Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή Νέας Αριστεράς και Νίκου Βούτση - «Βούρκος» οι δηλώσεις Οικονόμου

Οργή Νέας Αριστεράς και Νίκου Βούτση – «Βούρκος» οι δηλώσεις Οικονόμου

Η Νέα Αριστερά έδωσε μία δηκτική απάντηση, κατηγορώντας ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη και κάνοντας λόγο για «τραμπικές μεθόδους, fake news και υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου».

Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και μέλος τη Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Οικονόμου, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων μετά από τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του στο Action24. Όχι μόνο εις βάρος στελεχών της Νέας Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, αλλά εμμέσως εις βάρος της ίδιας της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κος Οικονόμου, ο οποίος υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στελεχοποιήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προερχόμενος από τη λεγόμενη ποσόστωση της «διεύρυνσης», προσπαθώντας να διαλύσει τις εντυπώσεις που άφησε το… πρόχειρο πόθεν έσχες Κασσελάκη, όπως το παρουσίασε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, και απαντώντας στον Νικήτα Κακλαμάνη, άφησε αιχμές ότι… η Επιτροπή Πόθεν Έσχες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε αλισβερίσια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για αυτό απέκρυψε δικά του περιουσιακά στοιχεία!

Ο λόγος για την προσπάθεια διάλυσης των εντυπώσεων, είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τα περιουσιακά του στοιχεία σε αντιπαραβολή με τα περιουσιακά στοιχεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περιουσιακά στοιχεία από το 2021 σε αντιπαραβολή με τα -καθ’ ομολογία του Στέφανου Κασσελάκη- περιουσιακά του στοιχεία του έτους 2023. Πράγμα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε μάλλον με ειρωνεία.

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Οικονόμου ανέφερε πως στην Επιτροπή συμμετείχαν νυν στελέχη της Νέας Αριστεράς, όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που «βόλεψε την κόρη της» και «για αυτό δεν ήταν ξανά υποψήφια», υπονοώντας ότι το αντάλλαγμα για το… βόλεμα ήταν η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης έφτασε σε σημείο να πει πως «με φτάνετε στο σημείο να υπερασπιστώ εγώ τον Γιώργο Βαρεμένο!», ο οποίος προήδρευε της Επιτροπής, την ίδια περίοδο που πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Νίκος Βούτσης. «Μα τι είναι αυτά που λέτε!», ρώτησε και ο δημοσιογράφος, κ. Σεραφείμ Κοτρώτσιος.

«Ως εδώ με τον βούρκο!»

Η Νέα Αριστερά έδωσε μία δηκτική απάντηση, κατηγορώντας ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη και κάνοντας λόγο για «τραμπικές μεθόδους, fake news και υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου».

«Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle και της ταύτισης με στρατηγικές επιλογές της Δεξιάς όπως οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ: εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Χτες βράδυ η αθλιότητα άλλαξε πίστα. Στέλεχος και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη πέταξε λάσπη σε στελέχη της Νέας Αριστεράς και ανέβασε τον πήχη της χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήρθε σε συνδιαλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Πόθεν Έσχες του», συνεχίζουν, χωρίς να κατονομάζουν τον Θανάση Οικονόμου.

«Ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές την πιο βολική πάσα στην χρεοκοπημένη ΝΔ. Αναδεικνύεται έτσι σε χρυσό χορηγό του συστήματος Μητσοτάκη. Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός life style ΙΧ κόμματος, ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους. Ως Νέα Αριστερά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον βούρκο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», αναφέρουν στο τέλος.

Οργή από τον Νίκο Βούτση

Ο κος Βούτσης δεν έμεινε αμέτοχος και έδωσε μία οργισμένη απάντηση με αφορμή τόσο τα υπονοούμενα Οικονόμου, όσο και  αναφορές σε εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και τη σχετική ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών για το θέμα του Πόθεν Έσχες.

«Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δις για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση «κόκκινων» προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά», γράφει σε ανάρτηση στο facebook.

Και απευθυνόμενος στον «σύντροφο Αλέξη Τσίπρα», συνεχίζει: «Μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον σ. Αλέξη Τσίπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση. Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν την σκληρή πολιτική σύγκρουση, προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέντε χρόνια μετά όλοι έχουν καταλάβει ποια ήταν η σωστή άποψη απέναντι στην τοξικότητα και την καθεστωτική νοοτροπία που στήριξε την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

Επεσήμανε δε και τη θεσμική αστοχία των αναφερόμενων στην Επιτροπή της Βουλής, σημειώνοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει άγνοια επί των διαδικασιών.

«Κατά τα άλλα είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής. Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα», καταλήγει.

Ο κος Βαρεμένος χαρακτήρισε «διπρόσωπο» τον Θανάση Οικονόμου, ενώ σκληρή ήταν και η αντίδραση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Όσο για τον ίδιο τον Θανάση Οικονόμου, διατηρεί σιγή ασυρμάτου κατόπιν του σάλου που δημιούργησε. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως  τον κο. Οικονόμου «άδειασε» και η Βούλα Κεχαγιά, αλλά και ο Γιώργος Τσίπρας. Η κα Κεχαγιά δήλωσε πως  «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν Έσχες του κ. Μητσοτάκη». Ο δε Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε την παρέμβαση ως άστοχη και τόνισε «αν έχει κατι να πει, κάτι συγκεκριμένο να πει, ας το πει. Γενικότητες και εικασίες δεν προσφέρουν κάτι, παρότι έχει έχει ξαναϋπάρξει συζήτηση για τους ελέγχους των δηλώσεων πόθεν έσχες. Τα περί συναλλαγών είναι άλλου επιπέδου».

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024