Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Όσα πετύχαμε είναι πολλά και σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια, όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας

Μητσοτάκης: Όσα πετύχαμε είναι πολλά και σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια, όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι «εθνικό καθήκον»

Μήνυμα στους πολίτες να στείλουν βουλευτές που «θα φορούν την φανέλα της Ελλάδας» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε από την Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μόνο η ΝΔ έχει ευρωπαική ατζέντα και τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη τους ευρωβουλευτές εκείνους που «για κομματικό όφελος» ζητούσαν να κοπούν κονδύλια που προορίζονταν για την Ελλάδα.

Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μηδενισμό και πρόσθεσε ότι όλα τα σημαντικά που πέτυχε η ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πρέπει να παιχτούν στα ζάρια την ερχόμενη Κυριακή.

«Όσα πετύχαμε είναι πολλά και σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια, όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας στις ευρωεκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πάντα αρχίζει η νίκη από τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του, ενώ σχολιάζοντας το ψιλόβροχο στην πόλη σημείωσε ότι «αποδείξαμε, για μια ακόμη φορά, πως είμαστε κόμμα παντός καιρού».

«Εκείνοι που κρύβουν το πόθεν έσχες τους, υπόσχονται παροχές 45 δισ. ευρώ. Δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με ψέματα και οδηγούν τη χώρα σε νέα επιτήρηση»

«Όλη η Ελλάδα θα παραμείνει γαλάζια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι νιώθει μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, «την οποία τιμώ και ως βουλευτής της», όπως σημείωσε, τονίζοντας πως «η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μία θέση που θα διεκδικεί πλέον και στην καρδιά της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, που θα αναδείξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη νικήτρια».

Στο σύνθημα των συγκεντρωμένων ψηφοφόρων της ΝΔ, «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε», ο πρωθυπουργός απάντησε: «Εσείς κάνατε όλη την Ελλάδα μπλε και θα παραμείνει γαλάζια όλη η Ελλάδα και στις εκλογές της Κυριακής».

«Πρόκειται για μία αναμέτρηση που αφορά στοιχήματα ολόκληρης της ηπείρου, αλλά και της δικιάς μας καθημερινότητας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «μία ευρωπαϊκή διαδικασία, που δεν θα υπήρχε χωρίς την πορεία που πρώτος χάραξε ο ιδρυτής μας, ο Μακεδόνας, ο εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήταν αυτός που έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η παράταξή μας ήταν αυτή που την κράτησε στην Ευρώπη, όταν κινδύνεψε από τις περιπέτειες του λαϊκισμού».

«Εκείνοι που κρύβουν το πόθεν έσχες τους, υπόσχονται 45 δισ. ευρώ»

«Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος σε όσους μιλούν για πατριωτισμό διεμήνυσε ότι πρόκειται για «πατριώτες του τηλεμάρκετινγκ».

Παράλληλα, έστειλε εκ νέου μήνυμα στα Σκόπια και στα Τίρανα, υπογραμμίζοντας ότι ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας προς την ΕΕ περνάει μέσα από τον πλήρη σεβασμό των συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού ταμείου για την άμυνα. «Όπως το κάναμε με το Ταμείο Ανάκαμψης, θα το κάνουμε και με αυτό το ταμείο», υποστήριξε.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη για το οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εκείνοι που κρύβουν το πόθεν έσχες τους, υπόσχονται παροχές 45 δισ. ευρώ. Δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με ψέματα και οδηγούν τη χώρα σε νέα επιτήρηση».

«Δεν θα επιτρέψω να γυρίσει η χώρα στην εποχή των μνημονίων», τόνισε και κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό του από την Θεσσαλονίκη: «Δεν θα μιλήσω για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που τόλμησε να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό ‘Αλ Καπόνε’ και δεν ζήτησε μια συγνώμη. Δεν με ενδιαφέρει, ας πολιτεύεται όπως θέλει. Εγώ δεν θα επιτρέψω να γυρίσει η χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»

«Ποτέ δεν υποσχέθηκα θαύματα. Θα δεσμευτώ για πιο σκληρή δουλειά και πιο ορατά αποτελέσματα. Με νέα ορμή να γίνουν πραγματικότητα τα πολλά που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με το κεφάλι χαμηλά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι με θέλουν εκτός Ελλάδας, σε τιμητικά αξιώματα. Θα απαντήσω με στίχο γνώριμο σε εσάς: Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω. Να συμβάλω στην πρόοδο της Ελλάδος. Όχι σε πειραματισμούς, περιπέτειες και πισωγυρίσματα. Με λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια».

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024