Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Νόνη Δούνια: Η Ευρώπη που θέλουμε και αξίζουμε είναι μια Ευρώπη, στην οποία η Ελλάδα θα έχει ισχυρή φωνή

Νόνη Δούνια: Η Ευρώπη που θέλουμε και αξίζουμε είναι μια Ευρώπη, στην οποία η Ελλάδα θα έχει ισχυρή φωνή

Η Νόνη Δούνια είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Μια Ευρώπη στην οποία η Ελλάδα θα έχει ισχυρή φωνή, θέλει η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νόνη Δούνια, η οποία έκανε λόγο για «μια Ευρώπη με τις ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους, χωρίς διακρίσεις – κανενός είδους – σύγχρονη, με γρήγορα αντανακλαστικά, οικονομικά ανταγωνιστική και με ισχυρή θέση για τις γυναίκες».

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, η Νόνη Δούνια, σε συνέντευξή της στο Newsbeast, περιέγραψε τον ρόλο και τις αξίες που οφείλουν να υπηρετούν οι ευρωβουλετές, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες ευρωβουλευτές αγωνίζονται να προωθήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Θα προσέλθουν, δηλαδή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φορώντας, πρώτα και πάνω από όλα, τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

«Ευρώπη πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική»

«Η Ευρώπη που θέλουμε και αξίζουμε είναι μια Ευρώπη, στην οποία η Ελλάδα θα έχει ισχυρή φωνή. Όπου τα αιτήματά μας θα ακούγονται και θα λαμβάνονται υπόψη. Είτε αφορούν πρωτοβουλίες, πόρους, δράσεις, προγράμματα, είτε πολιτικές. Ασφαλώς, είναι και μια Ευρώπη στην οποία θα υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης για το κοινό συμφέρον. Αλλά και η οποία θα διακρίνεται από μεγαλύτερη εγρήγορση στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η τεράστια πρόοδος της τεχνολογίας», ανέφερε η υποψήφια ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως χρειαζόμαστε μια Ευρώπη «σύγχρονη, με γρήγορα αντανακλαστικά και οικονομικά ανταγωνιστική. Ταυτόχρονα, όμως, μια Ευρώπη πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική».

«Το lifestyle του κ. Κασσελάκη δεν έχει τόση σημασία, όσο η έλλειψη των πολιτικών του θέσεων και της γνώσης των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και την Ευρώπη»

Ερωτηθείσα αν οι «επώνυμοι» που συμμετέχουν σε εκλογές, απλά εξαργυρώνουν τη φήμη τους χωρίς να έχουν σχέση με την πολιτική, απάντησε πως η ίδια δεν αντιμετωπίζει την πολιτική ευκαιριακά ή επιπόλαια.

«Η πορεία μου στην πολιτική βασίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο»

«Ασχολούμαι χρόνια με αυτήν, με σοβαρότητα και συνείδηση του ότι εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου θεσμικά. Μετά την εκλογή μου ως δημοτική σύμβουλος Πειραιά, με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, το 2019, εξελέγην η πρώτη γυναίκα βουλευτής της ΝΔ, στην απαιτητική περιφέρεια της Α’ Πειραιά και Νήσων. Τα τέσσερα χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εργάστηκα με απόλυτη αφοσίωση και συνέπεια. Ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα θέματα του αθλητισμού και της οδικής ασφάλειας, πραγματοποίησα συναντήσεις με πολυάριθμους φορείς, αρθρογράφησα και μίλησα δεκάδες φορές, τόσο στην Ολομέλεια της Βουλής, όσο και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, για πολλά σημαντικά νομοσχέδια», σημείωσε.

Και προσέθεσε πως η τριβή της με τα κοινά και, κυρίως η κοινοβουλευτική της εμπειρία, είχαν ως αποτέλεσμα το να γνωρίζει πολύ καλά «τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο. Καθώς και το να είμαι πλέον απόλυτα εξοικειωμένη με τις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων. Την πορεία μου, λοιπόν, με την πολιτική την έχω χαράξει με τονΤ χρόνο και τη μεγάλη προσπάθεια που έχω καταβάλει. Δεν βασίζεται στην όποια δημοσιότητα, ενδεχομένως, είχα, λόγω των προηγούμενων επαγγελματικών μου ιδιοτήτων, αλλά στη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με τον κόσμο», επισήμανε η Νόνη Δούνια.

«Ο Μητσοτάκης έφερε πολιτική σταθερότητα και πρόοδο»

Η υποψήφια ευρωβουλευτής κλήθηκε να σχολιάσει τα πεπραγμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και το «lifestyle του Στέφανου Κασσελάκη».

Για τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως έχει προσφέρει στη χώρα «πολιτική σταθερότητα και πρόοδο», υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν γίνει άλματα στην οικονομία, την ψηφιακή διακυβέρνηση, την παιδεία και τη δημόσια υγεία. Έχουν υλοποιηθεί εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, ενώ η αξιοπιστία μας έχει αποκατασταθεί διεθνώς. Παράλληλα, βέβαια, δεν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση από την αντιπολίτευση, η οποία ακολουθεί μια πολιτική δημιουργίας εντυπώσεων, χωρίς κανένα υπόβαθρο και καμία ουσία», όπως είπε.

Όσο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως «το lifestyle του κ. Κασσελάκη δεν έχει τόση σημασία, όσο η έλλειψη των πολιτικών του θέσεων και της γνώσης των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και την Ευρώπη. Για παράδειγμα, ενόψει των ευρωεκλογών θα ήταν μια ευκαιρία να συγκρίνουμε ευρωπαϊκές πολιτικές. Δεν έχουμε ακούσει κουβέντα από τον κ. Κασσελάκη για την Ευρώπη και για τις σημαντικές προκλήσεις της επόμενης ημέρας ή για τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 9 Ιουνίου».

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024