε.

Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανένα

«Την Κυριακή δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν. Ακυρώνουμε τους εκβιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ. Ακυρώνουμε την προσπάθεια της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων ακόλουθων, να μεταμφιεστεί για να εγκλωβίσει ξανά τον λαό στις ίδιες αυταπάτες, που μας κράτησαν τόσο πίσω» ανέφερε.

«Δεν ξεχνάμε ούτε και τους δήθεν αντισυστημικούς τον Βελόπουλο και την Κωσταντοπούλου, που θέλουν να κλείσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια μέσα στη Βουλή να παρακολουθεί τα σόου τους, αφού κανείς τους δεν έχει καμιά σχέση με τους αγώνες και τις ζωντανές κοινωνικές διαδικασίες έξω από αυτή» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Γάζα ο Κουτσούμπας επιτέθηκε σε όλα τα κόμματα λέγοντας «δεν ξεχνάμε τη στάση που όλοι αυτοί κράτησαν απέναντι στο κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και στον λαό της Παλαιστίνης, όχι τώρα, προεκλογικά, που φοβούνται μη τους πάρει και τους σηκώσει η οργή του λαού που παρακολουθεί σε ζωντανή σύνδεση μια γενοκτονία, αλλά πάντα.

»Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ απογείωνε τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, που είχε αναβαθμίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Νέας Αριστεράς.

»Όταν ο Μητσοτάκης έτρεχε στο Ισραήλ για να στηρίξει τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, που είχε ήδη ξεκινήσει τη σφαγή…

»Όταν όλοι τους ψήφιζαν για το δήθεν δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα…

»Η δική μας καρδιά χτυπούσε πάντα και χτυπάει στη Γάζα, στη Ράφα, στη Παλαιστίνη.

»Μαζί με το λαό μας γίναμε η φωνή των παιδιών της Παλαιστίνης, όταν όλοι οι άλλοι συμφωνούσαν να βγει η φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα.

»Και απαιτούμε όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και 9 χρόνια να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, την οποία κράτησε για 4 χρόνια στα συρτάρια της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα 5 η κυβέρνηση της ΝΔ».

Μετατρέπουμε τις εκλογές σε αντιπολεμική διαδήλωση

Αυτή την Κυριακή, όπως είπε «μετατρέπουμε τις εκλογές στη μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση, με εκατοντάδες χιλιάδες να κρατούν στο χέρι και να ρίχνουν στην κάλπη το μόνο ψηφοδέλτιο που γράφει με μεγάλα γράμματα: «όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Και αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ο Κουτσούμπας τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα ο καθένας να σκεφτεί με ποιον πρέπει να πάει και ποιον να αφήσει».

Σημειώνοντας πως «ξέρουμε πως πολλοί άνθρωποι αριστεροί, προοδευτικοί για χρόνια μετρούσαν τη μία απογοήτευση μετά την άλλη, καρτερώντας να ζήσουν τη μεγάλη νίκη του λαού που ποτέ δεν έζησαν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με ότι θεωρεί ο καθένας «Αριστερά»

Άσκησε σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι φτάσαμε το κόμμα αυτό «να παίρνει οριστικό διαζύγιο με ό,τι θεωρεί ο καθένας “Αριστερά”.  Το ομολογεί ο αμερικανόφερτος πρόεδρός του, που με το γνωστό θράσος που τον διακρίνει, λέει πως η εναλλακτική στον καπιταλισμό, είναι ο καπιταλισμός!».

«Με το χέρι στην καρδιά, που συνεχίζει να χτυπάει αριστερά θυμηθείτε: Πότε κάνατε στην άκρη την απογοήτευση; Πότε φτερούγισε κάτι μέσα σας; Πότε σπινθήρισε το βλέμμα σας και νιώσατε ότι η φωτιά, όσο και αν σιγοκαίει, δε πρόκειται να σβήσει;» ανέφερε.

Ψήφος ελπίδας και προοπτικής

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε όσους σκέφτονται να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να το κάνουν, «να κάνουμε πράξη αυτό που φοβούνται. Να ανεβάσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά».

«Κάντε το “αν”, “ναι” και ψήφο στο ΚΚΕ. Με τα «αν» δεν έγινε ποτέ τίποτα. Αυτό θέλουν. Να μείνετε στο “αν” για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή τους επίθεση στο λαό. Αν δεν πάτε, θα τους έχετε κάνει μια μεγάλη χάρη. Θα έχουν γλιτώσει την καταδίκη και θα αρχίσουν από το ίδιο βράδυ να ερμηνεύουν τη στάση σας, όπως τους βολεύει. Στο τέλος, θα εκλάβουν την αποχή ως σιωπηλή ανοχή, ακόμα και συναίνεση».

Για να υπογραμμίσει ότι «την ψήφο στο ΚΚΕ, όμως, κανείς δεν μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει! Θα είναι ψήφος καταδίκης της ΕΕ, της ΝΔ και των άλλων βαστάζων του συστήματος. Θα είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής!».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024